Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як правильно підібрати чилер?

Автор: Таня
20.01.2021 20:45

Коли купується обладнання, яке потребує якісного охолодження рідини, виникає питання про підбір чилера. Залежно від обладнання, для якого необхідний чилер, важливими характеристиками можуть бути холодопродуктивність, ефективність насоса, а також температура на вході і виході з пристрою-споживача. Якщо дані параметри не зазначені в документації до обладнання, завдання стає складнішим, але при цьому все ж залишається розв'язуваним.



Головні характеристики чилерів:

 

  1. Охолодження. За своєю суттю, будь-яка холодильна установка не охолоджує, а забирає тепло. У цьому ж полягає процес роботи чилера: він забирає тепло у рідини, завдяки чому рідина охолоджується. Через конденсатор забране тепло скидається в навколишнє середовище. Параметр холодопродуктивності це ніщо інше, як здатність чилера забирати певну кількість тепла з рідини. Показник вимірюється в кіловатах. Важливий момент: що більше обладнання виділяє тепла, то потужнішим має бути чилер.
  2. Продуктивність насоса. Цей важливий параметр повинен бути вказаний виробником, бо саме він визначає, який повинен бути протік води і з якою температурою. Без дотримання цих параметрів обладнання буде працювати без збоїв.
  3. Температура на вході і виході. Це важливий показник, адже навіть не дивлячись на те, що чилер може охолодити воду до будь-якої заданої температури, але тим не менш, що нижча температура, то меншою буде холодопродуктивність вашої установки. Іншими словами, одна і та ж модель за температури води +7 може видати 6 кВт холодопродуктивності, а при +15 вже всі 7 кВт. Погодьтеся, різниця відчутна.
  4. Ще один параметр, на який варто звернути пильну увагу, вибираючи чилер на сайті evroprom.com, це конденсатор. Він служить для безпосереднього відведення тепла з рідини. Місце його встановлення повинно бути визначено ретельно. Так, якщо приміщення закрите і невелике за площею, викид тепла може серйозно підвищувати температуру в цьому приміщенні, що неминуче призведе до аварійної зупинки обладнання чилера. У цьому випадку конденсатор встановлюється на вуличній стіні або доповнюється приточно-витяжною вентиляцією.


Під час купівлі обладнання завжди вимагайте характеристики для чилера, це позбавить вас від безлічі проблем, забезпечить максимально точний розрахунок і збереже ваші гроші.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99