Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Візьми свої емоції під контроль

Автор: Vladislav
25.03.2016 19:18

Ви не можете бути успішним трейдером, якщо торгуєте з емоціями. Під торгівлею з емоціями маються на увазі такі умови, коли жадібність або страх домінують при прийнятті торговельних рішень. Ви не можете торгувати успішно, якщо жадібність і страх управляють вашим трейдингом. Ви позбудетеся всіх своїх коштів і досить швидко.
І це - основна причина, по якій до 90% трейдерів втрачають гроші.

Емоції утримують вас від дії в той час, коли дія необхідно. Вони змушують вас діяти в абсолютно невідповідний для цього час. Тому найперша річ, яку повинен затвердити будь-який, хто хоче стати успішним трейдером, - це навчитися долати емоційний вплив на трейдинг. Ми зазвичай називаємо таке подолання дисципліною. Це перш за все означає, що ви повинні мати певний метод і діяти таким чином, щоб слідувати цьому методу при будь-яких умовах.

Найбільш успішними є ті методи, які дають їх користувачеві три ключові елементи:

  • - Ясне і певне підгрунтя для входу в позицію;
  • - Ясне і певне основaніе для виходу з позиції при несприятливому розвитку подій (стоп-лосс);
  • - Ясне і певне підгрунтя для виходу з позиції при сприятливому розвитку подій (мета).

Припустимо, ваш метод полягає в дотриманні рекомендацій будь-якого сайту - що ж, це непогано. Перша проблема в його застосуванні полягає в тому, що ви просто не дотримуєтесь методу. Швидше за все, ви просто прямуєте тільки деяким радам з усіх, що даються, а решта ігноруєте. Іншими словами, ви прямуєте певного методу, але «не постійно». Причини, за якими ви вибираєте поради для дії, мабуть, мають емоційні коріння. Емоції стають частиною причини, чому ви не дотримуєтеся обраного методу строго.

На моє глибоке переконання, якщо ви будете строго слідувати методу, будете точно у виграші, але - майже безвідносно до суті самого методу.

Технічні методи і фактори ринку

Тепер поговоримо трохи o технічні методи і фактори ринку. Сенс технічних методів полягає зовсім не в передбаченні і прогнозі поведінки ринку, як думають багато хто, а у виробленні точної інформації, на основі якої можна діяти і при цьому контролювати вплив емоцій. Фокус полягає в наступному: т.зв. фундаментальні фактори не дають точних чисел, спираючись на які, трейдер може діяти.

Друзі сайту: в інтернет-магазині agat97 ви можете придбати якісні канцтовари за доступними цінами.

Тому фундаментальні фактори, наприклад, процентна ставка, заохочують переконання. А технічні методи дають можливість отримати точні точки, в яких слід діяти незалежно від переконання. Звідси випливає, що використання технічного аналізу (без спроби передбачення) дає раціональні підстави для дії на основі точної інформації незалежно від переконання трейдера. А це дозволяє ізолювати дію від емоцій. Стає зрозуміло також, чому передбачення поведінки ринку аж ніяк не є необхідним для успішного трейдингу.

Ми говоримо зараз про методи, які нічого не намагаються передбачити. Ці методи націлені на те, щоб дати трейдеру абсолютно чіткі інструкції про те, як потрібно діяти, коли і якщо настане певна ситуація. Якщо у вас є точні числа, на підставі яких потрібно діяти (і ви знаєте, що будете діяти, якщо їх побачите), ви можете краще зосередитися на цих «важливих числах» і не піддаватися впливу «Не важливо чисел». Нехай, наприклад, ваша папір торгується за ціною $ 20, а метод наказує купувати, якщо ціна досягне $ 25, або відкривати коротку позицію, якщо ціна впаде до $ 15.

Ніхто не може сказати, чи досягне папір цих $ 25 або $ 15. Ми цього не знаємо і знати не можемо. Але зате ми можемо сфокусуватися на двох речах: коли і якщо ціна виросте до $ 25 (і тільки тоді) ми виконаємо покупку (і тільки це). Те ж саме з ціною $ 15. А решту цін для нас просто не існують.

Технічний аналіз - це чудовий набір інструментів, який дає трейдеру метод - набір точних чисел, при появі яких він повинен зробити заздалегідь певні дії. Тільки так, через дію, полегшене методом, трейдер може нейтралізувати і контролювати свої емоції. Емоції, які самі по собі є руйнівними для трейдера.

«Відраза до дії»

Хотілося б докладніше зупинитися на часто спостерігається феномен нерішучості трейдера або навіть «відразі до дії». Я дуже часто спостерігав, як трейдери зовсім правильно описували і оцінювали складалася ситуацію, точно вказували на момент вчинення дії, але самого дії не робили. Як правило, вони здійснювали покупки / продажу через деякий час в абсолютно невигідний момент, а потім навіть не могли пояснити своєї поведінки. Більш того, часто трейдери просто не могли себе змусити діяти, і було видно, як їм не хочеться виставляти ордер. Пізніше вони придумували найфантастичніші пояснення того, що сталося. У чому секрет такої поведінки?

Вся справа в емоціях і методі. Вищеописана ситуація є типовою для трейдерів, які або зовсім не застосовують ніяких методів, або їх методи не є точними і детермінованими. Наприклад, уявімо, що трейдер використовує наступний метод. Робити покупку, коли параметр% R для даної акції знаходиться в межах від 0 до 10. І, відповідно, відкривати коротку позицію, якщо цей параметр знаходиться в межах від 90 до 100. Начебто нормальний метод, нічого особливого. Однак ми відразу бачимо, що метод не дає точної і однозначної інформації про точку дії.

Насправді, це навіть не метод. Це просто система попередження, яка закликає трейдера звернути більш пильну увагу на дану акцію, оскільки вона знаходиться в якомусь специфічному стані (перекуплена / перепродана), і передбачається її ймовірний вихід з цього стану. Як видно, це типова система, заснована на ідеї передбачення поведінки ринку, тому в чистому вигляді вона приречена на невдачу і постійний збиток. Дотримання такого, з дозволу сказати, методу має на увазі, що трейдер сам визначає конкретну точку дії. І ось тут-то його емоції і приймаються за свою руйнівну роботу.

За справу беруться жадібність і страх

Спочатку за справу береться жадібність. Трейдер бачить, що параметр% R досяг рівня 10. Начебто система вже «дозволяє» виконувати ордер. Але трейдер бачить, що% R продовжує знижуватися, а чим він нижчий, тим сильнішим і тривалим буде рух ціни.

Тому трейдер чекає «поліпшення» ситуації і нічого не робить. «Підпущу ближче!», - Думає він. % R падає до 5 і завмирає на цій позначці. Тепер нарівні з жадібністю з'являється страх. А раптом% R більше не піде вниз, а візьме та й виросте, і тоді буде упущена сприятлива ситуація (страх)? А раптом% R впаде ще далі, і буде упущена додатковий прибуток (жадібність)?

У кожен момент часу якась із емоцій превалює, але не настільки, щоб змусити трейдера до дії. В результаті дії всіх цих емоцій трейдер, як правило, впадає в стан, близький до паралічу. І вивести його з цього стану може тільки сильний рух ціни акції. Жадібність і почуття втраченого прибутку, страх не встигнути підхопити це рух, а також злість на самого себе за нерішучість - при цьому русі об'єднуються і буквально змушують трейдера виставити замовлення, не звертаючи уваги на те, що ситуація змінилася і зовсім не відповідає тій, для якої і призначався даний замовлення.

Отже, для трейдера є єдиний спосіб контролю над його руйнівними емоціями. Цей спосіб - метод, який дає точні числа як координати дії. Від трейдера вимагається лише одне - точно слідувати обраному методу. І тоді успіх обов'язково прийде.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99