Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Правила ведення податкового обліку

Автор: Таня
25.02.2021 22:02

 
Ведення податкового обліку входить в обов'язки кожного платника податків, який вибрав відповідну систему оподаткування. Податковий облік не може існувати без бухгалтерського, він ґрунтується на аналізі даних первинної документації. Завдяки грамотному веденню податкового і бухгалтерського обліку формуються дані податків, які виплачуються до відповідних фондів. Керівництво кожної компанії самостійно визначає податкову політику з обов'язковим дотриманням законодавчої бази, податкового кодексу у відповідній сфері діяльності.
 
 

Які завдання вирішує податковий облік?

 
Легальне ведення бізнесу неможливо без правильного ведення податкового обліку. Займатися цією роботою повинні професіонали, які знають законодавчу базу, норми і порядки, дотримуватися всі терміни здачі звітності та сплати податків до відповідних фондів. Бухгалтер дуже потрібний співробітник на підприємство.
 
 
Варто зазначити, що налоговый учет вирішує такі завдання:
 
- за даними податкових звітів складається картина доходів і витрат;
- доведення до відома керівництва підприємства інформації та стан справ в області оподаткування та розробка заходів для мінімізації податкового навантаження;
- своєчасна виплата податків до бюджету;
- подача всіх звітів, передбачених вибраної системи оподаткування, до податкової інспекції у встановлені терміни.
 
 

Варіанти ведення податкового обліку

 
Керівництво підприємств, яке визначає податкову політику, може вести податковий облік одним з трьох способів:
 
- формування податкового обліку окремо від бухгалтерського. Така схема часто використовується на великих підприємствах, які мають філії та підрозділи. В такому випадку розрахунком даних з податкового обліку займається спеціальний відділ;
- дані податкового обліку формуються на підставі бухгалтерських даних, що є найбільш простим варіантом щодо частого внесення змін до податкового законодавства;
- розробка спеціального плану рахунків для ведення податкового обліку, що найбільше підходить для невеликих компаній і підприємств.
 
 

Причини довіряти ведення податкового обліку професіоналам

 
Ведення податкового обліку є складною роботою, пов'язаною з безліччю труднощів і обов'язковим знанням специфічних нюансів. Відхилення від прийнятих норм і законів тягне за собою порушення податкового законодавства, а значить накладення штрафних санкцій. З цих причин займатися такою відповідальною роботою як ведення податкового обліку повинні тільки професіонали.
 
Гарантовано якісний результат можуть надати співробітники спеціалізованих фірм, що мають великий досвід у вирішенні завдань, пов'язаних з:
 
- формування даних про витрати і прибутки;
- закриттям податкового періоду і перенесення залишків на наступний період;
- визначити податкову навантаження і запропонувати заходи щодо її зниження;
- збереженням конфіденційності.
 
Укладення договору зі сторонньою організацією, яка надає бухгалтерські послуги ведення податкового обліку, допоможе істотно заощадити бюджет фірми, так як немає необхідності оплачувати робочі місця, зарплати і програмне забезпечення для штатних співробітників.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99