Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Відкриття закладу з кальянами

Автор: Vladislav
29.11.2015 21:38

Любителів розслабитися і покурити кальян після важкого робочого дня з кожним роком тільки збільшується. Якщо звичайні сигарети несуть непоправної шкоди вашому здоров'ю, то кальян може бути абсолютно нешкідливим приготованим на соку або молоці, без використання тютюну. У зв'язку з великим попитом на послугу, є сенс поговорити про відкриття кальянной як бізнесі з мінімальними вкладеннями і швидкою окупністю. У сьогоднішній статті докладно обговоримо, як відкрити кальянную з нуля.

Скільки коштує і які документи потрібні для законної діяльності заклади подібного типу? Як законно відкрити кальянну?

Варто відзначити, що в організації даного виду бизнес кальянная існують певні складності. У зв'язку з дією закону про заборону куріння в громадських місцях, відкрити кальянную в закладі харчування досить складно. Але як говоритися, завжди можна знайти лазівки в законі. У вас є два варіанти розвитку бізнесу. Відкриття кальянной в кафе Якщо ви хочете бути чисті перед законом, то повинні розуміти, що заборона куріння безпосередньо стосується закладів громадського харчування. А куріння кальяну - це порушення, яке потягне за собою накладення штрафних санкцій.

З іншого боку, відкриття кальянной в приміщенні, де не пропонуються інші послуги - нерентабельне справу. Єдиний варіант - це пропонувати своїм відвідувачам кальян без вмісту нікотинових сумішей, наприклад, фруктовий, молочний, винний і інший. Таким чином, закон ви не порушуєте, клієнти задоволені, а ви отримуєте свій прибуток.

Нелегальний продаж кальяну

На цей ризикований крок йдуть багато підприємців, адже більшість відвідувачів воліють покурити кальян з вмістом тютюну. Але варто пам'ятати про строгих санкції, які можуть вас осягнути. Якщо ви готові ризикнути, то можете спробувати перехитрити перевіряючі служби, але ми б не рекомендували вам робити це.

Бізнес план кальянної

На питання про те, скільки коштує відкрити кальянную, відповісти досить складно. Все залежить від безлічі факторів, що істотно впливають на суму фінансових вкладень. В середньому на відкриття кальянной вам буде потрібно від 5000 доларів. Фінансові витрати: Збір всіх необхідних документів для реєстрації бізнесу; Оренда приміщення - ціна залежить від площі, ремонту в приміщенні, а також його місця розташування; Ремонт в приміщенні. Залежно від стану, вам буде потрібно викласти певну суму грошей на ремонт, щоб приміщення відповідало всім нормам і стандартам; Закупівля обладнання та меблів для кальянной; Купівля кальянів і курильних сумішей; Заробітна плата персоналу; Це найважливіші і необхідні витрати, природно, можуть бути й інші все залежить від формату закладу.

Реєстрація бізнесу

Для того щоб законно почати свою діяльність, вам необхідно зареєструватися у відповідних органах влади. Перш за все, слід визначитися з матеріально-правовою формою діяльності. Ви можете вибрати один з двох варіантів - це реєстрація в якості індивідуального підприємця або юридичної особи (ТОВ). Крім цього, слід отримати необхідні дозволи від пожежної та санітарної служби, ліцензію на торгівлю алкоголем (у разі реалізації спиртних напоїв у закладі). Крім цього, не забувайте, що продаж міцних алкогольних напоїв вимагає вже реєстрації ТОВ, враховуйте цей нюанс. Місцезнаходження кальянной Природно, місцерозташування має важливе значення і суттєво впливає на відвідуваність закладу. Тому з усією відповідальністю поставтеся до вибору та оформлення приміщення для кальянной. Визначаємося з форматом закладу Бар-кальянная. При наявності солідного стартового капіталу, я рекомендую вам зупинитися на відкритті бару. Даний заклад варто відкривати в людній частині міста, бажано в центрі або бізнес-районі. Крім основних функцій, таких як реалізація їжі та напоїв, ви зможете пропонувати своїм клієнтам додаткову послугу - куріння кальяну. Окрема кімната з кальянном в ресторані. Якщо стартовий капітал невеликий, то відкрити кальянную можна орендувавши місце в популярному закладі громадського харчування.

Зробити це непросто, адже досить важко підшукати підходящий варіант, але як кажуть, немає нездійсненних завдань. Придбання обладнання Для надання даної послуги, вам слід не тільки орендувати приміщення, але і закупити необхідне обладнання.

Необхідне обладнання для кальянной: Кальяни (від 10 штук); Курильні суміші, вугілля, тютюн (якщо ви будете пропонувати кальян з нікотиновим наповнювачем); Змінні чашки, шланги і трубки; Запасні колби; Пальник, щипці, фольга і т. д. Придбання обладнання - це не занадто витратна частина бізнес-плану.

Тому особливих витрат на даному етапі ви не понесете. Що стосується інтер'єру і меблів, то все повинно бути оформлено зі смаком. Обстановка повинна розташовувати, клієнти повинні відчувати себе комфортно в приміщенні. Відео за темою Персонал працівників Для роботи в барі вам потрібно найняти штат співробітників, в обов'язки яких входитиме обслуговування клієнтів. Крім кухарів, офіціантів, бармена, потрібно ще прийняти на роботу професійних кальянщиків. Не варто довіряти заправку кальяну малодосвідченим фахівцям, важливо знайти грамотних співробітників, які знаються на технології, особливості різних видів тютюну, його аромат і смак. Повірте, клієнти дуже вимогливі, адже для багатьох куріння кальяну - це непросто дію, а ціла процесія в особливій атмосфері.

Співробітники вашого закладу повинні бути уважні до кожного клієнта, доброзичливі, гостинні і не нав'язливі. Якщо хочете, щоб заклад користувалося попитом у відвідувачів, то до вибору персоналу поставтеся дуже відповідально. Графік роботи Заклад подібного формату має працювати як вдень, так і в нічний час доби. Більшість клієнтів воліє відвідувати кальянні після робочого дня, тобто основний потік клієнтів буде ввечері, десь після 18.00. Тому в першій половині дня варто влаштовувати акції, щоб залучити більше людей і тим самим залишитися в плюсі.

Працювати у вихідні та святкові дні є найвигіднішою для барів і кальянних, адже клієнтів набагато більше, тож заклад подібного типу обов'язково має бути відкрито в цей час. Реклама закладу Ми вже обговорили головне питання про те, як відкрити кальянную, тепер варто поговорити про не менш важливому моменті - залученні клієнтів. Складаючи бізнес план кальянной, обов'язково, потрібно врахувати витрати на рекламу, без якої перетворити заклад в високо відвідуване місце буде практично неможливо.

Реклама по місту.

Найбільш вигідний і не занадто фінансово затратний варіант залучення клієнтів - це роздача рекламних листівок з адресою закладу в людних місцях міста. Акції та знижки. Дуже ефективний метод залучення уваги людей. Погодьтеся, ніщо так не радує, як можливість отримати додаткову знижку на послугу або взяти участь у черговій вигідної акції. Тому я рекомендую вам влаштовувати різноманітні акції та надавати знижки на послуги своїм постійним клієнтам.

Яскрава вивіска.

Простий, але, тим не менш дуже грамотний спосіб залучення уваги повз проходять поряд. Тому не нехтуйте даним видом реклами, яскрава, що світиться в ночі вивіска напевно буде оцінена вашими клієнтами. Тепер ви знаєте, як відкрити кальяну з нуля і скільки це коштує. Сподіваюся, дана стаття допоможе вам зорієнтуватися і не робити помилок при відкритті кальянной.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99