Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Не питайте у колег про зарплату

Автор: Vladislav
30.07.2016 10:00

У нашому оточенні багато цікавих людей (та й ми самі такі), а коли справа стосується грошей, то хоч стій, хоч падай. Медом не годуй, а дай поцікавитися, скільки отримує колега по роботі. Але варто зазначити, що часто ні до чого хорошого це не призводить. Чому?

 

На заході, наприклад, фінансова тема є однією з найбільш заборонених (часто навіть діти не знають, скільки отримують їхні батьки). А організації в своїх корпоративних кодексах навіть прописують заборону на розголошення та обговорення заробітної плати. Мають право звільнити обох в разі порушення.

До речі, вас може зацікавити аналитика рынка криптовалют, яку ви можете почитати на сайті crypto-data.world просто зараз.

Насправді, часто нестримний інтерес дізнатися зарплату кожного є причиною потішити своє самолюбство. Якщо я отримую більше свого друга, сусіда, брата, свата, Сократа, то я неймовірно крутий, мене цінують вище і т.п. А якщо менше, то вже підходить клубок до горла, починається образа, невдоволення собою, знижується мотивація на ефективну роботу і так далі і тому подібне. Виходить, що в такій розмові майже завжди є сторона, що програла.

Розглянемо позицію з 2-х сторін. По-перше, якщо два працівника, що займають однакові посади, отримують різні зарплати, то це може бути несправедливо. Але причини можуть бути цілком справедливі. Наприклад, працівник, який одержує більше приносить компанії більше прибутку і його нагороджують премією. Або він придумав як підвищити ефективність в проектах, або він активніший. Якщо це не так і працівники виконують приблизно однакову роботу, але один отримує більше іншого тільки через те, що він закінчив Гарвард, а не ПТУ, то приводи для образи є. Але знову ж таки, якщо про це не знаєш, то й працюється якось легше. Конфлікти нікому не потрібні.

По-друге, вам платять і ви погоджуєтеся на цю оплату тому, що ви так самі себе оцінюєте як фахівця. В іншому випадку, попросіть підвищення (ах да, у нас же це не прийнято). Але просите не просто так, а з вагомою причиною - доведіть, що ви гідні отримувати більше, що ви приносите більше прибутку компанії. Доводьте це на ділі, ведіть облік своїх досягнень і презентуйте себе керівництву. З такої позиції, потрібно порівнювати свою зарплату не з зарплатою колеги, а з зарплатою самого себе (рік тому, півроку назад). І вже прагнути до такої максимізації.

І пам'ятайте, що цікавій Варварі на базарі ніс відірвали. А якщо у вас запитують про зарплату, то спробуйте перевести розмову, відбутися жартами або «прикрасити» (в хорошому сенсі слова).

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99