Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Підводні камені страхування нерухомості

Автор: Vladislav
22.11.2015 10:22

Страхування нерухомості, як і будь-який інший вид страхування, передбачає цілий спектр ризиків. Підводні камені при страхуванні майна - що потрібно знати, коли збираєшся застрахувати свій будинок, квартиру або дачу?

Правила страхування нерухомості

Правила страхування. Будь-яка страховка на квартиру або будинок передбачає певні умови. У кожної компанії вони свої. Познайомитися з ними в деталях - завдання кількох днів. Базові умови, порядок виплат - для того, щоб мати уявлення про те, що чекає при настанні страхового випадку, ознайомитися з правилами страхування потрібно до підписання договору. Багато страхових компаній «забувають» про це згадати.

 

Страхування нерухомості: кілька ризиків

Страхування декількох ризиків. При страхуванні майна кожен ризик - це окрема стаття витрат. У кожного є своя ціна. При формуванні вартості страховки будов може враховуватися максимальний набір ризиків, нерідко зовсім непотрібних страхувальнику. Страхування від землетрусу для дачі або страхування від повені для нерухомості, розташованої далеко від водойм - ці ризики збільшують вартість страховки, але при цьому від них можна спокійно відмовитися. У теж час варто передбачити страхування в повному обсязі для ризиків, які є частими для вашої нерухомості (затоплення сусідами, повінь, пожежа, удар блискавки). Уважно знайомтеся з переліком ризиків при страхуванні в різних програмах.

Ви можете, для прикладу, зайти на сайт страхової компанії "Талісман" та ознайомитися з усією необхідною інформацією стосовно страхування.

Підводні камені при отриманні знижок

Отримання страхової знижки. При страхуванні майна кожна компанія пропонує свій набір знижок і власну систему здешевлення. Так, страховка на цегляний будинок за інших рівних буде завжди дешевше, ніж страхування дерев'яного будинку. Наявність сигналізації, залізних решіток, пожежної сигналізації - всі ці фактори впливають на ціну. Таким чином ви можете отримати знижку на страховку аж до 50% від спочатку заявленої ціни. Уточнюйте у страховиків, на які знижки ви має право.

Страхування нерухомості без огляду

Страхування майна без огляду. Це, мабуть, самий непростий вид страхування. У цьому випадку страховик, як правило, закладає в поліс максимальну кількість ризиків. Тому покупка страховки на будинок «наосліп» - це завжди переплата. Серед додаткових «негативів» - як правило, невеликий набір низькочастотних ризиків і жорстко обмежений розмір виплат. Вигідна страховка майна - це завжди індивідуально складений договір.

Складання опису майна

Складання опису майна. При страхуванні побутового майна потрібно правильно скласти опис всього рухомого майна. Для побутової техніки і меблів - це виробник, і базові параметри (серійний номер, матеріал виготовлення, рік випуску).

Пільгове страхування житла

Пільгове страхування житла. Деякі страхові компанії передбачають так звані «пільгові» тарифи при страхуванні квартир. Ціни по ним можуть бути виключно. Зате і виплати практично «ніякі». В результаті - втрата часу і сил при мінімальній ефективності.

Залишайте договори і чеки

Наявність документів і чеків. Багато хто вважає, що укладений договір страхування майна гарантує отримання адекватних виплати від страхової компанії при настанні страхового випадку. Однак за відсутності чеків і договорів про проведені роботи обчислення виплат можуть вестися за зовсім іншими тарифами. Зберігайте чеки та документи, що підтверджують вартість ремонту. Це не дозволить страховим компаніям знизити розмір виплат.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99