Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Заставні кредити, як гарант повернення суми позики

Автор: Vladislav
24.12.2016 19:44

Застава - це майно або цінні предмети, які гарантують повернення фінансових коштів, зайнятих при певних умовах. Причому, запорукою можуть служити будь-які цінності або вироби. Винятком є ​​лише вилучені з обігу об'єкти.

Коли позичальник оформляє банківську позику, в якості застави, як правило, виступає нерухомість: автомобіль, обладнання, цінні папери. Основна умова видачі позики - ринкова вартість застави не може бути менше суми видається позики.

Для страхування власних ризиків і гарантованого отримання прибутку, банки і всі інші кредитори застосовують практику, при якій закладаються цінності оцінюють на порядок нижче їх реальної ринкової вартості. Даний парадокс пояснюється тим, що в разі, якщо заставне майно доведеться виставити на продаж, банк буде готовий збути предмет застави в будь-який час. І, тим самим, зуміє в оптимальні терміни повернути власні кошти.

У більшості випадків вид майна, що надається під отримання певного кредиту, відповідає типу кредиту. Таким чином, квартира або будинок можуть бути запорукою для іпотечного кредиту, автомобіль стане заставним майном для отримання автокредиту (так званий Автозалог), а обладнання або інші активи фірми - для оформлення кредиту під розвиток бізнесу.

Між іншим, якщо вас цікавить кредит под залог, детальнішу інформацію ви можете дізнатися на сайті afa.com.ua.

Застава необхідно оформити за допомогою письмового договору. Заставне майно зазвичай залишається у позичальника, за яким зберігається повне право володіння і користування. Однак, боржник буде обмежений у праві розпорядження - ні реалізувати, ні подарувати, ні обміняти об'єкти, що знаходяться в заставі, він не зможе, не отримавши на те згоди заставодержателя. Відповідно, коли клієнт банку повністю виплатить суму кредиту, дане обмеження буде знято.

Коли позичальник не знаходить можливості погасити кредит або не має наміру повернути борг, він ризикує залишитися без свого майна, що перебуває під заставою. Застава неплатника вилучається виключно за рішенням суду. Тому, якщо на етапі судового розгляду у особи, яка взяла позику, з'являється можливість (намір) виконати зобов'язання за кредитом, воно має право це зробити, таким шляхом повертаючи собі закладене майно. На жаль, в противному разі застава буде вилучено та передано кредитору, який має повне право реалізувати його, таким чином, повертаючи собі видані ним раніше кошти.

Потрапив в подібну ситуацію позичальникові важливо знати, що до банку переходить не вся сума, отримана після продажу застави, а лише та її честь, яка необхідна для покриття боргу. У разі, коли після реалізації застави залишається певна різниця, банк зобов'язаний передати її власнику заставного майна.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99