Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати фінансового консультанта?

Автор: Таня
19.02.2021 21:50

 
Багато інвесторів-початківців замислюються про те, яку стратегію поведінки обрати на фондовому ринку. І одне з головних питань полягає в тому, чи варто вдаватися до допомоги фінансового консультанта.
 
 
У цій статті ми розкриємо всі плюси і мінуси роботи з финансовым экспертом, розглянемо основні помилки, пов'язані з роботою фінансових консультантів.

Хибні уявлення про роботу фінансового консультанта

 
На початку варто розділити два поняття, які часто плутаються при роботі з фінансовим консультантом. Це довірче управління і безпосередньо робота фінансового консультанта. За законодавством, фінансовий консультант не має права займатися довірчим управлінням, цим можуть займатися тільки юридичні особи, які мають статус професійного учасника ринку цінних паперів і є керуючою компанією. 
 
Тому, робота з фінансовим консультантом, це не довірче управління, а саме взаємодія, де консультант надає необхідну інформацію і дає додаткові компетенції при виборі інструментів інвестування. Робота фінансового консультанта на увазі складання особистого фінансового плану, пошук потенційно привабливих інвестиційних ідей, моніторинг новинного фону і подій навколо цікавих компаній, визначення стратегій інвестування і вибір різних інструментів інвестування. Залежно від форми домовленості з клієнтом, це може бути формування персонального інвестиційного портфеля або ж різні форми консультаційного інвестування.
 

Плюси і мінуси роботи з фінансовим консультантом

 
Завдання хорошого фінансового консультанта - це бути провідником у світі фінансів для свого клієнта. Фінансовий консультант не може приймати рішення замість інвестора, але він може максимально забезпечити його всією необхідною інформацією і компетентної точки зору про той чи інший фінансовий інструмент або інвестиційної ідеї.
 
Тому тут можна відзначити ряд плюсів, які отримує інвестор при роботі з фінансовим консультантом. Для інвестора з практичної точки зору це перш за все означає, що значно економиться час на пошук відповідних інструментів і інвестиційних ідей і за рахунок компетенції консультанта, це саме ті інвестиційні ідеї та інструменти, які підходять саме цьому інвестору з точки зору термінів, потенційних ризиків і очікуваної їхньої дохідності. Як негативного боку роботи з фінансовим консультантом можна відзначити наступні моменти. З одного боку, абсолютно природно, що послуги фінансового консультанта оплачуються, але з іншого, це мимоволі знижує кінцеву прибутковість, яку отримує інвестор від своїх інвестицій. При цьому варто розуміти, що оплата послуг фінансового консультанта ніяк не прив'язана до кінцевого результату інвестування. Це ті постійні витрати, які при будь-якому результаті будуть погіршувати інвестиційний результат.
 
Так само дуже важливим моментом, який варто розуміти, вдаючись до послуг фінансового консультанта - це питання його чесності та порядності, а також питання компетенції самого консультанта. Можна сказати, що, вдаючись до послуг фінансового консультанта, інвестор повністю не позбавляється від потенційних ризиків, а ризики просто набувають трохи іншу форму.
 
Саме на даному етапі і виникає основна помилка більшості інвесторів: користуватися послугами фінансових консультантів і при цьому самостійно не розбиратися в інвестуванні. Саме тому існують непорядні фінансові консультанти, які мають можливість обманювати клієнтів навіть в очевидних інвестиційних питаннях або ж зовсім некомпетентні консультанти, завдання яких це тільки короткостроковий заробіток на своїх клієнтів.
 
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99