Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Торгові сигнали з Марса

Автор: Vladislav
21.04.2016 11:21

Члени Клубу Системних Трейдерів, читають нашу книгу або відвідали кілька наших лекцій, відразу дізнаються в цьому заголовку одну з наших улюблених торгових історій. У недавній маркетингової кампанії, INO.com, продаючи відеозапис нашої презентації на останній щорічній конференції TAG, показала заголовок цієї історії, і ми отримали безліч запитань від цікавляться, в чому ж тут справа. Тема була такою: "Дізнайтеся, як трейдер зробив стан на ринках за допомогою пляшки коли і сигналів з Марса".

Багато з наших членів ніколи не чули цю історію. Це бувальщина, в якій міститься дуже цінний урок трейдинга, що вплинув на мою торгівлю на багато років. Ми вирішили, що історія могла б стати цікавою темою для цього бюлетеня. Ось сама історія:

Колись, в кінці 60-х, я був молодим товарним брокером в E. F. Hutton and Company. Наш офіс був високо-технологічним (на ті часи) і вважався "головним офісом" E. F. Hutton. У цьому офісі близько тридцяти брокерів і стільки ж клієнтів ділили один дуже великий зал, в якому не було ніяких окремих офісів. У брокерів були витончені і дорогі столи, а клієнтам відводилося простір перед офісом зі зручними кріслами, де вони могли спостерігати стрічки і контролювати стан торгів.

Сидячи за своїм столом навпроти залу засідань, я міг читати свій "Уолл Стріт джорнел" і відслідковувати товарні ринки, які не дивлячись на дошку. Тільки слухаючи ритм і темп механічних клацань мінливих цін, я легко міг сказати, коли траплялося щось важливе, тому що темп клацань помітно зростав.

Друзі сайту: вас може зацікавити якісний та потужний дизельный генератор 6 кВт, який ви можете придбати за найнижчими цінами.

Прямо перед моїм столом розташовувалися півдюжини зручних диванів, що стояли особою до обробленої червоним деревом стіни з індикаторами котирувань. Зграйка трейдерів, головним чином, старорежимних пенсіонерів, що торгували реальними товарами, типу зерна і свинини, байдикував на диванах, готуючи свої графіки і розмовляючи про життя і ринках. Вони зазвичай приходили рано, щоб встигнути зайняти хороше місце, а потім проводили день, торгуючи, обменмваясь коментарями і даючи один одному непрошені поради з будь-якого предмету. В основному, вони були дуже товариські, разом переривалися на каву і вітали один одного по імені. Ці трейдери насолоджувалися духом ринку і розглядали наш добре пристосований зал, як свій приватний чоловічий клуб. (Можете собі уявити, що в ті дні жінкам не дозволяли торгувати товарами? Бог мій, як змінилися часи!)

Однак, один з цих "пікейних жилетів" тримався сам по собі, не бажаючи ставати членом дружнього і часто шаленого суспільства. Він зазвичай спокійно сидів один, пильно спостерігаючи зміни цін на дошці, тримаючи біля вуха стару скляну пляшку з-під кока-коли. Пляшка була випита за багато років до цього, і тепер в ній бовталася тільки зігнута 12-дюймова трубка зламаної радіоантени, ніяково стирчала з горлечка пляшки.

Майте на увазі, що в шістдесятих ще ніхто не чув про стільникових телефонах, так що призначення цієї пляшки залишалося для всіх справжньою загадкою. Коли трейдер час від часу говорив в пляшку, до нього поверталися всі голови, а трейдери поблизу намагалися підслухати розмову. Але трейдер говорив дуже тихо, і ніхто так і не міг підслухати його розмови з пляшкою.

Трейдери знали, що старий із пляшкою коли був моїм клієнтом і, врешті-решт один з них прийшов до мене, кажучи, що вони надзвичайно здивовані цим хлопцем і його пляшкою і просять мене довідатися, в чому справа. Я не знав ні мети, ні призначення пляшки з-під коли, але я був настільки ж цікавий, як і будь-який інший, і я пообіцяв усе дізнатися. Наступного разу, коли клієнт підійшов до мого столу, я швидко розмістив його ордер, а потім чемно запитав його про пляшку коли.

З серйозним виразом обличчя і без жодного збентеження він пояснив мені, що пляшка з-під коли була пристроєм міжпланетної зв'язку, яке дали йому інопланетяни. Він сказав, що чужі дуже цікавляться нашими товарними ринками і часто дають йому торговельні ради зі своїх різних спостережних постів на інших планетах. Він сказав, що тільки що отримав повідомлення з Марса, і вони купували сою, тому він також купив сою. Розповівши про свою унікальну торгової методикою, він повернувся на своє місце і відновив тиху бесіду з пляшкою.

Як тільки я розповів про призначення пляшки іншим трейдерам, вся увага була негайно зосереджена на трейдера з пляшкою з-під кока-коли і ринку сої. Ринок сої продовжив іти не в тому напрямку і угода з Марса була в кінцевому рахунку закрита зі збитком. Інші трейдери поспішили почати висміювати трейдера і дражнити його. Наступна операція, проте, виявилася великим виграшем, і трейдер з пляшкою пішов від дивана до дивана, розповідаючи свою історію і вказуючи на дошку горлечком пляшки, вихваляючись прибутковістю свого останнього повідомлення з далекого космосу. Оскільки він зробив гроші, тепер його недавнім критикам довелося терпіти його хвастощі про виграшною угоді.

З плином часу і декількох виграшних і збиткових угод почала даватися взнаки чітка модель поведінки. Трейдер з пляшкою з-під кока-коли нещадно висміювався за програшні угоди, але мав можливість помститися і взяти реванш за виграші. Цей трейдер, можливо, був трохи божевільним, але він не був дурний. Він скоро дізнався, що його єдиним захистом від глузувань - це максимально довго триматися за виграшні угоди і швидко виходити з втрат. Поки він сидів на своєму дивані з виграє угодою, ніхто не міг сказати йому, що він божевільний і відпускати жорстокі жарти про його повідомленнях від Марса. Фактично, в той час як він перемагав, він бисть ходив по кімнаті і висміював методи інших трейдерів, що не робили такої великої кількості грошей, як він. Він показував прибуток на своєму рахунку, як тверде свідоцтво дієвості його методів і надавав копії стейтменті, як незаперечний доказ того, що він отримував цінні поради від своїх інопланетних контактів. Хто міг посперечатися, коли його поради з інших планет, очевидно, працювали?

Для мене, як молодого брокера, цей досвід і близьке спостереження трейдера із пляшкою з-під коли, який раптово став успішним, дали мені мій перший цінний урок про важливість виходів. Я знав, що сигнали на вхід не мали ніякого відношення до його успіхів. Їх рівень нічим не перевершував будь-якого іншого трейдера. Однак, цей божевільний старий трейдер, здавалося, міг послідовно робити гроші, в той час як інші трейдери, з великою кількістю "здорового глузду" і великою кількістю реальних методів входу, програвали. Незабаром я переконався, що ця людина стала успішним трейдером, просто намагаючись уникнути насмішок. Він знав, що був уразливий через програшних угод, тому дуже швидко закривав їх. Його виграші ставали його щитом від глузувань інших трейдерів, і він тримав переможців набагато довше, ніж до того, як були розкриті його неортодоксальні методи.

За багато років після цього мені зустрілося безліч тверджень про відкриття успішних методів входу, в яких часто було ще менше здорового глузду чим у повідомленнях із пляшки. Я навчився лише побіжно переглядати входи успішних трейдерів, але дуже ретельно досліджувати їх стратегії виходу. Мені дуже пощастило, що понад тридцять років тому я дізнався від трейдера з пляшкою з-під кока-коли, що успіх в торгівлі залежить від наших виходів, а не входів.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99