Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Ключ від ринку

Автор: Vladislav
13.03.2016 11:22

Починаючі трейдери часто задаються питанням - який індикатор найкраще використовувати при торгівлі на ринку Форекс?
Чи є це Індекс відносної сили (RSI), експоненціальні Ковзні середні (EMA) або можливо Смуги Боллинджера? Нові індикатори створюються майже кожен день, оскільки технічні аналітики намагаються залишити свій слід в світі торгівлі. Який індикатор на ринку форекс можна назвати остаточним індикатором, якщо такий є?

Так, є один індикатор, який відстоїть від всіх інших, і цей індикатор - ціна. Більшість індикаторів є просто рівняння або формулу, розраховану на основі ціни.

Ціна це ключ. Хорошим прикладом є ковзні середні, оскільки вони складаються з середніх значень ціни ринкового інструмента за певний період часу. Осцилятори, начебто Стохастика або RSI, вимірюють різницю між поточними і недавніми цінами, визначаючи стану перекупленності або перепроданості валютної пари (акції, товарного ф'ючерсу і т.д.). В кінцевому рахунку, кожен індикатор зводиться до ціни.

З технічної точки зору, на ринку форекс у нас немає ціни як такої. Замість цього, ми маємо обмінний курс, який дозволяє нам порівнювати дві валюти між собою. Однак, при подальшому розгляді для простоти ми будемо користуватися терміном «ціна», позначаючи їм «обмінний курс».
Коли покупці неодноразово входять в ринок за певною ціною, це згадується як «підтримка». Сприймайте підтримку як «стать» у вас під ногами. Якщо ви кинете м'яч об підлогу, то він відскочить назад. Ціна відскакує від підтримки подібним чином.

Друзі сайту: можливо вам потрібні якісні бензиновые присадки ML-авто, які ви можете купити за вигідними цінами.

Коли продавці неодноразово входять в ринок за певною ціною, це згадується як «опір». Сприймайте опір, як «стелю» над вами. Якщо ви кинете м'яч в стелю, то він відскочить назад. Ціна відскакує від опору точно так само.

Відносна позиція. Чому ця інформація про ціну є важливою? На відміну від більшості індикаторів, рівні підтримки і опору говорять нам, де покупці і продавці встановили «оборону». Майте на увазі - багато великих гравців, на зразок хеджевих фондів і банків, які не входять в ринок таким же чином, як це роблять індивідуальні трейдери.

У той час як багато приватні трейдери входять і виходять в / з угоди відразу, інституційні трейдери зазвичай формують і закривають торговельні позиції поступово. Це необхідно через великого розміру розміщуються ордерів. Великі гравці не зацікавлені, щоб їх ордера переміщали ринок в разі одночасного створення занадто великого тиску в ту чи іншу сторону.

У разі великої разової покупки, це може привести обмінний курс вище, роблячи додаткові покупки більш дорогими. Таким чином, замість того, щоб переслідувати ціну вище, інституційні трейдери чекають, коли ціна повернеться до бажаної точці входу, і потім збільшують розмір позиції. В результаті цього, валютна пара відскакує назад, коли вона знижується до певного цінового рівня, трейдери возобнавляют покупку, таким чином формується лінія підтримки.

З іншого боку, великий продаж може привести до зниження обмінного курсу, створивши більш низьку ціну для подальших продажів. Тому, інституційні трейдери будуть продавати на певному рівні, чекаючи поки ціна підвищиться до цього рівня, а потім відновлять продаж. В результаті валютна пара припиняє підвищуватися, досягаючи певного цінового рівня, після чого трейдери знову нічінает продаж, таким чином формується лінія опору.
Яким чином ми, як приватні трейдери, можемо використовувати це властивість в своїх інтересах. Ми можемо входити в довгу сторону на рівнях, де великі гравці купують, і входити в коротку сторону на рівнях, де великі гравці продають. Ми можемо також закривати довгі позиції на рівнях, де є свідчення інституційних продажів, і виходити з коротких позицій на рівнях, де є свідчення інституційних покупок.

Важливо розглядати підтримку і опір як область найбільш підходящу для входу в ту чи іншу позицію. В ідеалі, обмінний курс завжди мав би підвищуватися і знижуватися до тих же самим точним ціновим значенням. Однак, реальні ринки далекі від досконалості, і ціни рідко підвищуються і знижуються до точно таким же значеніям.В реальної торгівлі, ціна часто буде перевищувати або не доходити до позначеного рівня, саме тому трейдери, які торгують від підтримки і опору повинні робити відповідні припущення. Такий підхід є набагато більш реалістичним при торгівлі від рівнів підтримки і опору.

Підтримка стає опором. Якби підтримка і опір залишалися на місці раз і назавжди, то торгівля була б дуже легкою. Ми могли б просто входити і виходити з ринку в міру того, як ціна хиталася вгору і вниз між рівнями підтримки та опору. Звичайно, сама ідея, що торгівля може бути настільки простий далека від реальності.

Давайте розглянемо процес, який відбувається, коли порушується підтримка. Уявіть, що існує рівень підтримки, який встояв при численних тестуваннях - іншими словами, обмінний курс неодноразово знижувався до певної цінової області, кожен раз відскакуючи вгору. Причина, чому ціна відскакувала вгору, полягає в тому, що покупці знову і знову входять в ринок на цьому рівні. Цими покупцями можуть бути як інституційні, так і приватні трейдери. Кожен раз, коли ці трейдери входять в довгі позиції на рівні підтримки, вони виявляються винагороджені, ринок починає йти вгору, а потім знову обливають до поточної підтримки якщо немає додаткового стимулювання до зростання, але в якийсь момент ціна прориває лінія підтримки в результаті якихось економічних або політичних подій і ті трейдери, які увійшли в ринок на підтримку, бачать, що їх позиції знаходяться «під водою». Багато з цих трейдерів будуть вибиті зі своїх позицій захисними стоп-ордерами, які зазвичай розташовуються нижче підтримки. Однак, так як ми знаємо, не всі трейдери використовують стоп-ордера, деякі з цих трейдерів тепер почнуть відчувати серйозну стурбованість з приводу понесених збитків.

При аналізі будь-якій торговельній ситуації важливо спробувати зрозуміти, як почувають себе ті, хто безпосередньо залучений до цього процесу. Можливо, в якийсь момент часу в минулому, не надаючи належної уваги управлінню ризиком, ви виявлялися в подібному скрутному становищі, як описані вище ринкові учасники.

Принцип задоволення в торгівлі. Не знаю, знайомі ви з «принципом задоволення» - психоаналітичним терміном, введеним Густавом Фешнером (попередником Зигмунда Фрейда). Це досить просто, принцип задоволення змушує шукати задоволення і уникати болю. Якщо ви можете зрозуміти цю просту концепцію і застосувати її до того, як ви думаєте про торгівлю, то це дозволить вам розуміти реакції інших трейдерів.
Причина для розгляду залучених в торгівлю емоцій очевидна, хоча з плином часу одних трейдерів змінюють інші, людська природа залишається незмінною. Жадібність і страх завжди управляли ринками, і, швидше за все, так буде завжди.

Тепер уявіть, як повинні відчувати себе ті трейдери, які тримають програшні позиції після прориву рівня підтримки, які емоції у них переважають? На думку відразу ж приходять страх і занепокоєння. Якщо ці трейдери не використовують хороші правила управління ризиком, то вони бояться того, що може трапитися далі! Вони бояться, що можуть отримати велику програшну угоду, і сподіваються, що ціна повисітся.Еслі ціна потім повертається близько до точки входу (колишній рівень підтримки), то багато хто з цих трейдерів виходять зі своїх програшних угод, відчуваючи почуття полегшення. У цих трейдерів тільки одне бажання - вийти приблизно на рівні беззбитковості. Тому, майте на увазі, що якщо в якийсь момент торгівлі ви ловите себе на думці, що надія або бажання замінюють вам зумовлений план дій, то ви повинні закрити операцію і переоцінити свій метод торгівлі.

До речі, тепер ви можете вирішити, що не впійматися в пастку в подібній ситуації, використовуючи хороші правила управління ризиком - наприклад, розміщувати стоп-ордера на кожній угоді і ніколи не усереднювати програшну угоду. Інакше, в іншому випадку, ви будете часто потрапляти в подібні ситуації, що може закінчитися вельми плачевно.

Поведінка ціни. Трейдери стурбовані не тільки здатністю (чи нездатністю) ціни прорватися через підтримку або опір, але також і поведінкою ціни, коли вона підходить до цих ключових рівнів. Вони хочуть знати не тільки, чи втримається підтримка або опір, але також і як вона втримається.

Наприклад, чи зробила ціна мляву спробу порушити підтримку, і потім відскочила від неї, або вона неодноразово зазнавала невдачі в своїх постійних спробах прорватися на іншу сторону?
Як рухається ціна? Вона стрімко мчить до підтримки або опору, вказуючи на сильну зацікавленість з боку трейдерів? Або безцільно блукає, як ніби-то трейдери бояться зіткнення з ключовим рівнем?

«Поведінка» ціни на ключових рівнях може вказати на наступне спрямований рух. Я ніколи не буду укладати угоду, якщо не можу спочатку спостерігати за ціновим дією.
Наприклад, якщо ціна неодноразово зазнає невдачі після численних спроб порушити опір, то це вказує на присутність великого продавця в цій зоні, я можу приєднатися до цього продавця у продажу даної валютної пари від опору. Справа в тому, що цей продавець може формувати або закривати більшу позицію. У будь-якому випадку, він може продовжити продавати протягом деякого часу. Якщо ціна, нарешті, порушить опір, то це буде мати на увазі, що продавець закінчив і ордер виконаний. Більше не було ніяких причин розміщувати угоди, засновані на цьому рівні опору. Пам'ятайте - якщо причина для входу в ринок більше не діє, то і угода більше не має сенсу.

Вхід після тестування. Багато трейдерів роблять помилку, розміщуючи ордер безпосередньо на рівні підтримки або опору, і потім чекають його тестування. Це позбавляє трейдера будь-якого шансу використовувати цінову дію в свою користь.

Розміщення ордера подібним чином означає очікування, що рівень обов'язково втримається, але це не так. Незалежно від того наскільки надійним був рівень в минулому, він може бути (і часто буває) порушений. Якщо ціна стрімко мчить до вашого рівня підтримки або опору, не стійте у неї на шляху.

Ми повинні отримати деяку гарантію, що підтримка втримається. Замість того, щоб намагатися зловити вхід в довгу сторону, коли ціна падає, спробуйте зробити наступне: дозвольте ціною знизитися і потім розмістити ордер на вхід в довгу сторону вище підтримки. У цьому випадку, ваш стоп-ордер буде розміщуватися нижче підтримки. Коли ціна досягне заданого рівня, відбудеться одне з двох: або ціна продовжить знижуватися, або вона розвернеться і почне підвищуватися. Якщо ціна продовжить знижуватися, то ми нічого не втратили, тому що наш ордер на вхід просто не буде виконаний. Але якщо ціна відскочила, то ми маємо свідчення покупок на рівні підтримки.
Ідея такого підходу полягає в тому, щоб зловити вхід в довгу сторону, коли ціна підвищується, звичайно, в цьому випадку, ми не увійдемо до ринок у самій підтримки, але це природна плата за надійність. Ми хочемо збільшити наші шанси на успіх, тоді ми повинні чекати, поки не отримаємо очевидних доказів.

У разі опору, ми можемо робити рівно протилежне: дозволити ціною підвищитися до опору, і потім розмістити свій ордер входу знизу, в даному випадку, стоп-ордер буде розташований вище опору. Таким чином, якщо рівень опору втримається, то ми зможе зловити зниження ціни.

Якщо ж рівень опору зазнає невдачі, і ціна прорветься вище, то наш ордер залишиться невиконаним.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99