Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Дренажний насос: його особливості

Автор: Таня
05.12.2020 22:50

 
Дренажний насос - агрегат, без якого процеси відкачування рідин при затопленні підвалу або очищення водойм від забруднень стають досить скрутними. Якщо людина має у своєму господарстві басейн, підвал, автономне постачання води зі свердловини, то варто заздалегідь розібратися, як працюють такі агрегати, навіщо вони потрібні і як здійснити правильний вибір при їхній покупці.
 

Особливості пристрою і механізм роботи

 
Ці насоси найчастіше застосовують в наступних напрямках:
 
  1. полив рослин в теплицях, сільгосп ділянок незначних розмірів;
  2. викачування зайвої рідини після затоплення або надлишкових опадів, при підвищенні рівня ґрунтових вод (наприклад, в підвалах);
  3. видалення брудної води зі штучних або природних водойм, ям, каналізаційних систем;
  4. переміщення рідин з одних резервуарів в інші.
 
Практичні будь-яка приватне господарство або будинок потребує такого агрегаті. Але для того, щоб продуктивно користуватися ним, недостатньо просто його придбати - важливо уявляти, як цей механізм влаштований і як саме він працює. Тільки в такому випадку стає можливим правильно вибрати агрегат за даним посиланням https://ovs.com.ua/ru/dacha-sad-ogorod/nasosnaya-tekhnika/drenazhnye-nasosy для конкретних вимог і коректно його застосовувати.
 

Конструкція дренажного насоса

 
Агрегат складається з наступних деталей:
 
  1. вузол насосний з збірними патрубком - через входи в ньому рідина потрапляє в насос;
  2. електричний двигун;
  3. корпус - для побутових потреб його виробляють зі сталі або пластику, що підвищує зручність використання і мобільність, хоча пластик гірше працює з твердими включеннями (агрегат в корпусі з такого матеріалу більше схильний до поломок);
  4. вал з крильчаткою - відповідає за просування рідини всередині пристрою, проводиться з нержавіючої сталі, розташований окремо від двигуна або на ньому;
  5. вимикач поплавковий - відповідає за «сухий» хід агрегату і не дає відбутися затоплення, самостійно припиняє і відновлює роботу насоса, орієнтуючись на рівень рідини.
 

Механізм дії дренажного насоса

 
Маючи уявлення про складові агрегатів, легко уявити, як конкретно він працює. Коли відбувається підключення до електричної мережі, двигун і вал з крильчаткою приводяться в дію. Лопаті крутяться, а навколо них генерується розріджене повітря, відбувається зниження тиску. Рідина потрапляє всередину, а потім прямує до виходу (це відбувається за рахунок відцентрових сил). Після цього вона рухається в трубу або відвідний шланг. Забруднена рідина йде в спеціальну ємність або відстійник. Такий же механізм застосовується при видобутку чистої води, якщо необхідно працювати зі значними обсягами.
 
Для нормального пересування в камері насоса рідини повинно бути не більше 10% твердих включень.
 

Відмінності фекальних і дренажних апаратів

 
Ці насоси в цілому схожі і працюють за аналогічним принципом, але є між ними і деякі відмінності. Так, фекальний насос працює з частинками розміру менше, ніж може освоїти дренажний. Наприклад, припустимо, щоб тверді включення були 12-15 мм, якщо з ними буде працювати перший агрегат, і 5-20 мм - якщо другий.
Але є у фекальних насосів і перевага: вони значно якісніше справляються з роботою в в'язкому середовищі. До значного підвищення вартості призводить додавання в їх конструкцію особливих подрібнювачів.
 

Вибір дренажних насосів

 
Перш ніж приступати до вибору, варто вирішити, в яких умовах агрегат буде використовуватися. Саме це впливає на подальше визначення з ключовими параметрами приладу, ціновим діапазоном.
 
Правильна оцінка необхідна за наступними критеріями:
 
  1. майбутній обсяг роботи;
  2. ступінь забрудненості рідини, розмір включень, наскільки вона в'язка;
  3. можливості монтажу агрегату;
  4. температурні показники води - це важливий критерій, оскільки рідина відповідає за охолодження агрегату при експлуатації, а значить цей параметр впливає на довговічність його роботи (не слід застосовувати пристрій в рідкому середовищі з температурою більше 40 ° C).
 

Погружний і поверхневий насоси

 
Для приватного господарства і майже слід віддати перевагу заглибні агрегати. Вони повністю знаходяться у воді і можу витягувати її з значних глибин. Горизонтальні варіанти справляються з відстанню до 100м, а вертикальні - до 7-8 м.
 
Насоси поверхневі - сезонний варіант. Він доречний, наприклад, влітку на дачній ділянці. Його не потрібно опускати в воду, він знаходиться на землі, з цієї причини не герметичний. Будь-які опади здатні привести його до поломки. Але там, де до води складно дістатися, це зручний варіант.
 
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99