Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Іпотека або оренда - що вигідніше?

Автор: Vladislav
21.08.2016 11:33

З огляду на те, що іпотека розвивається повільними темпами, але, незважаючи на це, люди все частіше стали купувати житло на позикові кошти. Однак для багатьох така покупка просто є неможливою через постійне зростання цін на нерухомість. Особливо це стосується молодих сімей, у яких зазвичай доходи не дуже великі, і для них найприйнятніший варіант - це знімне житло. Якщо ж розглянути детальніше ситуацію, іпотека або оренда - що вигідніше? Скрізь є своя вигода.

 

Коли вигідніше орендувати житло

Якщо житло необхідно на короткий термін, в такому випадку вигідніше його знімати. Наприклад, на період навчання або ж на термін тимчасової зміни роботи.

Якщо людина переїжджає в незнайоме місто, то йому на деякий час краще орендувати житло, щоб для початку придивитися до місцевості і ознайомитися з ринком нерухомості. Коли у людини фінансове становище нестабільне, тоді у нього є єдиний вихід - знімати житло. Наприклад, в разі матеріальних труднощів є можливість домовитися продовжити термін оплати.

Коли вигідніше купувати житло, взявши іпотечний кредит

За самою своєю суттю іпотека вважається вигідніше при стабільному доході і повної визначеності в професійній діяльності. Взяти іпотеку вигідно в в такому випадку якщо буде рости вартість житла, іпотечні платежі навіть можуть бути повністю компенсовані за рахунок такого зростання цін. Коли купується житлова площа в большом городе, в більшості випадків щомісячна плата за кредитом і орендна плата практично рівні. Тому можна відзначити, що при такому розкладі вигідніше купити житло в кредит і розплачуватися за своє майно, а не орендоване житло.

Але разом з цими перевагами слід сказати, що у людини, яка користується іпотечним кредитом, існує серйозна і пряма залежність від банку, а також від власного доходу. Адже якщо дохід нестабільний, то з банком буде не так-то просто домовитися через строгості щодо виплат, а будь-яка прострочення по поверненню грошей чревата штрафами і пенями. Однак слід зазначити, що, орендуючи житло, також можна зіткнутися з низкою небезпек. По-перше, зі наймача можуть зажадати плату за так званий збиток, наприклад, у зв'язку з псуванням меблів.

В такому випадку не доведеш свою невинність. По-друге, ніяк себе не захистиш перед несподіваним збільшенням плати за житло. По-третє, з боку власника можуть бути претензії і перевірки в будь-який час доби, що не дуже-то приємно і зручно для квартиронаймача. Тому, знімаючи житло, доведеться приймати умови, поставлені власником.

Таким чином, перш ніж приймати рішення на користь оренди або іпотеки нерухомості, слід все позитивні і негативні моменти ретельно зважити.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99