Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Психологія трейдера. Психотипи особистості

Автор: Vladislav
02.03.2016 11:52

Основними учасниками фондового ринку це як відомо є люди, тому риси характеру, емоції і почуття істотно впливають на результати роботи.

Наприклад, коли початківець інвестор зриває куш він відчуває себе генієм, радість і надія переповнює його, штовхаючи рухатися далі. І ось він іде на божевільні ризик і втрачає все.

Несподівані втрати і невдачі вибивають новачка з колії і з впевненого в собі людини він стає нерішучим і може задуматися про те, щоб піти з біржі назавжди. Що ж робити? Перш за все не треба панікувати. Адже саме паніка штовхає людей на необдумані вчинки, наслідки яких можуть бути не виправити.

Щоб зняти напругу і емоційний тиск, який може впливати на здатність тверезо мислити необхідно визначити свій психотип особистості, поглянути на сильні і слабкі сторони свого характеру і в майбутньому сконцентрувати зусилля саме на розвитку тих рис, які допоможуть досягти успіху.

Існує три психотипу трейдера: інтелектуальний, інтуїтивний і інстинктивний. Залежно від того як веде себе трейдер, активний він чи пасивний, експерти вивели класифікацію негативних і позитивних сторін, а також дали ряд рекомендацій.

Отже, активний інтелектуальний гравець як правило швидко втомлюється, потребує тривалого відпочинку, але зате він може швидко приймати об'єктивні рішення і здатний до самоаналізу.
Пасивному інтелектуальному гравцеві притаманні повільність, упертість, невпевненість. Але він завзятий у досягненні мети.

Рекомендації активному інтелектуалу тренувати витривалість і більше відпочивати, а пассівному- довіряти собі і прискорити темп роботи.

Активний інтуїтивний трейдер часто схильний до нервових зривів, але він може приймати рішення в умовах невизначеності. Йому рекомендується холодніші до всього ставиться.
Інтуїтивний пасивний трейдер сильно переживає невдачі і збирає негативну енергію. Йому показаний активний відпочинок і спілкування.

Друзі сайту: в інтернет-магазині http://tmlider.com/ ви можете придбати якісне та стильне взуття за цілком доступними цінами.

І останній тип-інстинктивний. Активному трейдеру цього типу притаманні надмірна емоційність і працездатність. Саме йому необхідно частіше інших контролювати емоції і почуття, а пасивний інстинктивний гравець зазвичай упертий і скритний, хоча і сумлінний. Йому треба частіше розслаблятися.

На наші запитання відповість Микола Солабуто, портфельний менеджер ІК "Фінам".

Всі ці кваліфікації можуть здатися досить складними. Може взагалі не варто зв'язуватися з фондовим ринком?
Фондовий ринок повинен обов'язково бути присутнім в житті кожної людини. За допомогою фондового ринку людина вирішує свої фінансові завдання. Якщо він самостійно не може здійснювати операції на ринку, то індустрія інвестування створила масу інструментів для таких людей. Вони можуть скористатися послугами професіоналів, найняти персонального інвестиційного консультанта, або віднести гроші в пайові інвестиційні фонди.
По любому, фондовий ринок буде вирішувати фінансові проблеми кожної людини і фондовий ринок в кожній людині цінний, і тому він повинен увійти в життя кожного з нас.

Чи є люди, які в принципі не пристосовані для роботи на біржі?
Будь-яка людина може працювати на фондовому ринку. Той хто не може працювати на фондовому ринку напевно живе на місяці. Ми всі можемо скористатися тими благами, які несе в собі ринок цінних паперів, або самостійно, або через посередників, наприклад пайові інвестиційні фонди або довірче управління. Але тим не менше ми все одно можемо вирішувати свої проблеми, фінансові завдання за допомогою фондового ринку.

Якими якостями повинні володіти успішні трейдери?
Ми говоримо про те, що всі люди, які успішно працюють на фондовому ринку, вони дещо інші. При кожній угоді вони абсолютно спокійні, тобто вони здійснюють операцію абсолютно не напружуючись емоційно. І цей дар формується звичайно тільки з роками.

Всі психологічні перешкоди на шляху до успішної торгівлі переборні. Незалежно від того до якого психотипу ви ставитеся, просто потрібно навчитися слідувати деяким основним принципам.
Перше-забути про тиск з боку, абстрагуватися від емоцій і спокійно ставитися до роботи.
Друге-виробляти впевненість у собі, концентруватися на технічних умовах. Саме ясний план торгівлі вам необхідний. Не слухайте аналітиків, свого брокера або одного. Щоб бути успішним трейдером ви повинні зробити ваш власний аналіз і бути впевненим в своєму торговому плані.
Третє-аналізуйте ринки, коли вони закриті. Ваша робота протягом дня полягає в моніторингу ринку, в укладанні угод і управлінням позиціями.

Торгівля це хороший бізнес, тому що ринки закриваються в кінці дня. Це дає вам нульову точку відліку, щоб почати наступний день з чистого аркуша. Кожен день це новий день. Забудьте що ви зробили тиждень тому, має значення тільки те що ви робите сьогодні!

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99