Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як правильно вибрати люстру

Автор: Vladislav
17.09.2016 15:06

Плануючи ремонт будинку, власники задаються питанням, як правильно вибрати люстру.

Щоб зробити правильний вибір, відштовхуйтеся від:

  • Габаритів кімнати (обсягу). Чим більше кімната, тим потужніша і з великою кількістю ламп потрібно люстра. Перед придбанням світильника проведіть розрахунок освітлення в приміщенні. Кількість лампочок світильника помножте на їх потужність і розділіть на двадцять (якщо лампи світлодіодні - результат множиться на 10, люмінесцентні - на 5).
  • Висоти стелі. У наших хрущовках низькі стелі - нижче 2,5 метрів. Рекомендуємо зупинити вибір на стельової люстри. Якщо стеля в кімнату близько 3-х метрів заввишки, в приміщення ідеально впишеться підвісна люстра.
  • Типу стелі.
  • Дизайну. Враховуйте загальний стиль і колірну гаму кімнати. У класичний інтер'єр органічно впишуться кришталеві люстри, або більш скромні зі скляними плафонами або текстильними абажурами. Сучасний стиль доповнять люстри в стилях Модерн і Хай-Тек. Модерн з'явився на зміну обридлої класиці, слідом після еклектичного стилю, який полягав в повторенні минулих стилів з мінімальними змінами. Відрізняється він плавними, обтічними формами і меншою кількістю декорованих деталей (щодо класики). Хай-Тек (високі технології) ще більш аскетичне напрямок. Відрізняється незграбними, незвичайними формами, але не переповнений великим об'ємом прикрас. Люстри і світильники в стилі Хай-Тек - інструмент дизайнерів для створення функціонального, простого, але незвичайного інтер'єру. У випадку з сільськими мотивами, яким напрямком Прованс непогано виглядають люстри співзвучних стилів або напрямки Флористика.
  • Типу приміщення.

У квартирі є кімнати з різними функціями:

  • Зал (Вітальня)
  • Кухня
  • Спальня

Насправді - кімнат з різними функціональними якостями більше, однак, через брак додаткової площі, деякі приміщення поєднують в собі кілька значень одночасно. Наприклад, кухня і вітальня часто грають роль їдальні. Познайомимося докладніше з підбором люстр в інші кімнати.

Як вибрати люстру в зал?

Функції вітальні:

  • Зустріч гостей (активна діяльність - свята і інтимні бесіди)
  • Прийом їжі (у відсутності їдальні і достатнього місця на кухні)
  • Перегляд телевізора

Вимоги до люстри в зал:

  • Яскрава
  • Регульована (диммером, або залишає можливість вимкнути частину ламп)

Вітальня вимагає можливості перемикання між яскравим освітленням і високою потужністю світильника і блідим освітленням і низькою потужністю. Один світильник, звичайно, потужність міняти не може, але яскравість коригується диммером (регулятором) - при необхідності світло можна зменшити.

У залі (при високих стелях) добре виглядають великі підвісні люстри з великою кількістю ламп (число палаючих можна контролювати, встановивши в стіну вимикач з можливістю керувати числом включилися лампочок (тобто 2-3 важеля / кнопки) при установці). У випадку з низькими стелями, підбирайте стельову люстру або світильник (краще ріжкову, щоб простіше контролювати кількість палаючих лампочок).

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99