Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Довга позиція

Автор: Vladislav
15.02.2016 13:16

Торгової позицією називають кількість придбаних або проданих акцій. Таким чином, покупець завжди відкриває довгу позицію, а продавець коротку. Придбання цінних паперів, довга покупка, відкриття довгої позиції, гра на підвищення- все це означає що інвестор придбав цінні папери, розраховуючи що їх вартість буде збільшуватися. Учасників гри на підвищення ціни називають "биками".

При відкритті довгої позиції, інвестор купує певні цінні папери в надії що ціна на них зросте. Відкрити довгу позицію означає купити будь-якої актив. Таку позицію тримають коли цінні папери вже куплені, але продажу поки не підлягають, так як очікується зростання їх вартості. Коли ж ціна близька до свого цільового значення, тоді позицію скорочують, тобто частково продають папери. якщо ж передбачається падіння котирувань, то рекомендується продати акції, а значить закрити довгу позицію.

Початківці інвестори часто вважають що термін "коротка і довга позиція" вказують на термін, в яку здійснюється операція. Насправді ж ці терміни мають зовсім інший зміст. Відкрити довгу позицію по якому або активу означає купити цей актив. інвестор, що відкриває довгу позицію сподівається на підвищення ціни активу. Прибуток по довгій позиції виникає в разі якщо ціна активу підвищується. Відкрити коротку позицію означає продати актив. Той хто відкриває коротку позицію, розраховує на падіння ціни активу.

Можливо, вам потрібна справка о несудимости украина, яку ви зможете отримати за короткі терміни через сайт spravkainform.com.ua

Сам термін "відкриття позиції" замість "покупка" або "продаж" зазвичай використовують для маржинальних угод. Тобто угод, які передбачають використання позикових коштів. Для того щоб збільшити прибуток, трейдер може зайняти у брокера кошти на покупку акцій. У цьому випадку щоб повернути борг, трейдер зобов'язаний рано чи пізно зробити зворотну угоду, тобто "закрити позицію".

Термін "відкриття позиції" завжди використовується при роботі на терміновому ринку, оскільки ф'ючерсні угоди за визначенням є маржинальними. Для відкриття позиції по ф'ючерсу трейдер не сплачує всю суму відразу, а вносить заставу (маржу), яка є гарантією виконання зобов'язань перед контрагентом.

На наші запитання відповість Олексій Криловецкій, провідний фахівець ринку акцій фондової біржі РТС:

Позиція на покупку називається довгою. Чи пов'язано це з термінами?
Назва "довга і коротка позиція" має своє коріння в англійській мові, вони походять від англійських термінів "long" і "short". Мені на жаль не вдалося знайти першоджерело, однак можу припустити що зростання може бути тривалим, це показує наш ринок а падіння короткочасними, тому вони короткі.

Чи правда що по окремих акціях можна тримати тільки довгі позиції?
Так, саме так. Справа в тому що позичати папери у брокера з метою їх продажу за високою ціною і подальшої купівлі за нижчою ціною можна тільки по ліквідних паперах. Перелік таких паперів визначається федеральною службою з фінансових ринків. У список таких паперів потрапили найпопулярніші у інвесторів паперу.

Коли відкривати довгі позиції і коли варто їх закривати?
В очікуванні зростання вартості паперу, інвестору слід подумати про придбання цього паперу щоб вигідно продати її коли вона досягне свого максимуму. Коли папір досягає свого максимуму, інвестору слід подумати про продаж цього паперу для того щоб зафіксувати власну прибуток. В цьому і полягає суть довгої позиції.

Які ризики несе інвестор, який має довгу позицію?
Перше що приходить в голову, це ризик зміни курсової вартості паперу. Це означає що папір зміни своє ціну не в ту сторону, в яку очікував інвестор. У такому випадку його чекають можливі збитки, однак якщо такий інвестор є довгостроковим, то він може перетерпіти несприятливий час з метою продати папір за більш високою вартістю, коли ринок повернеться до тенденції зростання.

Довга позиція може бути ризикованою, але все ж існує досить широке коло інвесторів, методом торгівлі яких є утримання довгих позицій на надзвичайно тривалі терміни. Даний метод називають "buy and hold", що означає "купи і тримай". Незважаючи на свою простоту, цей метод досить непогано зарекомендував себе на практиці. Це можуть підтвердити хоча б ті інвестори, які обміняли свої ваучери на акції Газпрому, які виросли в ціні з тих пір на тисячі відсотків.

На ринку завжди існують протилежні прогнози щодо подальшого руху ціни. І прийняття тієї чи іншої точки зору поділяє весь ринок на биків і ведмедів. Бики купують папери, очікуючи що ринок буде рости, а ведмеді продаючи папери очікують що ринок буде падати і вони зможуть купити папери за більш вигідною ціною. Визначення "бик" виникло по аналогії з биком, який підіймає ціну вгору на своїх рогах. А ведмідь як би підминає ціну під себе, навалюючись всією своєю вагою.

На фондовому ринку в історичній перспективі бики виграють. Їх як правило більше і вони сильніше. Це відбувається тому що інвестори зазвичай вважають за краще довгострокове вкладення. Та й з точки зору психології орієнтуватися на зростання котирувань простіше ніж на зниження.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99