Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Торгові атрибути

Автор: Vladislav
31.03.2016 12:36

Бретт Н. Стинбергер - доктор філософії й професор Психіатрії в Медичному Університеті в Сіракузах, шт. Нью Йорк. Він також є активним трейдером і пише статті по ринковій психології. Автор книги "Психологія торгівлі" 2003 року, доктор Стинбергер опублікував понад 50 статей по короткострокових підходах до зміни поводження трейдеров.

Можливо, кардинальним внеском в дослідження поведінкових фінансів є аналіз шляхів, якими люди в умовах ризику і непевності відходять від суворої раціональності. Те, як ми обробляємо інформацію, впливає на нашу поведінку, створюючи ситуації, в яких ми можемо ризикувати нашим капіталом більше з психологічних причин, ніж по логічним.

До речі, на сайті http://выгодный-вклад.рф/ ви можете знайти найкращі умови для вкладів в банках.

Переважна більшість того, як ми сприймаємо навколишній нас світ, складається з атрибутів - якостей, які ми приписуємо самим собі і поясненням, які ми приписуємо подій. Будучи людьми, ми змушені надавати сенс навколишнього світу, і надання атрибутів об'єктів і подій є важливим елементом цього формування сенсу.

Один з найбільш важливих атрибутів, які створює трейдер - це сприйняття своїх прибутків або втрат. Чи мають прибутку і втрати ставлення до самого трейдеру - результатом позитивних або негативних дій, які він робить? Навпаки, ми відносимо прибуток і втрати на рахунок зовнішніх сил або випадковий збіг обставин? Те, які атрибути ми надаємо нашим торговим результатами, буде обов'язково відігравати велику роль в тому, що ми робимо щодо цих результатів. Якщо, наприклад, ми маємо тенденцію приписувати прибуток своїм досягненням, а втрати пов'язувати з невдачею, то ми можемо продовжувати дотримуватися помилкових торгових ідей, що буде тільки посилювати наші втрати.

Фактично, проведене дослідження показує, що люди міцно прив'язані до своїх атрибутів, що не може не проявлятися і в торгівлі. Наприклад, футбольні вболівальники мають тенденцію приписувати успіхи своєї команди їх майстерності, а програші удачі супротивників. Коли керівники компаній успішно здійснюють будь-які угоди зі злиття або поглинання, то приписують успіх своєму професіоналізму, після чого вони мають тенденцію ставати самовпевненими і робити подальші угоди, які потім приносять все меншу вигоду їх компаніям. Також, існує тенденція платити керівникам компаній більше грошей, коли ціна акцій компанії зростає, так як це зростання невиправдано приписується заслугах керівника. До речі, при зниженні ціни акцій відбувається зворотна ситуація.

Однак, коли ми піддаємося таким атрибутивною упередженням, результати торгівлі в найбільшою мірою наражаються на небезпеку. Соціальні психологи посилаються в цьому випадку на "помилку атрибутивности", яка являє собою тенденцію надавати надто великого значення персоналізованому поведінки інших людей і мінімізувати ситуативні впливу. Коли ж ми підпорядковані "упередженню спостерігача", ми маємо тенденцію приписувати наші власні результати впливу ситуативних сил, а не рис індивідуальності.

Як все це впливає на трейдерів? Трейдери мають тенденцію занадто перебільшувати свої заслуги, коли угоди йдуть в їх користь і знаходити раціональне пояснення ситуацій, в яких вони втрачають гроші. В результаті цього, вони часто стають самовпевненими після серії виграшних угод, підвищують розмір або частоту торгівлі, і піддають себе невиправдано великому ризику.

Дійсно, виходячи з мого власного досвіду, надійний провісник невдач трейдера - це тенденція списувати втрати на "злі сили" - великих приватних і інституційних трейдерів, які можливо маніпулюють ринками. За роки роботи з трейдерами, я ні разу не бачив, щоб хтось, хто засуджує зовнішні сили в своїх втратах, досяг успіху в довгостроковій перспективі. Такі трейдери, фактично, в значній мірі схильні до нападів гніву і розладу, який приводить їх до імпульсивності - добре відоме явище "торгової помсти".

Елемент випадковості пояснює різницю між гарною угодою (розміщеної з використанням протестированного переваги) і виграшною угодою (тій, яка робить гроші). Так само, як є різниця між поганою угодою (тій, що відчуває нестачу в позитивному статистичному очікуванні) і угоді, яка втрачає гроші. Явний елемент випадковості може створити ситуацію, в якій хороша угода втрачає гроші, а погана стає виграшною. Трейдер, який занадто підкреслює роль випадку в свої втрати, створює ситуацію, в якій вивчення досвіду стає неможливим.

Але є інший вид трейдерів, які мають тенденцію в рівній мірі відносити на свій рахунок втрати і досягнення. Применшуючи роль випадку, трейдер приписує всі результати виключно самому собі, відчуваючи піднесення, коли прибуток тече і стає невпевненим під час (неминучих) періодів спаду. Така "ілюзія контролю" описана в дослідженні команди Лондонської бізнес-школи. Дане дослідження показало, що трейдери, які думали, що могли передбачити показані їм ринки (колишні насправді випадковим ціновим поруч), мали гірші результати, ніж менш упевнені в собі трейдери.

Трейдери мають тенденцію списувати свої втрати на такі чинники як "втрата дисципліни" і "перевищення режиму торгівлі" в той час як, фактично, вони часто є результатом атрибутивного упередження. Більшість трейдерів проводить більше часу, намагаючись зрозуміти ринкові руху замість того, щоб спробувати зрозуміти свої власні погляди на ринок. Серія проведених досліджень знаходить, що люди, які відчувають підвищені емоції, мають тенденцію змінювати свої атрибутивні стилі, знижуючи свою тенденцію визнавати негативні результати.

Успішні трейдери не тільки повинні бути здатні думати про ринки, але також думати про своїх роздумах. Знання про тенденції до упередженням може бути потужним протиотрутою проти прийняття рішень в результаті якого-небудь упередження.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99