Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Я б в дейтрейдери пішов...

Автор: Vladislav
22.04.2016 08:49

Зараз мало хто сумнівається, що технологія прямого доступу краще онлайнових операцій через Інтернет-брокера. Відповідно до звіту дослідницької фірми Keefe, Bruyette and Woods (KWB), середнє денне кількість угод з використанням технологій прямого доступу в два рази перевищує число угод, укладених онлайн-брокерами. У перспективі посилення позицій даної технології теж не викликає сумніву.

 

Вибір зробили за нас

Для деяких малоактивних позиційних трейдерів і інвесторів з обмеженими фінансовими можливостями використання більш дешевих Інтернет-брокерів може бути краще. Трейдеру, який робить 1-2 угоди на місяць і тримає відкриті позиції протягом тижнів або місяців, - прямий доступ навряд чи потрібен.

А ось активним трейдерам без прямого доступу не обійтися. Можливість швидкого реагування на зміну ситуації на ринку - основа успішної роботи активного трейдера. Тим більше, що більшість з нас стали сьогодні Дейтрейдер - навіть якщо ми себе такими не вважаємо.

Згідно набула чинності 28 вересня 2001 р новими правилами SEC і NASD, Дейтрейдер вважаються учасники ринку, які вчиняють 4 або більше угод за 5 торговельних днів. Якщо частка таких угод не перевищує 6% від загального числа, клієнт не вважається Дейтрейдер. Мінімальний депозит для Дейтрейдер становить тепер $ 25,000. Одночасно збільшена купівельна спроможність (плече до 1: 4).

Друзі сайту: на сайті fasad-dekor.kiev.ua/katalog ви можете замовити декор для фасадів будівель за вигідними цінами.

Практично будь-яка людина, який вирішив заробляти на фінансових ринках і проводить робочий день за торговим терміналом (з миттєвим виходом на ринок) не менше 4-5 годин, виконає цю кваліфікаційну норму SEC і NASD, навіть якщо і сам не захоче. За рідкісним винятком, і то якщо трейдинг не є основним заняттям. Це як за кермом гарної машини: коли дорога гладка, важко втриматися і не натиснути педаль газу.

Отже, частина вибору зроблена за нас. Незрозуміло поки, потрібно нам це чи ні, але давно ясно одне: дейтрейдінг вимагає високої кваліфікації, яку швидко придбати не можна. Необхідні досвід, час і втрата деякої суми грошей. Без цього Дейтрейдер не стати.

Обережно - ризики!

Хто такі Дейтрейдер? Яким ризикам вони піддаються? У травні 1999 року голова Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) Артур Левітт (Arthur Levitt) дав визначення дейтрейдер, як «індивідуума, яка не зареєстрована як брокера-дилера, або зареєстрованого представника, який торгує акціями у фірмі, яка забезпечує індивідуума в режимі реального часу доступом до головних фондових бірж і NASDAQ».

У 2000 р NASD так визначила Дейтрейдер: «Індивід, який проводить внутріденну торгівлю з метою одержання прибутку». Дейтрейдер виконують багато внутрішньоденних операцій, намагаючись отримувати прибуток за рахунок маленьких цінових рухів протягом дня. Дейтрейдер - НЕ інвестори, вони зазвичай тримають позиції від секунд до декількох годин.

Точно назвати кількість Дейтрейдер на американському фондовому ринку складно. За деякими оцінками, в 2000 р їх було близько 7000. У 2001 р, природно, число їх побільшало. На перший погляд, цифра невелика. Для порівняння, акціями володіють приблизно 80 мільйонів індивідуумів, і більше 5 мільйонів інвесторів використовують Інтернет для брокеражних послуг. Однак на Дейтрейдер припадає близько 15% щоденного обсягу торгівлі на ринку NASDAQ.

Дейтрейдінг - один з найбільш складних і ризикованих видів торгівлі, він вимагає професійної підготовки і не рекомендується для новачків. Природно, позиційних трейдерів теж підстерігають всілякі ризики. При недотриманні правил трейдинга і ризик-менеджменту втрати будуть однаково катастрофічними для обох видів торгівлі. Різниця лише в часі і в вартості отриманого досвіду, який безпосередньо залежить від кількості проведених операцій, використовуваного в торговельній тактиці ризик-менеджменту.

Нижче наведені лише деякі із загальних попереджень про ризик, відмічені Securities and Exchange Commission (SEC). Отже, кожен, хто вирішив стати Дейтрейдер, повинен:

Бути готовим до серйозних фінансових втрат. У деяких ринкових умовах важко швидко ліквідувати відкриті позиції за розумною ціною. Наприклад, коли ціна акції раптово знижується або торгівля припиняється через новини або незвичайної торгової активності. Чим волатильності акція, тим більша ймовірність, що можуть бути проблеми у виконанні угоди. На додаток до нормальних ринкових ризиків необхідно пам'ятати і про можливі втрати через неполадки в зв'язку або в торговому обладнанні.

Не вірити заявам про легкого прибутку. Дейтрейдінг вимагає глибокого знання ринків цінних паперів, володіння різноманітними торговими методиками і стратегіями, без чого конкурувати з професіоналами неможливо.

Дейтрейдінг - надзвичайно напружена і дорога робота, пов'язана зі стресом і вимагає повної віддачі.

Короткі продажу або дейтрейдінг на маржі можуть привести до більшої втрати грошей, ніж ті операції, якими ви спочатку планували обмежити свій ризик.

Дейтрейдер - НЕ інвестори. Дейтрейдінг вимагає агресивної торгівлі. Ви платите комісійні за кожну операцію. Величина цих комісійних віднімається з вашого прибутку і додається до вашим збитків.

Ставтеся з обережністю до «порад експертів» з Інтернет-сайтів. У них може бути свій інтерес - протилежний рекомендацій.

Не забувайте, що різні семінари, заняття і книги можуть бути не зовсім об'єктивні. За даними Staff, більше половини дейтрейдінгових фірм пропонують навчання в тій чи іншій формі. Відзначається, що в процесі навчання більше рекламуються вигоди від занять дейтрейдінг і затушовуються його ризики і витрати.
Дуже важливо перевірити, як конкретна дейтрейдінговая фірма дотримується законів і правил, що діють на ринку цінних паперів.

Дуже важливим фактором є структура комісійних. Прикладом може служити цілком зрозумілий графік залежності суми виплачених комісійних від кількості угод. Трейдер робить 50 угод в день при комісійних $ 16.70 за угоду (дані 1999 року, зараз комісія істотно нижче) і повинен витратити $ 16,700 на місяць. Питання: скільки ж повинен заробляти трейдер, щоб виправдати подібні витрати?

Статистика і правила

Все пізнається в порівнянні. Можна порівнювати, наприклад, величину комісійних за одну операцію (у які мають повне або дисконтне обслуговування брокерів величина комісійних істотно вище); дохід за звітний період; витрати на обслуговування і т.д. Абсолютні цифри мало що скажуть. Припустимо, трейдер витратив на комісію $ 16,700 на місяць - багато це чи мало? Якщо результат його угод, наприклад, $ 26,700, а величина комісійних враховується в ризик-менеджменті, то $ 10,000 на місяць - зовсім не погано. Чи не так? Професійні учасники ринку, як правило, торгують лотами в 100 акцій і, відповідно, платять комісію в межах $ 1, що дозволяє їм «перевіряти» ринок. Мені здається, що і дрібним індивідуальним інвесторам треба чинити так само. Більш вигідні ті сітки комісійних, які засновані на оплаті за кожну купленнуюпроданную акцію (1-2 цента), ніж за трансакцію ($ 14-20 за пакет до 1000 акцій). Такий вид комісійних дає можливість більш гнучких торгових стратегій. Тим більше, що в нас вже є компанії, що пропонують подібний вид комісійних.

Використовувати дані поради чи ні - вибір суто ваш. Але дотримання цих досить простих правил дозволить знизити ймовірність невдачі. Надія на везіння рано чи пізно призведе до сумного результату - це питання лише часу.

У квітні минулого року вступили в силу два нових правила SEC про розкриття інформації і про якість виконання ордерів:
Перше вимагає від будь-якої особи або інституту, виконуючого ордер, - фахівця на фондовій біржі, маркет-мейкера NASDAQ або ECN - щомісячного опублікування докладної інформації про якість виконання ними ордерів. Тепер необхідно розкривати інформацію про те, наскільки швидко виконуються замовлення на різну кількість акцій, а також про те, наскільки ціна виконання, яку отримує інвестор, відрізняється від кращої ціни ринку на момент направлення їм замовлення на виконання.
Друге правило вимагає від брокерських фірм, які беруть клієнтські замовлення, публікувати щоквартальні звіти про те, куди направляються ці ордери на виконання, чи платять фахівець на «підлозі» або маркет-мейкери брокеру, направляючої до них замовлення на виконання (оплата потоку ордерів - payment for order flow), або вони здійснюють «внутрішнє» (internal) виконання ордера, направляючи його власним маркет-мейкеру (фахівця).

Брокери повинні також сповіщати своїх клієнтів про те, куди прямували їх ордера на виконання останні 6 місяців. І оплата потоку ордерів, і «внутрішнє виконання» (internalization) дозволяють брокеру брати участь у прибутках тих, хто пов'язаний з виконанням ордерів.

Наприклад, маркет-мейкер може одержувати спред між ціною покупки і продажу акції. SEC вважає, що отримання вигоди брокерами в даному випадку йде на шкоду клієнтам. Щорічна економія інвесторів від прийняття цих правил, на думку SEC, складе $ 160 млн. При торгівлі акціями NYSE - трохи менше.

Що таке day-trading firms?

Діяльність Дейтрейдер неможлива без дейтрейдінгових фірм (day-trading firms). Для реалізації рішення на користь активного трейдингу будуть потрібні взаємини трьох сторін: клієнта, брокера-дилера (member firm; introducing firm) і клірингової фірми (clearing firm). Брокер-дилер забезпечує виконання трансакцій клієнта, здійснює ризик-менеджмент операцій.

Клірингова фірма зберігає всі рахунки клієнта, представлені брокером-дилером; записи всіх операцій клієнта відповідно до Правил 17a-3 і 17a-4 Securities Exchange Act of 1934. Взаємовідносини клієнта з клірингової фірмою і брокером-дилером визначаються стандартним угодою. Воно вимагає, щоб клієнт забезпечив брокера-дилера відповідною інформацією про своєму інвестиційному досвіді, цілі та суми інвестування та про зміни цих даних. Угода не визначає, скільки кожна зі сторін (клірингова фірма і брокер-дилер) отримає за свої послуги з рахунку клієнта. З 1 жовтня 1998 р по 30 вересня 1999 р SEC і Office of Compliance Inspections and Examinations (Staff) проводили аналіз діяльності 47 зареєстрованих брокерів-дилерів, які забезпечують обслуговування широкої публіки дейтрейдінговимі послугами.

Мета дослідження - розглянути, чи відповідає діяльність фірми федеральним законам про цінні папери і правилам саморегулівних організацій (SRO). У декількох фірмах ревізори знайшли чимало серйозних порушень, пов'язаних з величиною депозиту, маржею і розкриттям інформації про ризики.

При аналізі 22 сайтів дейтрейдінгових фірм з'ясувалося, що половина фірм практично не розкривали інформації, пов'язаної з ризиком дейтрейдингу. Зусилля регулюючих органів швидко змінили ситуацію: третина фірм стали забезпечувати своїх клієнтів письмовою інформацією щодо ризиків дейтрейдингу. NASD Regulation виділив наступні області, в яких дейтрейдінговие фірми допускають основні порушення федеральних законів і правил NASD:

  • рекламні матеріали, що вводять в оману споживача;
  • реєстраційні порушення;
  • незаконні позики клієнтам;
  • незаконне участь у комісійних (Improper sharing of commissions);
  • порушення правил коротких продажів;
  • порушення в торгових звітах;
  • недостатня ефективність контролюючих процедур.

За проявлені порушення одна з фірм (Landmark Securities Corporation) була виключена з асоціації, а інші оштрафовані на суми від $ 10,000 до $ 75,000. Послідовна політика NASD Regulation сприяла тому, що кількість порушень правил і торговельної етики в області дейтрейдингу неухильно знижується.

Дейтрейдінговие фірми можуть бути організовані в двох варіантах: як звичайні брокерські фірми (члени NASD) і як компанії з обмеженою відповідальністю або товариства (LLC). Перші зобов'язані виконувати федеральні закони про цінні папери та інструкції, відповідати всім вимогам NASD і SRO. Другі (LLC) як би не мають клієнтів, чиї замовлення виконують звичайні брокерські фірми. Так звані «члени товариства» стають власниками частини компанії. Ці Дейтрейдер-співвласники вносять свою частку капіталу і, в свою чергу, торгують капіталом фірми.

Щоб стати членом дейтрейдінговой фірми, структурованої як LLC, індивідууми повинні підписати операційні угоди, які визначають права власності: умови отримання прибутку; правила і обмеження на вилучення грошей; умови, що обмежують втрати, і інші, звичайні для угоди про товаристві.

Ці фірми звільнені від реєстрації в NASD і, відповідно, не зобов'язані дотримуватися правил NASD. Більшість цих фірм - члени PHLX. На закінчення - маленька порада початківцям Дейтрейдер.

Зберігайте всі виписки по операціям на вашому рахунку. Перевіряйте правильність інформації в цих документах: дата, час, кількість і ціна кожної купленої або проданої акції. Це може виявитися дуже корисним при вирішенні спірних питань між вами і брокером. До речі, цікаво відзначити, що скарг з боку клієнтів дейтрейдінгових фірм відносно небагато - менше 1% від загальної кількості скарг.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99