Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Не купуйте їжу в кредит

Автор: Vladislav
07.08.2016 16:02

Є кілька типів кредитів - один з них POS-кредит (POS = point of sale), тобто кредит в точках продажів. Такі кредити вже кілька років користуються популярністю в магазинах побутової техніки. Наприклад, прийшли ви в магазин за новим холодильником, а грошей на вподобану модель не вистачає. Тут до вас підходить симпатична дівчина (але не завжди) з питанням «Кредит оформляти не плануєте?». Цей кредит підноситься як унікальна можливість тут і зараз придбати бажану річ (+ купу «аксесуарів» до неї), а платити потім. На жаль, умов майже ніхто не читає і підписує договір не дивлячись.

Ну ладно, відволіклися. Так ось, POS-кредити вже починають пропонувати в продуктових супермаркетах. Купи їжу в кредит! З незвички звучить дико (м'яко кажучи).

До речі, тут ви можете дізнатися всю необхідну інформацію про оформлення спадщини та договору дарування.

Як працює така система? Є кілька схем швидкої покупки в кредит і майже завжди в процесі фігурує мікрофінансових організація (МФО). В одному з варіантів МФО може вибити знижку у магазина (для себе), але продаватися товар буде за первісною ціною. Ця різниця і становитиме прибуток МФО. Все це обзивається простою фразою «купи в розстрочку».

В іншому варіанті - МФО відкриває при магазині кредитний відділ, в якому за паспортом можна оформити карту номіналом 3, 5, 10 тисяч (суми наведені в якості прикладу). Цією карткою можна розплатитися на касі за придбані товари. При цьому карта повинна бути витрачена за 1 раз, тобто якщо у вас карта номіналом 3000, а продуктів ви набрали на 2800, то залишок в 200 (= 3000-2800) просто згоряє. При оформленні картки підписується кредитний договір із зазначенням суми, процентної ставки і розміру штрафів у разі прострочення. Очевидно, що гроші потрібно повертати, в іншому випадку їх почне стягувати саме МФО або колектори (але можуть і в суд подати).

Таким чином, перед тим як оформити мікрокредит у МФО (будь-то кредит в точках продажів або безпосередньо в офісі МФО), зважте всі за і проти, розрахуйте свої фінансові можливості щодо повернення кредиту і порахуйте, в яку підсумкову суму (з урахуванням виплати відсотків ) вам стане покупка.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99