Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Переваги та недоліки мікропозик

Автор: Vladislav
28.11.2015 23:49

Мікропозики стали практично невід'ємною частиною сучасного життя. Вони відносяться до категорії швидких кредитів. Мікрофінансові організації ведуть все більш активну діяльність, багато банків починають надавати послуги мікрокредитування, а це не може відбуватися без високого попиту з боку споживачів.

Чим так приваблива можливість взяти мікропозику?


Переваги мікропозик

Мікройзами мають цілу низку очевидних і не дуже переваг. Ось тільки деякі з них:

Час розгляду мікропозик

Як правило, час розгляду заявки на мікрокредитування становить близько однієї години. Від вас буде потрібно лише заповнити анкету і надати деякі документи. При повторному зверненні в цю ж Мікрокредитний організацію час отримання позики може скласти зовсім 5-10 хвилин. Часто можна оформити заявку на кредит онлайн

Розмір і час погашення мікропозик

Досить часто мікрокредит береться «до зарплати», тобто мова йде про невелику суму, яка буде повернена через 10-15 днів. Банки не видають кредити в 5-10 тисяч рублів, а при погашенні менше ніж через місяць, як правило, нараховується додаткова плата.

Мікрокредитний організації, у свою чергу, працюють з мінімальними сумами, повернути які клієнт може хоч на наступний день. Якщо ж вам потрібний великий розмір кредиту або є необхідність здійснити рефінансування кредиту, то варто звернутися в більші фінансові організації.

Погана кредитна історія

Зіпсована кредитна історія може на багато років закрити вам доступ до можливості отримання кредиту в банку. Мікрофінансові організації більш лояльні у цьому питанні.

Більше того, такі фірми повинні при певних умовах передавати дані про кредит в Бюро кредитних історій. Це дозволить вам додати звіти про позитивні кредитах і виправити погану кредитну історію

Широке поширення МФО

Мікрофінансові організації широко поширені по всьому світу. Це слабо контрольований сектор кредитних послуг, у зв'язку з чим міжнародні фінансисти дали цій сфері назва Shadow Banking.

Друзі сайту: на сторінці http://etnokot.com.ua/category/kozhanyi-shnur ви можете придбати якісний шкіряний шнур за доступною ціною.

Незважаючи на негативний відтінок назви, МФО несуть велику позитивну роль. Вони дають бізнесу можливість отримання коротких оборотних грошей. Крім цього, далеко не у всіх населених пунктах зустрічаються банки або вони не пропонують мікрокредитування.

Однак, безумовно, мікрокредити володіють і своїми мінусами.

Недоліки мікропозик

Недоліки мікрокредитів головним чином пов'язані з високими ризиками подібних угод для самих мікрофінансових організацій. Ось основні мінуси мікропозик:

Процентна ставка мікропозик

Головним механізмом покриття ризиків є висока процентна ставка. Вона може вказуватися в тиждень або в день. Як правило, мова йде про 1-2 відсотках на день і якщо перевести на місячне обчислення, то вийде 30-60%, на рік 365-730%. Однак, як уже говорилося, мікропозики беруться в середньому на 10-15 днів і переплата виходить прийнятна.

Що буде, якщо вчасно не віддати мікропозик?

Іноді так буває, що немає можливості платити кредит. Якщо ви не оплачуєте мікропозик вчасно і не вживаєте нічого, щоб запобігти штрафних санкцій, то починається подвійне нарахування денних відсотків переплати. Також не виключено звернення мікрофінансових організацій до колекторських фірмам.

Таким чином, мікропозики є дуже актуальним в сучасному економічному укладі фінансовому інструменті. Однак необхідно точно зважувати всі плюси і мінуси мікрокредитів, основні з яких ми описали в даній статті.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99