Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Психологія торгівлі на біржі

Автор: Vladislav
02.03.2016 11:44

В основі біржової торгівлі лежать взаємодія трьох важливих складових. Це аналіз, управління капіталом, а також психологія біржової торгівлі. А адже саме ця емоційна складова здатна привести трейдера до успіху, або ж до повного краху спекулянта.

Адже не дивлячись на знання і досвід, людей часто підводить саме емоції. У торгах беруть участь живі люди і вони або заробляють гроші або їх втрачають, часто використовуючи при цьому одні і ті ж економічні дані і графіки цін.

Справа в тому що емоції спотворюють сприйняття людиною дійсності і змушують його робити помилки, що призводять до втрати грошей, а часом і зовсім віри в себе.

Можна напам'ять зазубрити всі книги про біржової торгівлі, можна стати чемпіоном світу по торгівлі на віртуальний рахунках, але грамотно застосовувати отримані знання і вміння, не впоравшись з власними емоціями, не вийде.

Щоб розуміти що відбувається на фінансових ринках, перш за все потрібно розуміти психологію поведінки людей, психологію натовпу.
У всіх людей є присутнім такі відчуття: страх, жадібність, надія. У шаленому темпі торгівлі на біржі вони надають особливий вплив на поведінку трейдера.

Ті, хто слабкий і самовпевнений, хто жадібний і повільний зазнають поразки. Всі їх безсумнівно очікують втрати на біржі. Якщо знати свою здатність і переваги, позитивні і негативні риси характеру допоможуть вам від розорення.

Адже зазвичай, початківець інвестор, який тільки потрапив на біржу, керується тільки побутовою логікою. Причина тягне за собою наслідок. Думаю це зрозуміло.

Друзі сайту: вас може зацікавити перевозка зерновых грузов автотранспортом, яку ви можете замовити за цілком лояльними цінами.

Звичайно, якщо знати всі причини, то і їх наслідки будуть нам очевидні. Адже кожна зміна ціни має цілком конкретну прічіну- воно виникло саме через дій інших учасників ринку, у кожного з яких є свій привід чинити саме так, як він вчинив.

Однак число учасників на ринку величезна і причини, через які вони здійснюють певні дії, залишаються не зовсім зрозумілими навіть для них самих. У підсумку все це призводить до того, що ціною рухають велика кількість різних факторів і відстежити навіть самі мало значимі з них не представляється можливим.

На наші запитання відповість Микола Солабуто, портфельний менеджер ІК "Фінам".

У книгах про трейдингу докладно описано більшість ситуацій, регулярно виникають на ринку. Виходить треба просто робити те, що в них написано і ніякого негативного психологічного впливу ринку не відчуєш?
Є дуже багато книг по трейдингу, де написано все як треба робити. Але ніхто ж не слід цим радам. Тобто ми говоримо що ми самі розумні, ми беремо це інтелектуальний виклик ринку і ми будемо боротися, боротися, ми ж закінчили школу, ми вчилися в інституті і масу інших книжок прочитали, тобто ми розумні і ми повинні перемогти ринок. Ось з таким підходом як правило людина терпить крах. Якби людина робила все дуже просто і тупо і слідував тим рекомендаціям, які описані в книзі, то він би отримав результат з меншими трудоусіліямі, ніж ніж якби він боровся і пручався, і намагався перебороти ринок.

У чому полягає психологія трейдера?
Психологія трейдера складається з багатьох масових часток, в основному це віра, віра в те що він робить на фондовому ринку, віра в свої дії, віра в свій торговий метод, віра в свою систему прийняття рішень. Так само психологія трейдера складається з тієї частини що він себе може завантажити емоційно, тобто він не приймає цей інтелектуальний виклик, який несе в собі фондовий ринок, він навпаки від нього дистанціюється і тим самим залишається спокійним, холоднокровним при здійсненні операції на фондовому ринку. І є маса ситуацій де трейдер проявляє свою концентрацію уваги, тобто він не розпорошує її на відстеження якихось новинних факторів, або на надходження подразників з стрічки інформаційних агентств.

А як же працюють професійні управляючі?
Професійні керуючі давно вже навчилися боротися зі стресом. Вони розробляють свій торговий метод, систему прийняття рішень, якій вони чітко слід і ніяк не реагує на інтелектуальний виклик ринку. Вони абсолютно спокійні в будь-якій ситуації. Їх інтереси абсолютно далекі від фондового ринку тоді, коли вони займаються трейдингом.

В процесі біржової торгівлі бере участь, крім самого трейдера, велика кількість інших учасників ринку. Неможливо дізнатися і однозначно оцінити думка кожної людини про той чи інший події на ринку. За великим рахунком це і не потрібно. Коли велика частина учасників торгів сприймають якусь інформацію абсолютно однозначно і робить на її основі певні дії, ринок починає підкорятися сукупну думку натовпу.

Психологія натовпу це якраз той фактор, який і змушує ціни рухатися, тому крім адекватної оцінки власного психологічного стану, необхідно бути чуйним до зміни інших учасників ринку, рухатися в потоці а не проти нього і тоді успіх не змусить себе чекати.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99