Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Фондові (біржові) індекси

Автор: Vladislav
19.07.2016 15:56

Для того, щоб визначити загальну динаміку фондового ринку - підйом або падіння курсової вартості цінних паперів використовують індикатори ринку - фондові (біржові) індекси. Індекс - це статистична середня величина, розраховують її на основі курсової вартості вхідних у неї акцій.

 

Для чого потрібні фондові (біржові) індекси

Індекси дозволяють аналізувати стан фондового ринку за минулі періоди і робити прогнози на майбутнє.

Індекси показують стан економіки в країні (окремої галузі) - якщо йде стійке зростання індексів, то це означає економічне зростання в країні (галузі), і навпаки.

Інвестор за допомогою індексу оцінює стан свого портфеля цінних паперів. Чим більше індексів, тим легше інвестору прийняти інвестиційне рішення.

Індекси можуть розраховувати біржі, брокери і спеціальні агентства. Певний індекс може показувати ринок в цілому, сектор ринку або певну галузь.

Ви можете прочитати подробнее CRM на сайте streamtele.com, для того, щоб дізнатися про систему управління стосунками з клієнтами для вашого бізнесу.

Методи розрахунку індексів

Індекси можна розділити на три групи в залежності від методу розрахунку:

  1. середньоарифметичні;
  2. середньозважені;
  3. середньогеометричні.

Середньоарифметичний метод - вартість акцій всіх емітентів, включених в даний індекс підсумовується і ділиться на коригувальний дільник. Недолік методу - все акції мають однакову вагу незалежно від розміру компанії. Таким способом розраховується індекс Доу-Джонса.

Середня арифметична зважена - найбільш поширений і точний метод, враховує не тільки вартість акції, а й вага компанії по капіталізації та ліквідності.

Іноземні фондові індекси

У кожній країні існує свій фондовий індекс і не один. Перший індекс був створений в 1884 році в США. Його почав розраховувати Чарльз Доу як середньоарифметична курсів акцій 11 компаній. У 1928 році індекс почав розраховуватися вже по 30 компаніям і отримав назву Доу-Джонса.

В даний час розраховуються чотири індекси Доу-Джонса:

  1. Промисловий,
  2. Транспортний індекс,
  3. Комунальний індекс,
  4. Складний індекс.

У США найбільш популярні індекси - промисловий індекс Доу-Джонса, індекс Standard & Poors 500 (S & P 500). В Японії основні індекси Nikkei і TOPIX, в Великобританії - FTSE, у Франції - CAC 40, в Німеччині - DAX.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99