Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що собою являє гнучка цегла і як її використовувати?

Автор: Таня
17.02.2021 16:37

 
Ринок будівельних і оздоблювальних матеріалів розвивається з приголомшливою швидкістю. Нещодавно виробники здивували нас новим продуктом. Йдеться про гнучку цеглу, якою можна обробляти стіни зі складним рельєфом.
 
Гнучка цегла являє собою облицювальну плитку прямокутної форми, яка з дивовижною достовірністю імітує справжній лицьову цеглу. Але куди цікавіше те, що вона еластична і тому прекрасно лягає на криволінійні стіни, колони, виступи, а також в отвори і ніші. Не дивно, що цей матеріал швидко завоював популярність як у дачників, так і у маститих архітекторів, які працюють в індустріальному і кантрі стилі.
 
Облицювання такого роду випускається в безлічі колірних варіантів, які відтворюють справжню цеглу різних відтінків. Сировиною для виробництва служить дрібнофракційний пісок, акрил, пігменти і добавки, що додають матеріалу міцність і зносостійкість. Лицьову поверхню ще на виробництві покривають лаком, що захищає від згубних УФ-променів, а також подряпин і інших легких механічних пошкоджень.
 
Варто зазначити, що гибкий кирпич купить можна в трьох основних форматах: 240×71, 240×65, 210×50 мм. Також існують кутові елементи. Товщина матеріалу становить 4 мм.
 
У гнучкої цегли безліч позитивних рис. Він пластичний, міцний, пожежобезпечний, стійкий до стирання, несприйнятливий до різких перепадів температури і вологості. Його легко укласти практично на будь-яку поверхню - кам'яну, бетонну і навіть фанерну. Оскільки матеріал досить легко ріжеться, навіть найменші шматки можна використовувати в кутах і стиках, а значить, кількість відходів буде мінімально.
 
Але є у нього і слабкі сторони. Термін експлуатації гнучкої цегли, звичайно ж, менше, ніж у його керамічного прототипу. Матеріал «живе» на зовнішніх стінах близько 25 років. Всередині приміщення він руйнується повільніше. Також варто відзначити, що захисний лак, яким покривають плитку в процесі виробництва, не витримує контакту з агресивною миючою «хімією».
 
Чистити покриті гнучкою цеглою стіни можна тільки губкою, змоченою в мильному розчині.
 
До гнучкої цегли, нехай і дещо умовно, можна віднести інше декоративне покриття: спресовану мармурову крихту, нанесену на еластичну підкладку з самоклеючим покриттям. Цей матеріал, призначений тільки для внутрішніх робіт, імітує цегляну або кам'яну кладку. При монтажі потрібно тільки зняти захисну плівку і притиснути декоративну панель до оброблюваної поверхні, зрозуміло, чистою і вирівняною. Тонкий лист не тільки не приховає небажаний рельєф, але навпаки, підкреслить його.
 
Матеріал поставляється в панелях завтовшки 2-3 мм, розмірами 500х500 мм, в упаковці по 4 м². 
 

Укладання

 
Укладання гнучкої цегли не вимагає особливої ​​кваліфікації, і з нею цілком можна впоратися своїми силами. Для роботи буде потрібно клей на полімерно-цементної або акрилової основі, зубчастий шпатель, тонкий гострий ніж, невелика кисть з синтетичною щетиною, а також олівець, лінійка і рівень.
 
Оброблювану поверхню слід попередньо очистити і знепилити, а пошкодження, якщо такі є, ретельно закрити. Якщо плиткою буде оброблена не вся стіна, а тільки її частину, потрібно зробити розмітку, що позначає поле робіт.
 

Основні характеристики гнучкого цегли

 
Клей наносять на стіну зубчастим шпателем і рівномірно розподіляють по поверхні. Цегла вдавлюють в ще не затверділий розчин і вирівнюють легкими рухами, перевіряючи горизонтальність за допомогою рівня або натягнутою мотузки. Шви формують пензлем, проводячи нею по клею, який виступає по краях плиток.
 
Якщо обробляється стіна - зовнішня, то на час висихання розчину (приблизно на добу) поверхню бажано накрити плівкою або брезентом, щоб захистити від можливих опадів.
 
Матеріал продається в упаковках по 1 м², в розрахунку на те, що ширина швів складе 10-12 мм. 
 
Зовнішні стіни, вкриті гнучким цеглою, бажано обробити гидрофобизатором, який не дозволить атмосферної вологи проникати вглиб.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99