Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Активи і пасиви

Автор: Vladislav
28.01.2016 12:24

Напевно ви вже читали в книгах по інвестуванню, що актив - це те, що приносить гроші в нашу кишеню, а пасив - це навпаки, все те, що виймає гроші з нашої кишені. Сьогодні я пропоную вам альтернативний погляд на цю тему. У цій статті ми розберемо що ж таке активи і пасиви, а також у чому саме їх реальні відмінності.
Активи- це те, куди вкладені ваші гроші, наприклад покупка нерухомості або банківський депозит. Навіть якщо ви тримаєте гроші під матрацом, то це теж вважається активом. Деякі можуть стверджувати, що актив - це те що приносить гроші і наприклад, автомобіль не є активом. Я не згоден з цим. Актив - це ті гроші, які ви можете взяти і використовувати при необхідності, наприклад продати автомобіль і отримати необхідну вам суму. Так що автомобіль теж можна вважати активом, тільки якщо він не куплений в кредит. Природно він зменшується в ціні, але це все одно буде вашим активом.

Думка людей, які вважають що автомобіль і квартира є пасивом, оскільки машина потребує ремонту, а квартира оплату послуг ЖКГ, засновані на книгах Роберта Кіосакі. Безумовно, це найбільший фінансист, але на мій погляд це невелика омана.

Тут потрібно підходити з чисто бухгалтерської точки зору. Актив - це те, що ви можете реалізувати. Наприклад, бабуся живе на одну пенсію, що має квартиру в центрі Києва вартістю мільйон доларів, з легкістю може керувати своїм активом. Вона може продати квартиру, вкласти 900000 $ в банківський депозит, на 100000 $ купити недороге житло в регіоні і жити розкошуючи. Це і є управління активами. Тому те що ви витрачаєте гроші на утримання активу, це зовсім не означає що це пасив.

Друзі сайту: вас може зацікавити ломбард Киев, в якому ви зможете заставити цінні речі для миттєвого отримання коштів.

Активи можуть бути як хорошими так і поганими.

До поганих активах можна віднести банківський депозит з низькою процентною ставкою, покупка не елітної нерухомості, яка може подешевшати. Але тим не менш це актив.

А ось пасив - це те що ви повинні віддати. Це кредити, позики. Пасиви також можуть бути як хорошими, так і поганими.

До поганих пассивів однозначно можна віднести всі споживчі кредити. Їх як правило, люди беруть на покупку абсолютно непотрібною їм техніки, як телевізор або новий телефон. Це дуже дорогі кредити, витягаючі велику частку сімейного бюджету.

З іншого боку є і хороші пасиви, наприклад кредит на бізнес. Тобто бізнесмен бере кредит під 20%, а на цих грошах заробляє 40% прибутку. Іпотечний кредит також є хорошим пасивом, так як у людей немає можливості збирати на квартиру 50 років, а взяти недорогий іпотечний кредит під заставу житла, що купується, доступно кожному.

Активи також можуть приносити і дохід. Їх можна розділити на дві категорії.

Реальні активи- це ті, які приносять дохід. Це- депозити, акції, облігації, нерухомість в оренду, бізнес.

Інші активи- це ті активи, які потрібні для життя. Це може бути квартира, дача, автомобіль.

Я порекомендував би вам спочатку купувати ті активи, які вам дійсно необхідні для проживання. Це може бути квартира для проживання, автомобіль для роботи. Потім для отримання пасивного доходу, потрібно набувати все ж реальні активи.

І не варто забувати, дорогий читачу, що активи це завжди чиїсь пасиви, і пасиви-це теж чиїсь активи.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99