Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Американські депозитарні розписки

Автор: Vladislav
24.02.2016 10:59

Депозитарна розписка є документом, що засвідчує що дані цінні папери були розміщені під зберігання в депозитарій банку, в країні емітента і на ім'я банку-депозитарію. Цей документ дає право його власнику, скористатися всіма вигодами від даних цінних паперів.

Ціна на такі розписки в точності повторює динаміку котирувань цінних паперів, які є базовими. Винятком тут становить лише різниця в ціні, яка відбувається через зміни курсу валют. Ну і звичайно якщо місцеві закони не обмежують участь зарубіжних інвесторів.

Найбільш відомими видами депозитарних розписок є: американські депозитарні розписки, скорочено звані АДР і глобальні депозитарні розписки, скорочено званими НДР.

Випуск АДР проводиться для звернення на біржах США, а також для звернення і на європейських ринках.

Депозитарні розписки, це вільно обертався навколо фінансовий інструмент, який подібний до звичайних акціях, де кожна розписка є певна кількість акцій кожного конкретного іноземного емітента. Продаж АДР здійснюється на Нью-Йоркській фондовій біржі, американській фондовій біржі, а також і на позабіржових ринках цінних паперів, в тому числі і європейських.

Друзі сайту: можливо вас зацікавлять печати и штампы Мегаполиса, якщо ви власник компанії і вам потрібне виготовлення якісних печаток та штампів за доступними цінами.

Американські депозитарні розписки бувають 4 рівнів: неспонсоровані АДР, АДР-1, АДР-2, АДР-3. Перші 3 рівня існують для акцій вже наявних в обігу, а випуск АДР-3 проводиться тільки для акцій нової емісії. Неспонсіруемие АДР випускають для продажу тільки конкретним інвесторам, які з якихось своїх міркувань не хочуть купувати ці акції на батьківщині емітента. Звернення АДР першого рівня відбувається в американських позабіржових торговельних системах, а також і на європейських біржах, наприклад на Віденській та Берлінської. Випуск АДР-2 і АДР-3 проводиться тільки на американських біржах.

Природно чим вище буде рівень розписки, тим суворіше вимоги інформаційної відкритості та надійності компанії емітента.

На наші запитання відповість Михайло Лауфер, президент депозитарно-клірингової компанії.

Що являють собою депозитарні розписки і для чого вони потрібні?
Депозитарна распіска- це особливий вид цінного паперу. Вони з'явилися в 1927 році, коли американські інвестори планували придбання англійських цінних паперів, вивезення яких за межі Великобританії був законодавчо заборонений.
В остаточному вигляді американська законодавча база по депозитарних розписках була сформована в 1955 році. В цілому, цей інструмент дозволяє інвесторам інвестувати в іноземні цінні папери на своїх національних ринках.

У чому відмінність між АДР і ГДР?
Різниця між ними полягає в тому, для яких ринків призначені ці інструменти. АДР це інструменти, які призначені для звернення виключно в США. У той час як НДР можуть звертатися і на інших міжнародних ринках.

Що значить рівень депозитарної розписки?
Існують депозитарні розписки неспонсоровані і спонсоровані. Неспонсіруемие депозитарні розписки можуть випускатися акціонером без згоди емітентом. При випуску спонсорованих депозитарних розписок ця ініціатива належить емітенту акцій, які зацікавлені в залученні коштів з міжнародних фінансових ринків.

Коли говорять що компанія виробляє випуск АДР, то це зазвичай означає що вона звернулася в банк-депозитарій, щоб там депонувати свої акції. Фактично, АДР- це свідоцтво про депонування, випущеного таким банком. Якщо розглядати з точки зору компанії-емітента, то депозитарні розписки залучають іноземний капітал для вирішення важливих стратегічних завдань, а також отримати доступ до фондового ринку інших країн. З усього цього випливає, що депозитарні розписки забезпечують лістингом на провідних світових біржах продаються цінні папери.

Випуск американських депозитарних розписок це перш за все прекрасна PR-акція, яка приваблює увагу всього світу до продукції і послуг пропонує компанія-емітента. Також це можливість збільшити вартість своїх цінних паперів на вітчизняному ринку, підвищивши їх ліквідність

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99