Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Планування особистого бюджету

Автор: Vladislav
22.01.2016 17:56

Зрозуміло, що більше всіх про гроші і про ефективне їх використанні знають фінансисти. Тому розумно буде дізнатися їхню думку з приводу управління особистими доходами і витратами.

Всі фінансові директори, з якими велася розмова на цю тему, займаються плануванням, контролем та аналізом свого особистого бюджету, хоча використовують при цьому різні підходи і різну ступінь деталізації. При цьому всі вони згодні з тим, що планування особистого бюджету - заняття, безумовно, необхідне.

На думку Софії Ткачової, гендиректора компанії "Когніс", для управління фінансами сім'ї потрібно використовувати принципи, аналогічні тим, які застосовуються при управлінні фінансами компанії, незважаючи на відмінності масштабів. Головним принципом вона вважає облік і контроль. Софія складає бюджет на рік, що дозволяє скоординувати витрата грошей і їх надходження. Протягом року вона порівнює фактичний рух коштів з плановим і, якщо необхідно, здійснює коригування плану.

Денис Солдатенков, заступник гендиректора ВАТ "АМТЕЛ-Черноземье", планує рух особистих грошових коштів на рік, а також на місяць і тиждень. Інвестиційні витрати (ремонт, машина, відпустка) плануються окремо. За словами Дениса, його система є аналогом БРГК (бюджету руху грошових коштів) підприємства за трьома напрямками діяльності: поточної, інвестиційної та фінансової.

Хоча кожен з опитаних фінансистів переконаний у необхідності планування особистих фінансів, всі вони мають різні думки щодо необхідної ступеня деталізації особистих доходів і витрат.

Друзі сайту: якщо ж вам потрібно роздрукувати бланки, тоді рекомендую Hotprint.ua, де все зроблять за найвищими стандартами та за вигідними цінами.

Наприклад, Сергій Каратаєв, директор підприємства "Ростсельмаш", воліє не планувати бюджет до дрібниць. За допомогою програми для домашньої бухгалтерії він визначив структуру сімейних витрат і тепер планує особистий бюджет і виробляє контроль над витратами.

Головне, вважає він, це відстежувати саме структуру бюджету, а не окремі факти витрачання грошей. Такий контроль необхідний, тому що без нього через деякий час виявиться, що гроші витрачені не на те, на що б треба було. Якщо ж вести детальний бюджет і докладати зусиль для загальної економії, то ведення бюджету буде стомлюючим заняттям.
Сергій рекомендує з метою підтримки структури витрат відразу ділити приходять гроші на кілька частин: накопичення, поточні витрати, відпочинок і розваги, а також можна звернутися в центр бухгалтерського обслуговування.

Звичайно, планування особистого бюджету і відстеження поточних витрат вимагають певних витрат часу, але, як вважають професіонали, ці витрати неодмінно окупляться.

Денис Солдатенков вважає, що ведення бюджету забезпечує йому можливість запланувати і своєчасно здійснити великі витрати (будинок, автомобіль, відпустка). При цьому заздалегідь відомо, коли буде необхідно підбирати турфірму, підрядника і т.п.

Планування особистого бюджету також допомагає обмежити поточні витрати розумними межами. Щоб зробити великі покупки, багато хто бере кредити в банку, і тоді під тиском необхідності виплати кредиту волею-неволею доводиться обмежувати витрати. При самостійному ж плануванні можна обійтися без кредиту і, таким чином, заощадити на відсотках. А ще планування бюджету буває забавним заняттям, особливо коли обговорюються з дружиною її майбутні витрати на одяг, косметику і т.д.

Софія Ткачова стверджує, що планування допоможе досягати поставлених цілей з меншими витратами. Якщо покупка запланована заздалегідь, то можна буде вибрати найбільш підходящу пропозицію на ринку. Якщо заздалегідь планується прихід грошей, можна до цього терміну з'ясувати, який фінансовий інститут пропонує кращі умови. Таким чином, кошти будуть витрачатися більш ефективно.

Так що немає ніяких сумнівів, що планування особистого бюджету необхідно, але ступінь його деталізації залежить від можливостей і бажань конкретної людини. Щоб навчитися плануванню, необхідно витратити певну кількість часу і сил, але ці витрати цілком окупляться згодом.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99