Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Придбання цінних паперів як метод інвестування для бізнесу

Автор: Vladislav
27.11.2020 22:47

Однією з основних цілей кожного бізнесу, незалежно від виду діяльності, є не тільки отримання прибутку, але і її подальше примноження.

Інвестування для бізнесу, хоча і не явний, тим не менш, досить популярний спосіб вкладення вільних коштів. Купівля нерухомості, відкриття депозитів-це очевидні способи інвестування. Але мало хто розглядає операції з цінними паперами, як метод збільшення капіталу для малого та середнього бізнесу.

Розглянемо основні поняття в торгівлі цінними паперами, плюси і мінуси кожного способу інвестування.

Види цінних паперів

Найбільш популярні види цінних паперів сьогодні:

  • акції – це спеціальні папери, які підтверджують права її власника на частку в капіталі компанії.

  • облігації-це боргові цінні папери, власник яких має право отримати від емітента номінальну вартість у вигляді грошових коштів або іншого майна, еквівалентного вартості паперу.

Серед представників вітчизняного бізнесу популярні такі послуги, як купівля акцій інших компаній, придбання облігацій внутрішньої державної валютної позики, купівля інших цінних паперів. Також користується попитом послуга кредитування під заставу цінних паперів.

Оскільки в Україні Торгівля цінними паперами безпосередньо неможлива, необхідно звертатися до брокерів, які виконують посередницькі послуги. Для бізнесу таким посередником може виступати банківська установа. Надійний банк має необхідні дозвільні документи, Ліцензії, а також великий досвід у проведенні подібних операцій.

Переваги та недоліки цінних паперів

Як і будь-який вид інвестування, торгівля цінними паперами має свої переваги і недоліки.

Акції

Переваги. Такі цінні папери дозволяють отримувати великий дохід у вигляді дивідендів. Продаж цінних паперів може принести значно більше коштів, ніж було витрачено на покупку. Купівля великого обсягу акцій в деяких випадках дозволяє акціонерам брати участь в житті компанії.

Недоліки. Зниження курсу акцій може зменшити потенційний заробіток інвестора. На жаль, розмір доходу досить складно спрогнозувати.

Облігації

Переваги. Розмір прибутку при покупці облігацій відомий заздалегідь. Це дає можливість прогнозувати дохід інвестора. До того ж, ці цінні папери можна погасити заздалегідь. Якщо говорити про облігації внутрішньої державної позики, то виплати за цим видом паперів гарантовані державою.

Недоліки. Невеликий ризик при інвестуванні в облігації позначається на прибутковості паперів. Вона нижче, ніж в акціях. Також акціонер не має можливості брати участь в управлінні компанією.

Як оформити покупку цінних паперів

Після того, як ви вибрали банк, з яким хочете співпрацювати в торгівлі цінними паперами, необхідно заповнити заявку або звернутися до найближчого відділення. Кожна організація пропонує свої умови співпраці, а також перелік послуг, що надаються.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99