Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Котирування валютних контрактів

Автор: Vladislav
13.02.2016 12:13

Високий ступінь стандартизації валютних контрактів на міжнародному валютному ринку, якої вдалося досягти в останні 20 - 25 років, полягає в однаковості для всіх учасників ринку порядку записи валютних пар. В результаті цього виявився строго зафіксованим порядок обчислення валютного курсу.

Це можна порівняти зі стандартизацією товарних ф'ючерсів за якістю. Іншою стороною стандартизації стало визначення розміру валютного контракту, як 100 000 одиниць валюти, записаної в валютній парі першої, тобто, базової валюти.

Таким чином, якщо ви бачите запис валютного контракту EURUSD, то розмір цього контракту буде 100 000 Євро, а котирування ринкової ціни визначатиме, скільки доларів містить в даний момент 1 Євро.

Мінімальний крок зміни котирування в цьому випадку завжди виражається в одиницях котируваної валюти, в нашому прикладі, в доларах США.

Щоб узгодити розміри валютних контрактів з їх вартістю, і уникнути надмірно великих стрибків реальної вартості контрактів, мінімальна зміна котирувань більшості валютних контрактів складала 0,0001 одиниць котируемой (другий в назві валютної пари) валюти.

Тоді одиничне зміна (крок) ціни на валютному ринку, зване також Тік (Tick), пункт, або піп (pip), призводить до зміни вартості всього валютного контракту на 10 одиниць котируваної валюти.

У разі пари EURUSD 1 пункт зміни ціни, що дорівнює 0,0001 долара, призведе до зміни вартості контракту, розміром в 100 000 Євро, на 10 доларів. Щоб отримати це зміна в Євро, потрібно розділити 10 доларів на поточний курс пари.

Друзі сайту: зовсім скоро 8 березня, тому на Podarki.24k.ua ви можете вибрати найкращі варіанти подарунків для ваших улюблених жінок за доступними цінами.

Виняток на валютному ринку становлять лише валютні пари з японської Йеной.
Стандартизація контрактів влаштована так, що Йена у всіх валютних парах є котируемой валютою (другий в запису назви пари). З огляду на реальні котирування, які ще зовсім недавно вимірювалися величиною більше 100 Йен за долар, для всіх пар з японською валютою крок зміни ціни (1 пункт) прийнятий рівним 0,01, а вартість цього пункту дорівнює завжди 1000 Йен.

Щоб обчислити значення цієї зміни ціни контракту в будь-який базової валюти, потрібно розділилися 1000 Йен на поточний курс цієї валюти до Єні.

Розмір кожного ф'ючерсного контракту на валюту виражається у вигляді фіксованої суми у відповідній базовій валюті.
Наприклад, покупець будь-якого ф'ючерсу з базовою валютою Євро, погоджується на поставку йому 100 000 євро, за які він заплатить відповідну поточним курсом суму в інший, що котирується валюті.

Якщо він спекулянт, і через деякий час йому вдасться продати ці 100 000 євро за другу (котирувану) валюту пари дорожче, тобто курс євро до цієї валюти виросте, то він отримає прибуток.
Цей прибуток буде дорівнює різниці між сумою в котируемой валюті, яку покупець заплатив при відкритті своєї валютної позиції, і сумою в котируемой валюті, яку він отримав за куплені раніше 100 000 євро при закритті своєї валютної позиції.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99