Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Оптимізація сімейного бюджету

Автор: Vladislav
15.01.2016 10:47

Напевно, багато хто з нас, хоч раз у житті замислювалися про те, як скоротити свої витрати. Приблизно прикидали, скільки йде розтрат деколи на непотрібні речі, або на кошти не першої необхідності. Складаючи всі за і проти, виходило так, що сімейному бюджету довелося сильно постраждати, замість того, щоб поповнитися.

У першу чергу, щоб скоротити свої витрати, необхідно змінити свою звичку витрачати, на звичку зберігати. Не варто після зміни звички вважати себе дріб'язковим людиною, адже ця дріб'язковість, до так звана, допоможе значно зрости Вашій сімейному бюджету.

Отже, для початку необхідно встановити для себе певний стимул, наприклад, якщо будуть скорочення у витратах, то ... я зможу з'їздити відпочити, купити машину, або придбати щось необхідне в будинок. Хороший стимул, чи не так?

Розплануйте свій домашній бюджет виходячи з доходів. Розподіліть відразу частину грошей на придбання їжі, на сплату комунальних послуг та інших платежів. Можете зробити для себе пару - трійку конвертів, в які вкладіть гроші. На них має бути написано: обов'язкові платежі, непередбачені витрати, зекономлені гроші.

Планування свого бюджету дуже важливе, адже якщо взяти за приклад управление проектами в организации, то воно дає серйозні фінансові результати для підприємства та економить час.

До обов'язкових платежів можна віднести, купівлю продуктів харчування, необхідних речей і взуття, погашення кредитів, квартплата і так далі. До непередбачених витрат, це похід в кафе, клуб, гроші на штори в клас дитині, або ще щось. Якщо у Вас залишаться гроші з перших двох конвертів, то їх можна перекласти в зекономлені. Не потрібно витрачати всі гроші з перших двох конвертів, якщо немає необхідності.

Ще одне смішне, але давно доведене твердження. Не варто ходити в магазин за продуктами на голодний шлунок. Вченими було доведено, що людина, що зайшла в магазин з відчуттям голоду, купує в кілька разів продуктів більше норми і покладеного. Він може купити те, що йому зовсім не потрібно. Якщо йдете в магазин, складайте чіткий список, що необхідно купити і дотримуйтеся виключно його, чи не відхиляючись за списком.

Щоб простежити всі свої витрати, потрібно їх записувати. Інакше, це буде зробити неможливо. Заведіть зошит, расчертите її і записуйте туди всі свої витрати. Часу це багато не займе, зате всі Ваші витрати будуть видно як на долоні. За допомогою цієї зошити ви зможете побачити, що Ви придбали зайвого і навіщо витратили свої гроші, тоді наступного разу, Ви зможете такої помилки не здійснювати. На комп'ютері, щоб фіксувати свої витрати можна скористатися спеціальними програмами домашньої бухгалтерії.

Будьте трохи практичніше, якщо Ви бачите що в кімнаті, де горить світло нікого, немає, то вимкніть його там. Завантажуйте більше речей для прання в пральну машину, вимикайте непотрібні електроприлади з мережі, вчіться робити витрата води менше.

Якщо використовувати всі ці маленькі правила і дотримуватися їх, то Ви незабаром навчитеся економити. Пускай перший час буде складно і важко, але потім результат себе виправдає.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99