Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Чим відрізняються одна від одної пластикові банківські картки?

Автор: Vladislav
22.07.2016 17:33

Пластикові банківські картки міцно ввійшли в сучасне життя практично кожного дорослого українця. Їх існує величезна кількість, чим вони відрізняються один від одного і що необхідно знати про них нам, користувачам цих карт?

Пластикові банківські картки

Дебетові та кредитні картки

Найперша і головна відмінність карт: вони бувають дебетові і кредитові. На дебетових картах знаходяться власні кошти, але тільки безготівкові - зарплата, пенсія, аліменти, тобто аналог звичайних паперових грошей. Картою можна розплачуватися за товари, послуги, як онлайн, так і офлайн. Найпоширеніші дебетові карти - це зарплатні картки.

Деякі дебетові карти бувають з овердрафтом - можливістю при недостатності власних коштів використовувати гроші банку в борг. Найчастіше овердрафт надається за зарплатними картками, і розмір його залежить від розміру зарплати власника картки. Сума овердрафту зазвичай - це відсотки від зарплати або кілька окладів.

Друзі сайту: тільки тут ви можете придбати якісну силікатну цеглу за доступними цінами вже сьогодні!

Крім дозволеного овердрафта по карті може виникнути недозволений овердрафт (технічний), коли витрати по карті перевищили допустимий ліміт. Він може статися, як за дебетовими, так і за кредитними картками.

Кредитні карти - це аналог споживчих кредитів. Банк видає кредит на певну суму, клієнт за допомогою карти оплачує свої покупки. На відміну від кредиту і карт з овердрафтом у кредитних карт є пільговий період (grace period), зазвичай близько 50 днів. Якщо повернути витрачені гроші банку протягом пільгового періоду відсотки нараховуватися не будуть.

Деякі карти, як кредитні, так і дебетові мають функцію Кешбек - при оплаті за покупки карткою, банк повертає частину грошей назад, наприклад, 1% від покупки. Кешбек може бути виражений грошима або у вигляді бонусів.

Багато банківських карт (і кредитні та дебетові) мають приємний бонус - нарахування відсотків на залишок по рахунку. Такі карти називаються дохідними, умови нарахування відсотків відрізняються в залежності від банку і карти, наприклад, відсоток на залишок може нараховуватися щодня. Банки можуть встановлювати мінімальний (незнижуваний) залишок по рахунку або, навпаки, максимальний. При порушенні обмежень суми залишку - відсотки нараховуватися не будуть.

Кобрендингові картки

Деякі великі банки пропонують клієнтам карти з бонусами. Банки створюють ко-бренди - об'єднуються з будь-якою компанією для створення бонусної програми.

Кобрендингові карти надають знижки або бонусні бали, які можна обміняти на бензин, послуги зв'язку, товари або, найпоширеніше, милі.

Віртуальні карти

Віртуальні карти не мають матеріального носія, вони призначені тільки для оплати платежів через інтернет, з віртуальної карти не можна зняти гроші в банкоматі. Вона вважається більш безпечною, ніж звичайна пластикова карта.

Емітенти карт

На кожній пластикової банківської картки є найменування емітента, тобто банку, який випустив ці карти і обслуговує їх. На кожному пластиці написано, що карта є власністю банку.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99