Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Тайм менеджмент. Хронофаги. Куди йде час?

Автор: Vladislav
29.11.2015 01:41

Одним з найважливіших понять в тайм-менеджменті є «хронофаги». Його значення дослівно розшифровується, як «Хронос» - «час» і «фаг» - «поглинати». Також цей термін нерідко зустрічається у вже перекладеного вигляді: «поглинач / пожирач часу». Саме даний термін відображає всі фактори, що призводять до втрати часу.


Які зустрічаються хронофаги в тайм менеджменті?

Умовно усі види факторів, поглинаючих час, можна розділити на такі види:

• Контрольовані

До них відносяться ранкові збори на роботу, шкідливі звички (наприклад, часті перекури або улюблені серіали) і все інше, залежне від самої людини.

• Неконтрольовані

До цього типу хронофаги в тайм-менеджменті прийнято відносити дорожні пробки, очікування в чергах, та інші затримки, незалежні від вас.
Як правило, більшу частину поглиначів часу складають саме контрольовані хронофаги. Це володіє негативної і позитивної стороною. Негатив полягає в тому, що ми самі є причиною втрати значної частини часу. Позитив - ми можемо це виправити.

Також дуже важливим є той факт, що неконтрольовані поглиначі часу в тайм-менеджменті ділять на:

• Прогнозовані

Наприклад, щоденні пробки по дорозі на роботу.

• Непрогнозовані

Наприклад, несподівана поломка автомобіля.

Якщо брати в розрахунок незалежні від вас хронофаги, але які можна спрогнозувати, то ви зможете на цей час запланувати інші дії. Це може бути читання електронних книг, вчинення запланованих дзвінків і т.д.

Ефективним способом виявлення ваших персональних причин втрати часу є хронометраж. Якщо його не вихначити, то часу на курсы SEO продвижения сайтов у вас тоді зовсім не залишиться.

Назвемо головних викрадачів часу в обличчя:

У сучасному тайм-менеджменті сформувався стійкий список хронофаги, які зустрічаються дуже часто. Деякі з прикладів можуть здатися очевидними, але це не робить їх менш шкідливими. Далі будуть наведені основні з них.

Дорога

Будь-який час, проведене в дорозі - це хронофаги, а якщо ви часто опиняєтеся в пробках, то це його тільки підсилює. Найчастіше усувають таку втрату часу читанням книг, а якщо ви за кермом, то прослуховуванням аудіокниг.

Телевізор

Перегляд телевізора є серйозним поглиначем часу. Якщо ви любите або вам навіть необхідно дивитися аналітичні або пізнавальні програми, то це краще робити через комп'ютер. Ви зможете точно прогнозувати і контролювати час перегляду, а також позбудетеся від такого внутрішнього поглинача часу, як реклама.

Форуми, соц мережі, веб-серфінг

Сучасні обивателі витрачають все більше часу на дані хронофаги, що може призвести навіть до психологічної залежності. Оптимальним способом є обмежити дані заняття, аж до виключно робочого і необхідного застосування (листування з колегами, пошук інформації і т.д.)

Перекури і перерви на роботі

Перше є шкідливим не тільки для здоров'я, але і для вашого часу і гаманця. Що стосується перерв, то вони, безумовно, повинні бути, але підхід до них повинен бути також продуманим і систематизованим.

У даній статті ми розглянули види і основні приклади факторів втрати часу в тайм-менеджменті.

Візьміть їх під контроль, і ви будете здивовані, скільки вільного часу у вас з'явиться!

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99