Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Мікрокредити: переваги і недоліки мікропозик

Автор: Vladislav
03.07.2016 11:45

У ситуаціях, коли нам потрібні «швидкі гроші» зовсім не хочеться потрапити в кабалу складних банківських процедур, які доводиться пройти в банку, щоб отримати схвалення по кредиту. Більш того, з урахуванням посилюються вимог до позичальників, шанси отримати хоча б невеликий кредит зовсім невеликі. І коли позичальник залишається в безвихідному становищі, вирішити фінансові труднощі допоможуть мікрокредітной сервіси, які досить успішно набирають обертів на ринку.

 

Але важливо розуміти, що мікропозики і банківський кредит - різні продукти. Мікрокредітной сервіси швидше є лише альтернативою і несуть соціальну функцію. Як правило, вони більш лояльні у наданні кредиту ніж банки. Найчастіше мікрокредити використовують як тимчасовий позику до зарплати або в разі потреби в невеликій сумі грошей, наприклад, на покупку гаджета або подарунок.
переваги мікропозик

На тлі зростання токсичних кредитів банки стали обережніше підходити до кредитування населення. Вимоги до позичальника стають дедалі жорсткішими, тому шанси оперативного отримання кредиту значно знижуються. Мікрокредітной сервіси менш вибагливі до позичальників. Крім цього, своєчасне погашення заборгованості по мікропозик протягом певного часу може допомогти поліпшити кредитну історію клієнтам, які раніше мали невеликі затримки з виплати кредиту в банках. Надалі це допоможе позичальнику отримати важкодоступні кредитні продукти.

Основна перевага мікропозики полягає в коротких термінах розгляду заявки і доступності. Клієнту не потрібно збирати величезний пакет документів, шукати поручителя і в довгих чергах чекати рішення по кредиту. Всі операції проводяться в режимі онлайн і для отримання грошових коштів позичальникові потрібен тільки паспорт і банківська карта.

Однак, варто зазначити, що в деяких випадках мікропозики може обернутися для позичальника великою проблемою.

Ризики: Що потрібно враховувати при мікропозиках?

Незважаючи на невигадливість процедури отримання мікропозики, позичальникові варто бути дуже обережним, адже як і банківський кредит, він має недоліки і ризики як для позичальника, так і для кредитора.

Прострочення може закрити шлях до кредитів. Оскільки при затримці виплати (або відсутності повернення грошових коштів) кредитна історія позичальника може бути серйозно зіпсована, це в подальшому сильно ускладнить отримання кредиту в будь-якому кредитному закладі, будь то банк, сервіс онлайн-кредитування або мікрофінансових організація. За прострочення кредитор має право застосувати до недобросовісного позичальника штрафні санкції.

Тому, перш за все, позичальник повинен бути абсолютно упевнений, що зможе в повній мірі виконати свої фінансові зобов'язання і виплатити кредит у встановлений, як правило, досить короткий термін. Важливо заздалегідь визначити джерело погашення позикових коштів і спланувати схему виплати.
Крім цього, мікропозики є досить дорогим продуктом і мають високий відсоток по кредиту, тому позичальникові слід відповідально погашати кредит, щоб не допустити величезного боргу по позиці. Ставка по мікрокредитів становить близько 1-2% в день, що пов'язано з ризиками, які несуть мікрокредітной сервіси: оскільки сервіс не володіє повною інформацією про потенційного позичальника, досить високий ризик неповернення позикових коштів.

Для вирішення спірних ситуацій позичальникові варто уточнити деталі договору, який укладається при оформленні позики та детально ознайомитися з процедурами погашення боргу.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99