Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке p2p-кредитування

Автор: Vladislav
30.09.2016 00:40

Ми досить часто розповідаємо про успіхи тих чи інших кредитних p2p-майданчиків. Цей сегмент фінтеху зростає динамічними темпами і надає масу можливостей, як позичальникам, так і кредиторам. Сьогодні ми хочемо трохи більш докладно зупинитися на описі особливостей p2p-кредитування і його відмінності від традиційного банківського кредитного бізнесу.

З огляду на, що один з перших гравців у цій індустрії, сервіс Prosper з'явився досить недавно, в 2006 році, то багато хто може бути ще не знайомі з напрямком p2p-кредитування. Але ось найбільша в США майданчик p2p-кредитування LendingClub сьогодні оцінюється приблизно в $8 млрд. І в минулому грудні вийшла на IPO - ось цей факт вже має привернути вашу увагу.

Що таке p2p-кредитування?

Для початку опишемо традиційну модель кредитування, так як з банківськими кредитами знаком сьогодні кожен. Коли клієнт бере шкодить в банку, то автоматично погоджується на його умови. При цьому банк просить позичальників вказувати в документах наявність у них майна, яке може послужити при проблемах з платоспроможністю якимось гарантом повернення коштів.

Якщо ви берете кредит на розвиток бізнесу, то доведеться надати велику кількість документів, що підтверджують рентабельність підприємства та наявність позитивного грошового потоку. Після отримання грошей починається виплата тіла кредиту і відсотків по ньому.

Ключовим моментом у всьому цьому ланцюжку є те, що банки грають роль своєрідних посередників між вкладниками і позичальниками. Тобто вони видають кредити з коштів вкладників, а заробляють на різниці процентних ставок між вкладниками і позичальниками.

Тепер розглянемо модель p2p-кредитування, про яке детальніше можна прочитати на сайті https://townmoney.ru. Якщо відповісти на питання відмінностей між традиційним і p2p-кредитуванням одним словом, то воно буде полягати в програмному забезпеченні.

Однорангові кредитні платформи являють собою своєрідну технологічну ринкову майданчик між інвесторами та позичальниками. Їх програмне забезпечення підбирає відповідно до вимог кредитора можливі варіанти позичальників і зводить їх на пряму. Застави, в принципі, відсутні на таких майданчиках. Залежно від оцінки кредитного ризику позичальників отримують оцінний бал, який і впливає на процентну ставку для отримання коштів.

Саме тому такі майданчики, як Prosper, LendingClub або FundingCircle економлять на інфраструктурних витратах, що дозволяє їм пропонувати більш вигідні умови для здійснення кредитних операцій.

Сьогодні цей сегмент почав привертати до себе увагу інституційних інвесторів, які відкрили для себе ще один напрямок для вкладення власних грошей.

Як відзначають представники цих майданчиків, вони приділяють велику увагу безпеці проведення операцій і тонкощам оцінки кредитного рейтингу позичальників.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99