Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Безконтактні платежі - PayPass і PayWave

Автор: Vladislav
06.07.2016 19:06

Не так давно в нас з'явилися банківські карти з технологією безконтактної оплати платежів. Такі карти випускаються міжнародними системами Visa і MasterCard. Так карти з технологією PayWave - це карти платіжної системи Visa, а карти з технологією PayPass - платіжної системи MasterCard.

При цьому, принципи роботи обох технологій абсолютно ідентичні.

Технологія оплати покупок в один дотик

У карти з технологією безконтактної формою оплати вбудовані антена і мікропроцесор, за допомогою яких всі необхідні реквізити карти передаються на pos-термінал для оплати платежу, що дозволяє оплачувати платежі одним дотиком - просто піднесіть картку до зчитувача, дочекайтеся звукового сигналу і ваша покупка сплачена. На екрані дисплея з'явиться напис, що підтверджує списання суми, після чого термінал відключиться автоматично, що перешкоджає повторному списання суми з карти.

До речі, ви можете придбати подарки в Киеве в superpupers.com для близьких та рідних людей за вигідними цінами вже зараз!

Однак, вищеописана схема діє тільки при платежах на суму до 1 000 гривень. А, при скоєнні більш істотних покупок потрібна додаткова авторизація, яка полягає у введенні ПІН-коду і підписи чека (або пред'явленні паспорта).

Крім швидкості оплати, карти з Visa PayWave і MasterCard - PayPass відрізняються і підвищеною безпекою в порівнянні зі звичайними контактними картами, що пояснюється тим, що безконтактну картку не потрібно передавати в руки касирові магазину, що виключає ряд шахрайських дій по ній.

На даний момент вже багато банків почали, або планують найближчим часом випуск карт з такою технологією. Тому, якщо ви будете думати яку ж карту оформити, то раджу зробити вибір на користь сучасних карт PayPass і PayWave, особливо якщо ви збираєтеся за кордон. Там вже досить багато точок оплати, які приймають дані карти.

Особисто я користуюся такими картами, і скажу, що це дійсно зручно. У мене PayWave від Альфа-Банку і PayPass від Привату. І скажу, що оплата проходить дійсно швидко.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99