Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вести сімейний бюджет. Поради та правила

Автор: Vladislav
12.12.2015 13:28

Якщо ваші фінансові витрати перевищують допустимі межі в перший тиждень получки. А після, ви змушені зичити кругленьку суму для термінової, але дорогої покупки. Значить ви ще не навчилися правильно вести сімейний бюджет. У цьому зв'язку, пропонуємо вам кілька елементарних, але дієвих правил економії. Ці правила допоможуть зберегти ваші гроші і зробити витрати більш явними.

Друзі сайту: можливо вам знадобляться якісні переводы от www.alphagroup.in.ua, які ви можете замовити за цілком доступними цінами у справжніх професіоналів.

1. Робіть покупки з розумом!

Повертаючись додому після грунтовного шопінгу, чи часто вам приходить в голову думка: «А чи варто було купувати стільки речей, чи потрібні вони?». Якщо ні, то ви напевне шопоголік, людина яка не звертає уваги на те, що вона купує. Мабуть, для вас головне придбати якомога більше вподобаних речей і тут не має значення якість або необхідність покупки. Тому радимо вам стежити за собою, не купувати перше що попадається в руки. Для цього, просто відволічіть себе, відійдіть від прилавка, зверніть увагу на інші товари. Подумайте, якщо вам дійсно буде потрібна побачена річ, ви завжди зможете повернутися за нею пізніше. Але краще, візьміть собі звичку, приходити за покупками з готовим списком необхідних вам речей.

2. Відкладайте заощадження!

Рекомендуємо відкладати з кожної зарплати не менше 10%. Комусь здасться, що це невелика сума, на якщо порахувати накопичення за рік, то вийде непогане заощадження. Через кілька років, воно може отримати розміри стартового капіталу для власного бізнесу або залишитися у вигляді накопичення «на випадок необхідності», коли мінливості долі застануть вас зненацька.

3. Шукайте акції в магазинах!

Зверніть увагу, у великих магазинах, товари коштують на 10-20% дешевше, ніж в бутиках. Тому, якщо ви будете робити покупки в улюбленому гіпермаркеті, це істотно заощадить ваш бюджет.

4. Купуємо товари з запасом!

Товари і продукти, які мають значний термін зберігання слід купувати великими упаковками про запас. Наприклад, цукровий пісок, миючі засоби або крупи, ціни на які постійно зростають у випадку інфляції. Швидкопсувні продукти необхідно купувати на 1-2 дні. Товари особистої гігієни, в тому числі піну для гоління і шампунь, слід купувати за кілька днів до закінчення наявного запасу. У підсумку, вам не доведеться бігати по магазинах і купувати в три дорого улюблені товари.

5. Бігом за знижками!

За кордоном, люди не вважають ганебним піти на розпродаж в день знижок. Насправді це вважається захоплюючим пригодою і мудрим рішенням. Підчас такі походи по магазинах дають шанс заощадити до 80% бюджету. Звичайно, не варто думати ніби знижки з'являються за чиєюсь душевної доброти. Буває так, що в магазині спеціально підвищують ціни в кілька разів, за тиждень до обіцяних знижок. У підсумку, покупець придбаває товари за колишньою ціною, не знаючи про це. Тому потрібно бути уважними, особливо до надто великих знижок.

6. Ведіть облік покупок!

Основна умова у веденні домашньої бухгалтерії - це контроль і облік за фінансами родини. Зовсім не обов'язково вести облік на рівні професійного бухгалтера, щоб домашні фінанси були завжди в порядку. Досить щодня записувати в зошити свої доходи і витрати. По закінченню місяця, на підставі зафіксованих записів можна буде зрозуміти куди витрачаються гроші і як краще спланувати закупівлі на наступний місяць.

Ще одним пунктом можна було б відзначити статтю кредитування. На випадок якщо раптом гроші закінчилися, то можна спробувати взяти в борг. Але слід розуміти, що отримання кредитів це остання міра до якої слід звертатися вже при відсутності грошей на найнеобхідніше.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99