Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Шість трендів кібербезпеки 2021 року

Автор: Таня
02.03.2021 21:32

 
2020 рік виявився рекордним: збитки від кіберзлочинності досягли 3 трлн доларів.
 
2020 рік зробив кібербезпека одним з пріоритетів більшості організацій. Складні часи, викликані пандемією ковіду, показали, що жодна корпорація не застрахована від кібератак. Навіть найбільші і, здавалося б, безпечні компанії страждали від вразливостей систем в їх доковідних станах, намагаючись якомога швидше впровадити рішення для зв'язку і спільної роботи, щоб залишатися ефективними в перші місяці змін, пов'язаних з пандемією. Слабкості системи безпеки компанії можуть мати настільки ж серйозні, якщо не більші, наслідки і в 2021 році, але більшість вже знає до чого готуватися і може ефективно працювати з ризиками.
 
До речі, якщо ви шукаєте професійну компанію, яка забезпечить кібербезпеку вашому бізнесу, то радимо перейти за посиланням https://bitdefender.ua/ru-for-business/ вже зараз.
 

Дистанційна робота, кіберграмотність

 
Більшість компаній поступово звикає до віддаленого або гібридному формату роботи. Деякі з них кажуть, що готові перевести частину відділів на постійну віддалену роботу. В першу чергу це свідчить про поступове вирішення проблеми низької кіберграмотності співробітників. Без сумнівів, це тренд 2021 року.
 

Витрати на кібербезпеку виростуть

 
Є висока ймовірність, що ринок буде змінюватися саме так швидко, як в кінці минулого року передбачалося в звітах багатьох дослідників: витрати, пов'язані з кіберзлочинністю, можуть досягти 6 трлн доларів у світі. Багато вітчизняних компаній вже повідомили, що збільшать бюджет на інформаційну безпеку, 42% мають намір розширити відділи кібербезпеки.
 

Ризик-орієнтованість

 
Компанії почнуть вибудовувати політику щодо кібербезпеки, базуючись не на загальновідомих положеннях, а на своїх власних бізнес-ризиках і кіберризиках. Це пов'язано, по-перше, зі стрибком кіберкомпетентності багатьох представників бізнесу (нічого дивного, менш компетентні в цьому питанні компанії в 2020 році були змушені «навчитися»), а по-друге, з незмінно зростаючими витратами на інформаційну безпеку, оптимізувати які можна тільки знаючи напевно, якісь рішення потрібні в конкретних випадках. Ризик-орієнтований підхід дозволить компанії правильно розпорядитися бюджетом і оцінити ефективність інвестицій в кібербезпека.
 

Криза кадрів в кібербезпеці

 
Дані досліджень ринку кібербезпеки США на кінець 2020 року засвідчили, що кадрів катастрофічно не вистачає: вакансій в середньому на 50% більше, ніж претендентів. Український сектор також незабаром відчує цю нестачу. Але поки не всі українські компанії вийшли на ту стадію цифровий трансформації, коли розширення відділу інформаційної безпеки стає гострою необхідністю. Велика ймовірність, що актуальним тренд стане в найближчі рік-два.
 

Новий виток кібертрансформаціі

 
Велика ймовірність, що в 2021 року лідери індустрії почнуть рух в сторону власних програмних рішень. Не секрет, що лідери банківського сектора ведуть власні розробки програмного забезпечення, передбачаючи прийдешні регуляторні ризики. Важливість подібних рішень в першу чергу полягає в їх точної орієнтації на бізнес-завдання і ризики конкретної компанії, всередині якої і розробляється рішення. Зокрема, вони можуть нівелювати частину кіберрісков на рівні програмного коду, отримуючи тим самим значно більший контроль над інфотелекоммунікаціонной системою і кібербезпекою. Але такий шлях, на жаль, доступний не всім, і їх безпечна архітектура буде складатися з рішень зовнішніх постачальників.
 

Безпека як послуга

 
Організацію та підтримку роботи системи інформаційної безпеки в 2021 р можна буде покласти на зовнішню команду фахівців з кібербезпеки (Security as a Service). Зараз це не найпоширеніша послуга, але потрібно враховувати майбутню кадрову недостатність, а тоді ця послуга стане оптимальним рішенням.
 

Кіберзагрози 2021 року

 
У цьому питанні нас не очікує якихось серйозних змін у порівнянні з минулим роком: в українському секторі кібербезпеки в 2021 році будуть переважати фішингові атаки, атаки на особисті пристрої віддалених співробітників, програми-вимагачі, шкідливе ПЗ для мобільних пристроїв і інсайдерські витоку.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99