Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як навчитися економити гроші

Автор: Vladislav
22.01.2016 18:03

Скажіть, чи знайома вам ситуація, коли ви ледве встигнувши отримати зарплату, тут же несете її в банк, оплачуючи кредит? Або віддаєте борги друзям та знайомим? Вам це не подобається, вірно? Тоді вам напевно буде цікаво як навчитися економити гроші. Дана стаття допоможе вам у цьому!

Планування грошових коштів та їх аналіз.

На початку кожного місяця вам потрібно скласти план майбутніх покупок. У цьому вам може допомогти "правило чотирьох конвертів". Для цього напишіть суму вашого повного щомісячного доходу і віднімете з неї 10%. Це буде капіталом "про запас", або як ще кажуть "на чорний день" .Також потрібно відняти оплату послуг ЖКГ та інші платежі, які потрібно платити обов'язково, наприклад оплату телефону та інтернет. Ту частину яка залишилася вам потрібно буде поділити на 4 і покласти кожну частину в різні конверти.

тепер візьміть за правило-витрачати за один тиждень, суму тільки одного конверта. Не потрібно витрачати гроші з наступного конверта якщо цей тиждень не закінчилася.

Якщо ви зможете дотримуватися такого правила, і зможете витратити вміст всіх чотирьох конвертів за місяць, то то ви зможете відкласти суму, яка у вас залишилася.

Строгий фінансовий облік.

Спочатку вам потрібно записати всі ваші витрати. Для цього ви можете завести спеціальний зошит, або скористатися спеціальними програмами для домашньої бухгалтерії.

Друзі сайту: можливо вам потрібен датчик положения дроссельной заслонки, який ви можете придбати за досить вигідними цінами.

Фіксуйте абсолютно всі ваші витрати- будь-яку дрібницю! після того як закінчиться місяць такої практики, ви зможете проаналізувати ваші витрати і з'ясувати яка стаття витрат забирає найбільшу кількість грошей. Щоб навчитися економити гроші, вам необхідно визначити ті витрати, які в надалі вам доведеться скоротити.

Не беріть у борг.

Ніколи не варто брати кредитів або позичати гроші у знайомих. Для цього краще затягнути пасок тугіше, ніж відправлятися в кредитно-боргову кабалу. Безумовно, якщо ви захочете придбати якусь річ прямо зараз, то вам потрібно буде почекати якийсь час, але зате ви купите потрібну вам річ ​​за свої гроші, не переплачуючи зайвих відсотків, як у випадку кредитування в банку і не оформляючи мікропозик на карту.

Думаю не варто вам нагадувати. що споживча система влаштована таким чином, щоб витягувати з людей максимум грошей у вигляді відсотків і банківських комісій. Ніколи не довіряйте рекламним гаслам!

Беріть те, що коштує дешевше.

Звичайно не варто тут впадати в крайність і купувати дешеві китайські речі, як наприклад взуття. На взутті не варто економити. Адже дешева річ дуже швидко зношується і доведеться знову купувати нову, в той час як якісна річ може справно служити вам роками.

Є такі речі або продукти, на які можна особливо не витрачатися. Наприклад замість дорогої марною ковбаси, візьміть краще буженину або шматок справжнього м'яса.

Ще й одна чудова можливість економити гроші-це розпродаж. Але і з цим теж не варто захоплюватися. Краще купити за півціни чоботи в січні, щоб ходити в них, але вже в наступному сезоні, ніж восени накупити підлогу магазину купальників, коли будинок у вас їх вже п'ять.

Перед кожною покупкою необхідно задуматися, чи так потрібна вам ця річ. Знаєте звідки у нас в будинках стільки мотлоху? А саме через таких от імпульсивних покупок, які попросту спустошують наш гаманець.

Не варто відмовлятися абсолютно від усього! Ідеальним рішенням буде знайти той баланс, який буде знаходитися між розумною економією і легковажною тратою грошей.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99