Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Які бувають розетки і вимикачі

Автор: Vladislav
12.01.2017 19:16

Кожен день ми десятки разів користуємося розетками та вимикачами. Це - електрофурнітура (або по-іншому, електроінсталяція), без якої немислиме нормальне функціонування будь-якого приміщення: офіс, лікарня, кафе або квартира. Сьогодні на ринку представлений величезний вибір електрофурнітури, від чого навіть досвідчений покупець може розгубитися. Ми розберемося, яка ж буває електрофурнітура.

 

Бренд або no name?

При ремонті або будівництві нового об'єкта розетки и выключатели зазвичай купують і ставлять в комплексі. Найголовніший критерій, за яким можна розділити всю електроінсталяцію - виробник. Варіанта всього два: бренд і no name (Китай, Туреччина і т.д.). Останній тип найчастіше купують, коли є необхідність швидкого введення об'єкта в експлуатацію, а його подальша доля не цікавить виконавця. Наприклад, це можуть бути квартири на продаж або для здачі в оренду, тоді як раз і вибирають варіант "дешево і сердито". Так, набуваючи нове житло, будьте впевнені на 99%, що там всередині встановлені безіменні істоти сумнівного походження. Деякі з них, можливо, навіть будуть служити довго, але серед таких виробів є певний відсоток браку. Матеріали, з яких вони виготовлені, - найдешевші, що, природно, позначається на якості. Вимикач може заїдати або бути несумісним з системами освітлення. Розетка може вивалюватися з стіни цілком або сама вилка окремо, не виключено іскріння або нагрів.
 
Часто у людей виникає стереотип: брендована електрофурнітура Asfora - дорога. Це не так. У компаній є маркетинговий відділ, який не може віддати дешевий сегмент ринку невідомим виробникам. Тому, наприклад, концерн АВВ розділив свій товар на три сегменти: бюджетний, середнього цінового діапазону і елітний. При цьому, щоб конкурувати з дешевими безіменними виробами, компанія навіть занижує вартість для 3-4 серій. Тому ви легко можете купити брендовий розетку або вимикач за ціною китайського.

Бюджетний - не означає поганий

Важливий момент: у всіх серій, як бюджетних, так і середніх, елітних класів, одні і ті ж механізми. Тобто незалежно від цінової категорії АВВ використовує тільки високоякісні матеріали. Такі вироби будуть працювати десятиліттями без втрати функціональних характеристик. Але на чому ж тоді економить виробник? Бюджетні серії відрізняються в першу чергу зовнішнім виглядом. Їх основні колірні рішення - білий і слонова кістка. Хочете купити дешевше - дивіться в бік цієї гами.

Вироби середнього цінового діапазону роблять ставку на дизайн. Це великий асортимент нестандартних клавіш і рамок: опуклі (серія Impuls), плоскі (серія Swing), квадратні (серія Busch-axcent), прямокутні (серія Alpha), завужені (серія Element) та інші. Елітна серія починає вже грати з матеріалом. Тут ви не зустрінете типовий пластик, а зможете вибрати метал, скло, камінь і різноманітні покриття, аж до золота в 24 карата.

Які бувають конструкції?

Саме виконання розеток і вимикачів Valena залежить від того, як закладена проводка. Вони бувають зовнішньої і внутрішньої установки. 90% всього асортименту - це другий варіант, коли виріб вставляється в стіну. Зовнішня ж електрофурнітура встановлюється там, де або з самого початку не була закладена проводка всередину стін, або немає технічної можливості її прокласти. Це можуть бути різноманітні підсобні приміщення або взагалі вулиця. Так само існують адаптери між цими різновидами.
 
Цікава група - вологозахищені вироби (серія Ocean). Вони необхідні для таких типів приміщень, як санвузли, басейни, сауни, відкриті лоджії, приватні будинки. Ця електроінсталяція обладнана кришками, сальниками або гумовими ущільнювачами, які обмежують доступ вологи, небезпечної замиканнями або поразкою струмом. А ще така конструкція захищає від пилу.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99