Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що вигідніше оренда або іпотека?

Автор: Vladislav
28.01.2016 12:18

Одне з актуальних питань сучасності полягає в тому, що ж вигідніше - знімати квартиру або брати іпотеку. Ті, хто стурбований житловим питанням часто замислюються про це, зважуючи всі «за» і «проти». Завжди знаходяться ті, хто вважає іпотеку борговим рабством, але є й завзяті прихильники покупки власної квартири, впевнені в тому, що це ознака стабільності і надійності фінансових вкладень.

Часто сума грошей, яку доводиться віддавати банку по іпотечному платежу, набагато вище, ніж щомісячний платіж за квартиру. Проте в даний час існує державна програма субсидування іпотеки, яка дозволяє знизити щомісячний платіж при дотриманні ряду умов.

І все-таки для цього необхідний чималий первинний внесок, тому як низькі ставки надають тільки на маленькі суми. Держпрограма дає можливість купити житло за ставкою 12% річних. Слід врахувати, що буде потрібно сплатити з власних коштів близько 20% вартості нерухомості, що купується.

Якщо зменшувати суму початкового внеску, то, відповідно, зростає вартість житла, що купується. Таким чином, якщо використовувати програму держсубсидування, то покупка нерухомості стає більш вигідною, ніж оренда.

Визначити, що ж вигідніше, оренда або іпотека, нам допоможуть аргументи за і проти.

Основним аргументом на користь іпотеки є те, що в підсумку ви все-таки отримуєте власне житло. Роблячи щомісячні внески, ви робите вкладення у власну квартиру. Також, беручи іпотеку, ви отримуєте можливість облаштовувати власне житло, не віддаючи кожен місяць гроші в кишеню незнайомій людині. Покупка квартири також дає можливість міцно влаштуватися в місті, отримати прописку. До того ж, купивши квартиру, ви отримуєте доступ до дитячим садкам, школам, лікарням.

Також вас може зацікавити военная ипотека в Москве, за допомогою якої можна отримати житло на вигідних умовах.

Що стосується оренди, повідомляє джерело - основним її недоліком є ​​нестабільність: ви ніяк не можете уберегти себе від зміни планів орендодавця, квартиру, в якій ви живете можуть продати або здати іншим мешканцям. До того ж орендна плата може вирости, а якщо Ви берете іпотеку - платіж фіксується, і кожен місяць Ви вносите одну і ту ж суму.

Оренда підходить тим, хто не сидить на місці і постійно змінює місця проживання, роботи або міста проживання, так званим мобільним людям. Не кожен готовий взяти в борг більше мільйона рублів і розплачуватися за житло більше 20-25 років. Необхідно розуміти серйозність і відповідальність цього кроку. У нинішніх умовах кризи багато хто побоюється позичати великі суми у банків, боячись, що не зможуть розплатитися.

До того ж, орендую квартиру, ви маєте шанс підібрати більш комфортне житло в кроковою доступністю від місця роботи.

Що вигідніше для вас - оренда або іпотека - вирішувати вам, проте проаналізувати всі вищеописані фактори безсумнівно варто, і тоді рішення, прийняте Вами, буде правильним.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99