Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Вибір банківської карти

Автор: Vladislav
28.11.2015 23:57

Готівкові гроші поступово поступаються місцем пластиковим карткам. Тепер вам не потрібно носити з собою великих сум готівки, адже картками можна розплачуватися в будь-якому магазині і навіть інтернеті. Карту легко оформити в банку. Головне не помилитися у виборі банківської карти, адже серед різноманіття карт і платіжних систем потрібно знайти найбільш оптимальну.

Платіжних систем у світі багато, крім глобальних Visa, Master Card, Diners Club і American Express, практично в кожній країні існує і кілька національних.

Одним з найважливіших показників, за яким клієнту слід вирішити, картку якої платіжної системи йому оформити, це кількість точок прийому. І тут українські системи звичайно ж поступаються іноземним, адже наприклад картою Сберкарт від Ощадбанку можна розплачуватися тільки всередині країни. Золота корона і зовсім приймається тільки в сибірському окрузі. А ось зона охоплення карт Visa, Master Card, Diners Club і American Express- це практично земну кулю.

Тим хто просто в повсякденному житті користується картами для оплати витрат на заправці, в магазині, в супермаркеті, напевно можна зупинитися на якійсь одній карті, такий як карта VISA Electron, Maestro.

А ось карти Diners Club і American Express добре підійдуть для мандрівників, а також тим хто за родом своєї діяльності часто переїжджає з місця на місце. Також по ці картам передбачені різні бонуси і бали, пов'язані з активністю використання картки.

Варто пам'ятати що карти українських систем не приймають за кордоном!

При виборі банківської карти, не варто забувати що всі карти діляться на два типи: дебетові та кредитні. Самий найпростіший варіант у випадку VISA- Electron, Master Card, Maestro. Вартість річного обслуговування таких карт незначітельна- близько 150 рублів. Але не варто забувати що за невелику плату власник отримує і обмежені можливості.

Фактично власник такої карти може лише оплачувати купівлю товарів у магазинах або послуг, а також знімати готівку в банкоматі. Такі карти навіть не завжди можуть прийняти при купівлі товарів в інтернеті

Щоб не позбавляти себе таких можливостей, ви можете оформити стандартні карти, наприклад Visa Classic або MasterCard Standart. Вони природно обійдуться вам дорожче. Вартість обслуговування в рік варіюється від 700 до 1 500 рублів. Але по них вже можна не тільки забронювати готель або орендувати автомобіль, але й скористатися кредитним ресурсом банку. Втім маркетологи постійно розробляють нові типи карт, наприклад такі як Gift Card.

Gift Card можна використовувати для єдино разового платежу, коли немає необхідності запровадити спеціальну карту для вчинення однієї покупки. Також Gift Card може стати альтернативою подарунка в "грошовому конверті". Якщо ви збираєтеся зробити подарунок товаришеві, смаки якого не знаєте, або розумієте що найдоречніше подарувати йому гроші, то ви можете скористатися саме такою картою для подарунка.

А от наявність золотої карти говорить про престиж її власника, адже у всьому світі вважається, що власник такої кредитки не тільки солідний клієнт банку, але і володар набагато більших привілеїв в обслуговуванні, ніж утримувач звичайної стандартної карти.

Намагаючись відокремити солідних клієнтів від всіх інших, кожна платіжна система розробила свою градацію і в сегменті преміальних карт. Свої типи є навіть у Diners Club і American Express, чиї карти і так вважаються елітарними.

Своя градація є і у масових платіжних систем. Наприклад преміальні картки MasterCard бувають золоті та платинові. У VISA в цьому сегменті також три типи карт: Gold, Platinum і Infinite. Проте стати володарем такого продукту може далеко не кожен клієнт банку.

Можливості преміальних карток зможуть допомогти вам не тільки в бізнесі, але і на відпочинку. Наприклад, вони можуть служити пропуском на закриті вечірки. А також, володарі карт преміум класу виявляються краще захищені, у разі втрати або крадіжки картки, ніж інші клієнти. Такі продукти зазвичай відновлюються протягом доби, тоді як на перевипуск стандартної карти може піти тиждень.

Банківська карта- це дуже зручний продукт і до її вибору слід підійти не менше відповідально, ніж до вибору самого банку.

Щоб не помилитися у виборі банківської карти вам допоможуть ці прості рекомендації:

  • * Оформляючи банківську картку, пам'ятайте, що продуктами українських платіжних систем неможливо розплачуватися за кордоном.
  • * Чим дешевше обслуговування картки, тим менше можливостей в її власника. Наприклад по картах Electron або Maestro неможливо орендувати машину або забронювати номер в готелі.
  • * Можливості преміальних карток допоможуть не тільки в бізнесі, але і у відпочинку. Наприклад вони можуть служити пропуском на закриті вечірки.
  • * Вирушаючи в подорож, не забудьте уточнити в банку, як він зможе вам допомогти, якщо карта буде вами загублена або вкрадена.

Вибираючи банківську карту, оцініть пропозицію не тільки платіжної системи, але і банку. Кредитки преміум сегменту підходять лише для тих клієнтів, для яких важливий не тільки статус, але й додаткові можливості. А якщо пластикова карта вам потрібна лише для оплати товару, то оформляти дорогу карту не має ніякого сенсу.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99