Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


ТОП-5 помилок власників кредитних карт

Автор: Vladislav
02.08.2016 13:45

Кредитні карти сьогодні є невід'ємною частиною життя мільйонів українців, але не всі вміють ними грамотно користуватися. Для початку потрібно уважно вивчити всі тонкощі співпраці з банком, вникнути в умови кредитування. Замість цього багато хто бачить лише можливості і зручності, а розуміння того, що за все потрібно платити часом приходить занадто пізно. Розглянемо найбільш типові споживчі звички, які заважають правильно управляти коштами на кредитній карті.

До речі, найкраще вибирати кредитные карты на Recard.by, де можна знайти всі умови та підібрати для себе найкращий варіант.

Мінімальний обов'язковий платіж - не панацея

Регулярний повернення грошей на карту в межах мінімального обов'язкового платежу зовсім не є показником контролю над ситуацією. При такому підході створюється видимість, що борг скорочується, але насправді це не так. Банки придумали мінімальний платіж для того, щоб допомогти позичальникам, у яких виникли якісь тимчасові форс-мажорні обставини. У складний період держатель картки сплачує невеликі гроші, а банк не накладає штрафні санкції і не псує йому кредитну історію. Однак багато позичальників зловживають такою можливістю і в результаті потрапляють в неприємну ситуацію.

Борг по кредитній карті потрібно гасити в першу чергу. Банки встановлюють високі процентні ставки за кредитками, тому зволікання з платежами обходяться дорого. До того ж від мінімального платежу на погашення боргу йде лише мала частина, основну суму емітент кредитної картки забирає собі за послуги.

Копійка гривню береже

Контролюючи витрати, важливо звернути увагу на суми, які йдуть на щоденні, поточні витрати. Заправка автомобіля, кава в обід, пиво після роботи, дрібні покупки в супермаркеті та інші незначні витрати можуть вилитися в серйозну суму. Коли на них витрачаються готівку, хоча б видно, як тануть купюри в гаманці. А в разі розрахунку кредитною карткою такий візуальний обмежувач відсутня. І в підсумку може виявитися, що борг банку становить солідну суму, при цьому ніяких великих покупок скоєно не було.

Бонуси - не самоціль

Кешбек і знижки в магазинах - речі, звичайно, приємні, але наявність бонусу не повинно бути вирішальним фактором. Щоб отримати знижку, часто потрібно виконати певні умови, які нівелюють цінність бонусу. Немає сенсу користуватися кредитною карткою заради знижок: навряд чи на цьому вдасться заощадити кошти, достатні для виплати відсотків по кредитці. Якщо без можливості отримання бонусу покупка не виглядає привабливою, краще відмовитися від неї.

Кредит кредитом вибивають?

Часом власники карт знімають гроші в банкоматі, щоб розплатитися по іншому кредиту. Таким діям є просте пояснення: штраф за прострочення зазвичай перевищує витрати, пов'язані з використання коштів з карти. Однак звичка гасити борги за допомогою кредитки може привести до сумних наслідків.

Така можливість породжує безвідповідальність і халатне ставлення до фінансів. Навіщо ретельно планувати бюджет, розписуючи майбутні витрати по датах, якщо завжди можна скористатися кредитною карткою, по якій, між іншим, доступний повернення коштів мінімальними платежами? Так думають багато і потрапляють в пастку.

Не заривайте голову в пісок!

Найголовніше правило позичальника: якщо кредитна карта спорожніла і не виходить покласти на її рахунок мінімальної обов'язкової суми, не варто сидіти склавши руки. Проблема не зникне сама по собі. Банк просто так не відмовиться від своїх грошей, навпаки, співробітники фінансової установи додадуть до боргу штраф, а зверху ще й нарахують поточні відсотки. Якщо проблеми загрожують продовжитися більше місяця, краще заздалегідь попросити кредитора про реструктуризацію заборгованості або відстрочення платежів.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99