Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Плануємо сімейний бюджет

Автор: Vladislav
21.08.2016 11:23

Сучасній людині гроші забезпечують нормальне життя, тобто їжу, відпочинок, розваги та багато іншого. Давайте розберемося, що заважає фінансовому благополуччю деяких людей і як не стати рабом цих самих горезвісних грошей.

Правильне планування сімейного бюджету - одна з умов матеріального благополуччя. Напевно ви знайомі з людьми (або самі є такими), які живуть від зарплати до зарплати і намагаються купити керамогранит за вигідною ціною. Причому до чергового поповнення сімейного бюджету їм не завжди вистачає коштів. Найчастіше причиною такого стану є необдумані покупки, походи в ресторани і кафе і інші задоволення. Розплатою за надмірні витрати є нестача грошей на необхідні продукти харчування, поповнення рахунку на мобільному телефоні, відсутність коштів на оплату комунальних послуг і т.д. В такому випадку вам доведеться грунтовно розібратися в сімейному бюджеті, щоб уникнути подібних неприємностей.

Перш за все, складіть воєдино всі гроші, з яких складається ваш сімейний бюджет на місяць. Окрема стаття - видаткова частина бюджету, яка включає в себе витрати протягом місяця. До цього переліку входять комунальні платежі, оплата за інтернет і парковку автомобіля, мобільний рахунок і транспортні витрати і т.п. До щомісячним витрат відносяться гроші на харчування. Кожна сім'я витрачає на харчування суму відповідно до своїх можливостей, але ця частина витрат приблизно однакова щомісяця. У список постійних витрат слід внести оплату за дитячий сад (шкільні потреби) і кишенькові гроші дитини. Крім того в списку повинні бути святкові заходи, які намічаються в поточному місяці. При наявності домашнього вихованця в сімейному бюджеті повинні бути виділені кошти на його утримання.

Напевно ви і члени вашої родини щомісяця відвідуєте перукарню, тому внесіть цю суму до видаткової частини сімейного бюджету. Слід враховувати витрати на купівлю ліків і відвідування лікаря.

Будь працююча людина має потребу у відпочинку, який необхідний для підтримки гарного настрою і здоров'я в цілому. У сімейному бюджеті повинна бути виділена певна сума на пікніки, походи в кіно і т.д. Ну і, звичайно ж, в будь-якій сім'ї завжди трапляються непередбачувані витрати, що слід враховувати при складанні бюджету.

А тепер підведіть підсумок і визначте, скільки у вас залишилося вільних грошей. Якщо їх немає взагалі, може в вашому списку багато розважальних заходів і від деяких можна відмовитися? А може вам варто збільшити доходи сім'ї за рахунок додаткової роботи? Адже в будь-якій сім'ї повинна бути «заначка»: ніхто не знає наперед, які мінливості долі можуть очікувати нас зовсім скоро. Тому намагайтеся планувати свій бюджет так, щоб у вас завжди залишалися вільні гроші. Накопичивши деяку суму, ви зможете її вигідно інвестувати, але це вже зовсім інша тема.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99