Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Фальшива купюра

Автор: Vladislav
19.01.2016 14:59

Як не намагалися боротися з фальшивомонетниками в історії, представники цієї «професії» зустрічаються і зараз. Підробляти гроші будуть, поки вони існують в природі, і сучасний світ зовсім не є виключенням.

Фальшива купюра може потрапити в руки кожному і поводитися з нею потрібно в залежності від ситуації.

Найчастіше підроблені гроші потрапляють до рук споживачів через обмінні пункти, якщо мова йде про іноземну валюту. Фальшиві гривні можна отримати в банкоматі, на ринку, в магазині, взяти їх у борг.

Далі події можуть розвиватися наступним чином:

 

1. Ви намагаєтеся розплатитися в магазині або оплатити рахунок у банку і чуєте, що купюра фальшива. Можливо, Вам навіть повернуть після цього гроші, надавши самостійно розбиратися з підробкою, але за правилами касир або продавець зобов'язаний звернутися до банківського працівнику для вилучення імовірно фальшивої купюри і проведення експертизи. У процесі вилучення складається протокол, в який вносяться всі істотні дані: номінал і кількість купюр, а також їх серії та номера. Власнику підроблених грошей видається на руки довідка із зазначенням його паспортних даних, даних про купюрах, часом і датою, коли було проведено вилучення.

Слід звернути увагу, чи містить довідка всі підписи і круглу печатку каси. Також варто звірити дані, зазначені в довідці та протоколі з реквізитами купюр. Тепер залишається тільки чекати результатів експертизи. Якщо гроші дійсно виявляться фальшивими, то матеріали передаються до суду для порушення кримінальної справи. Якщо з'ясується, що Ви підробкою не займаєтеся, то всі звинувачення з Вас знімуть. При негативних результатах експертизи, тобто якщо гроші справжні, то Вам просто повернуть всю суму.

2. Отримавши гроші якимось шляхом, через деякий час Ви виявляєте фальшиву купюру. Варіантів подальших дій декілька: можна спробувати розплатитися підробленими грошима, але тоді може виникнути ситуація, описана в пункті першому. Якщо підроблена купюра невеликого гідності, то найкраще її просто знищити, причому, не викинути цілком, а дрібно порвати або спалити.

З великої фальшивої купюрою розлучитися важче. Однак іноді спокій коштує дорожче будь-яких грошей, тому і з нею краще вчинити відповідним чином. Якщо у Вас є сумніви щодо справжності грошей, то можна самостійно віднести їх на експертизу. Зрозуміло, що дрібного номіналу це не стосується: мало того, що вони не стоять клопоту, так ще й доведеться витратитися на послуги експертів.

Найкраще намагатися взагалі не потрапляти в подібну ситуацію і ретельно перевіряти отримані кошти. Якщо Вам доводиться постійно мати справу з великою сумою грошей, то розумно буде придбати портативний датчик, що дозволяє відрізнити підробку. І тоді фальшивок можна не побоюватися!

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99