Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Довгострокове інвестування

Автор: Vladislav
17.02.2016 12:59

Довгострокове інвестування, на відміну від трейдингу, це придбання акцій з метою одержання прибутку шляхом їх продажу через досить тривалий проміжок часу.

Якщо взяти ідеальний графік якоїсь абстрактної компанії, то трейдери, як ми розуміємо зможуть отримати 110 гривень прибутку, в той час як інвестор отримає тільки 60 гривень. Адже саме стільки і становить різниця між ціною початковою і кінцевою. І заради такого прибутку інвестори готові чекати по цілому року і навіть більше, ніяк не реагуючи на тимчасові провали ринку.

Інвестор намагається знизити свої ризики, вибираючи більш надійні і найстабільніші активи. Він диверсифікує свій портфель. Диверсифікація це компенсація можливо низьких доходів в одні папери високим прибутком інших цінних паперів. У свій портфель інвестор повинен включати паперу найширшого кола галузей, які тісно пов'язані одне з одним.

Наведу простий приклад. У разі коли видобуток газу знижується, то швидко набирає популярність акції вугільних компаній. Або коли відбувається зміцнення гривні, то це призводить до зростання акцій виробників товарів, призначених для народного споживання.

Друзі сайту: вас може зацікавити ксенон лампа відмінної якості, яку ви можете придбати за доступними цінами.

Іншими словами, не варто складати всі яйця в одну корзину. Можливо ця стара добра приказка і не є універсальним способом мінімізувати свої ризики, але нічого кращого ще ніхто не придумав для цього. Особливо ця порада може бути актуальне саме для довгострокового інвестування.
На наші запитання відповість Вадим Сосков, експерт з фондового ринку, директор керуючої компанії.

Чому довгострокове інвестування менш ризиковано в порівнянні з активним трейдингом?

Справа в тому, що інвестор більше орієнтується на внутрішню вартість компанії. А якщо говорити про активної трейдингу, то трейдер орієнтується більше на поточні показники прибутковості компанії в даний момент часу. Відповідно поточні показники прибутковості можуть значно коливатися. Якщо ж ми говоримо про довгостроковому інвестуванні, то в цій ситуації, ми говоримо про прибуток компанії, яка буде в майбутньому, не в поточний момент часу, а в майбутньому. Відповідно розрахунок і аналіз такого явища дає можливість говорити про те, що саме довгострокове інвестування менш ризиковано ніж активний трейдинг.


Довгострокового інвестору головне зуміти дочекатися того моменту, коли розмір отриманого прибутку з лишком окуплять його витрачені зусилля. згадується та кумедна історія з тим громадянином, поміченим співробітником поліції за дивним заняттям: чоловік кидав з причалу одну монету за одною. Свої дії громадянин пояснив так: "Я кинув монету в воду". "Тоді навіщо ж ви кидаєте інші монети?", Запитав його поліцейський. На що цей дивний чоловік відповів- "Було б нерозумно пірнати всього лише за однією монетою".

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99