Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Основні поради особам, які здають в оренду квартири

Автор: Vladislav
20.10.2016 12:10

Одним з найпоширеніших способів на ринку нерухомості підзаробити вважається здача житла в найм. Все більше зустрічаються випадки, коли особи, які отримали квартиру в спадок, згодом вирішували здавати її в оренду, завдяки чому вони отримували солідну надбавку до зарплати. Також часто інвестори купують нерухомість з метою її подальшої здачі в оренду.

Для того щоб успішно і вигідно здати житло орендарям слід дотримуватися кількох простих речей.

1. Обов'язково необхідно оформити договір оренди, навіть якщо в ролі орендарів виступають ваші родичі або знайомі. Більш того договір слід укладати навіть при здачі житла в оренду без допомоги агентсва нерухомості. Договір необхідний в першу чергу для того, щоб детально прописати в ньому всі пункти і умови, що стосуються вас і квартирантів. Якщо ви не хочете звертатися до професіоналів, щоб не понести додаткові витрати за їхні послуги, то ви можете скласти договір самостійно. Для цього вам потрібно буде пошукати в інтернеті типові приклади договорів оренди і скласти свій за їхнім прикладом.

2. Скористайтеся послугами ріелторів. Природно, що не всім хочеться звертатися за допомогою до агентств нерухомості, так як додаткові фінансові витрати в цьому випадку чекають обидві сторони договору. Але все-таки саме ріелтор зможе підшукати вам квартиронаймача відповідно до ваших потреб, а також порадить найбільш адекватну орендну ставку виходячи з характеристик переданого вами житла. Більш того в обов'язки агентства нерухомості https://blagovist.ua/uk/search/apartment/rent також входить розміщення оголошень і пошук квартирантів.

3. Орендну ставку необхідно встановлювати прийнятну і не завищувати її занадто. Якщо ви вирішили здавати квартиру без допомоги фахівців, то спочатку ретельно вивчіть середні орендні ставки в вашому районі. Якщо ви занадто завищили або навпаки занизите вартість пропозиції, то цим ви лише викличете підозри, тобто підшукати квартиранта вам буде набагато складніше, і при цьому ви втратите свій дохід від квартири.

4. При необхідності візьміть заставу. У багатьох містах досить часто власники здається нерухомості стали брати заставу з квартирантів у вигляді місячної орендної плати за житло. Робиться це для того щоб застрахувати себе на випадок якщо орендарі вирішать раптом з'їхати, не сплативши при цьому за проживання, або ж якщо квартиронаймачі зіпсують меблі або техніку. Однак далеко не у всіх містах таке поняття як «заставу» має місце бути, тому попередньо ви повинні будете дізнатися, наскільки заставу поширений в вашому місті.

5. Не зайвим буде поставити лічильники води. Дуже часто при здачі житла в оренду «постійну» частину квартплати, в яку входять такі витрати як зміст і капітальний ремонт житла, газ, водопостачання і т.д., доводиться оплачувати господареві даної нерухомості. А ось телефон і електроенергію часто оплачують квартиронаймачі. При установці лічильників на воду в обов'язок квартирантів буде входити оплата і цієї комунальної послуги. До того ж лічильники на воду зручні і тим, що при просте квартири вам не потрібно буде оплачувати водопостачання.

6. Зробіть косметичний ремонт і приберіть всі непотрібні речі. Обов'язково слід вивезти застарілу або зайві меблі. Макулатура, зібрана ще вашою бабусею, також не особливо порадує нових мешканців. Не обов'язково щоб в квартирі була дорога меблі та техніка, найголовніше, щоб вона була чистою і в хорошому стані. Так як перше враження завжди має особливе значення, то слід підтримувати в своїй квартирі порядок під час пошуку відповідних квартирантів. Та й потім слід стежити, щоб вже квартиронаймачі не захаращували і не псували ваше житло.

7. Якщо ваша квартира належить до елітного класу, особливо це стосується елітних новобудов Москви, то перед тим як здати її в оренду переконайтеся, що вона відповідає всім європейським стандартам. Ці стандарти стосуються як класу будинку, в якому розташовується ваша квартира, так і її обробкою і устаткуванням. За оренду житла такого класу квартиронаймачам доведеться платити чималі гроші, проте при цьому вони будуть і вимоги пред'являти до квартири серйозні. При наявність у вашій квартирі ексклюзивного ремонту та дорогих меблів з технікою краще все буде застрахувати все майно. Страхові внески будуть не такі вже й великі, але при цьому він буде уберігати вас зайві хвилювань і серйозних витрат в разі неприємних і непередбачуваних ситуацій.

8. Обов'язково слід контролювати своїх квартирантів. Наприклад, можна хоча б раз на місяць зустрічатися з ними особисто і забирати орендну плату. Трохи строгості ніколи не завадить. Можна врізати у вхідні двері два замки, але при цьому квартирантам віддати ключ тільки від одного з них, попередивши при цьому, що в разі несплати або тривалої затримки ви закриєте квартиру на другий замок, перегородивши таким чином їм доступ. Однак не варто вести себе надто настирливо і з'являтися без попередження кожен день.

9. Обов'язково пропишіть в договорі всі деталі. Також слід вказати початкові показання лічильників, якщо такі є, на момент здачі квартири в оренду. Опис цінних речей, тобто побутової техніки та меблів, так не буде зайвою.

10. Дізнайтеся про квартиранта якомога більше інформації. Це потрібно щоб зменшити ризики попастися на виверти шахраїв. Постарайтеся знайти зі своїми квартирантами спільну мову. Більш того вам допоможуть дружні стосунки з сусідами, які в разі чого, якщо орендарі щось нароблять, зможуть попередити вас.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99