Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Стратегії інвестування

Автор: Vladislav
24.02.2016 11:51

Способи вкласти свої кошти вельми індівідуальні - можна розмістити свої заощадження на депозиті в банку, купити валюту, цінні папери, вкласти гроші в нерухомість або вкласти їх в фонди.

Перш ніж прийняти інвестиційне рішення, кожен інвестор сам для себе визначає прийнятне для нього самого ставлення можливого ризику і потенційної прибутковості, а також самостійно вибирає терміни і способи вкладень.

І звичайно ризик можливо втрати своїх коштів є основним критерієм при прийнятті такого рішення. Адже інвестування на фондовому ринку може принести куди більший прибуток ніж банківський депозит. У зв'язку з цим до фондового ринку не вщухає інтерес серед інвесторів.

Можна самостійно здійснювати операції з акціями або облігаціями, а можна і скористатися послугами професійних керуючих активами. але ви завжди повинні пам'ятати що завжди є ризик втрати ваших коштів, в більшій чи меншій мірі. адже як правило чим вища доходність, тим більше ризикова складова, і навпаки.

Всього ж існує 3 базові стратегії інвестування: консервативна, агресивна і змішана.

Використовуючи консервативну стратегію інвестування, інвестор купує цінні папери з максимально можливим низьким ризиком, це може бути наприклад депозитні продукти надійних банків. Ці інвестиції мають високу надійність, але не можна забувати що не можна вкладати всі кошти в якийсь один фінансовий інструмент. щоб знизити ризики необхідно розподілити капітал за різними активами. Така стратегія звичайно, не передбачає дуже високий заробіток, але зате практично виключена можливість повної втрати всіх своїх коштів.

Якщо інвестор вибирає агресивну стратегію інвестування, то це зазвичай вкладення в цінні папери, які мають відношення до сектору економіки, нафта, газ, електроенергетика і т.п. Деякі, особливо ризиковані інвестори вкладають гроші в акції якоїсь однієї компанії. Не сперечаюсь. це звичайно дозволяє отримати максимальний дохід від своїх вкладень, а й в якийсь момент втрати можуть виявитися дуже вже великими.

Друзі сайту: якщо ви хочете не переплачувати, купуючи в інтернеті, тоді вам знадобиться сайт http://technoportal.ua/, завдяки якому ви зможете порівняти ціни на цікаві для вас товари в різних інтернет-магазинах і обрати найоптимальніший варіант.

Найпоширенішою є змішана стратегія інвестування. Як же це відбувається? Наприклад, одну частину інвестиційного портфеля інвестор формує виходячи з агресивною, а іншу частину з консервативної стратегії. Структура таких активів може бути різною, але існує одне загальне правило-одна частина забезпечує високу прибутковість, інша частина забезпечує високу надійність. Таким чином, при цілком помірних ризиках можна отримати і високий дохід. Статистка серед інвесторів показує що ті, хто вкладають кошти на тривалий час заробляють найбільше. Хоча на думку фінансових аналітиків, оптимальний термін вкладення у фондовий ринок становить 2 роки.

На наші запитання відповість Олексій Криловецкій, провідний спеціаліст управління ринку акцій ФБ РТС.

Яким чином інвестиції поділяються на короткострокові, середньострокові і довгострокові?
Чітко визначених кордонів немає, проте варто зауважити що ринок прийняв короткострокові інвестиції як інвестиції до 6 місяців, середньострокові від 6 місяців до 1,5 років і довгострокові інвестиції більше 1,5 років. Треба зауважити що існує схильність до постійного збільшення цих термінів у зв'язку з тим, що економіка стала стабільнішою, а ринок став менш волатильним.

Чи існують розходження в оподаткуванні інвестицій, що відрізняються за термінами?
З вступом поправок до податкового кодексу таких відмінностей не залишилося. Раніше при інвестуванні на термін більше 3 років, інвестор звільнявся від сплати податків в розмірі 13%. Це було зроблено державою для того, щоб стимулювати ринок до подальшого розвитку і зараз ринок набрав достатню масу і сам себе розвиває.

Чи можна стверджувати що короткострокові інвестори це спекулянти?
Інвестування та спекуляції це якісно різні стратегії поведінки на фондовому ринку. І якщо спекуляції пов'язані з входженням в короткі і довгі позиції, то інвестор, нехай і короткостроковий входять тільки в довгі позиції.

Ви хотіли б ризикнути і вкласти свій капітал таким чином, щоб отримати дохід, що перевищує початкові вкладення в кілька разів? Тоді вам слід звернути свою увагу на акції другого ешелону, тобто цінні папери компаній, які не належать до блакитних фішок. Звичайно, це досить ризикована стратегія інвестірванія, так як придбані папери мають меншу ліквідність, але досвідчені інвестори знають що саме подібні акції мають потенціал до Такмена росту, який в кілька разів може перевищувати потенціал блакитних фішок.

Більш того, саме на ринку 2 і 3 ешелону, різкіше відбуваються спади і підйоми, на відміну від ринку ліквідних акцій. А адже саме це і може дати відмінну можливість тоді, коли такі акції підуть в гору.

Якщо ж слово ризик взагалі для вас не прийнятно, то в цьому випадку вашу увагу краще звернути на ПІФи і облігації як на найбезпечніші інструменти. Тут ваші кошти будуть вкладені в державні цінні папери, облігації українських компаній, муніципальні папери, а це на сьогоднішній день найнадійніші фінансові інструменти.

Такі фонди це найбільш консервативні серед всіх інших інвестиційних фондів, адже їх основним завданням є заощадженням коштів від інфляції та отримання невеликого, але зате стабільного доходу.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99