Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Методи прогнозування курсів валют

Автор: Таня
28.10.2020 23:34

 
Курс обміну - це ціна однієї валюти, виражена в грошових одиницях іншої валюти. Обмінний курс між країнами схильний до впливу великої кількості факторів, таких як рівень інфляції, перспективи зростання, політична стабільність і економічна політика.
 
Більшість з цих факторів важко передбачити заздалегідь. В результаті, майбутні обмінні курси, як і більшість подій, стають невизначеними. Тому учасники міжнародних ринків стикаються з проблемами при прийнятті рішень, заснованих на майбутніх курсах валют. Наприклад, компаніям може знадобитися хеджування від потенційних збитків, організація короткострокових і довгострокових фондів, проведення інвестиційного аналізу, а також оцінка прибутку іноземного дочірнього підприємства. Якість рішення в таких випадках залежить від точності прогнозів обмінних курсів. Якщо вас цікавить прогноз курса доллара, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.
 
Процентна зміна між поточним і прогнозованим обмінним курсом може бути розраховане для визначення нашого підвищення або зниження курсу валюти. Позитивне процентна зміна являє собою підвищення курсу валюти, в той час як негативне процентна зміна показує знецінення.
 

Фіксований і плаваючий курс обміну

 
Обмінний курс може бути фіксованим або плаваючим. Для прогнозування фіксованого і плаваючого курсів використовуються різні методи. Плаваючі обмінні курси, як уже говорилося, визначаються ринковим фокусом попиту і пропозиції. Вони не схильні до впливу державного втручання. Фіксовані курси, з іншого боку, визначаються регулюючими органами.
 

Методи прогнозування валютних курсів

 
Плаваючі обмінні курси можна прогнозувати за допомогою різних методів. Для цього зазвичай використовується фундаментальний і технічний аналіз:
 
1. Метод фундаментального аналізу: Досліджується зв'язок між макроекономічними змінними (такими як темпи інфляції, зростання національного доходу, зміни в грошовій масі) і обмінними курсами для прогнозування останніх. Технічний аналіз використовує минулі ціни й зміни обсягу для прогнозування майбутніх курсів валют.
 
2. Метод технічного аналізу: Технічний аналіз може дати корисні результати в разі повторення минулого тенденції. Зазвичай компанії використовують технічний аналіз для короткострокових і довгострокових прогнозів валютних пар, але для довгострокових прогнозів вони використовують фундаментальний аналіз. Як прогнозувати фіксовані курси валют? Прогнози фіксованих обмінних курсів засновані на вивченні структури прийняття рішень урядом. Робляться спроби визначити тиск на девальвацію національної валюти й здатність уряду підтримувати дисбаланс.
 
Прогнозування фіксованих обмінних курсів вимагає оцінки дисбалансу платіжного балансу на основі ключових економічних змінних, таких як інфляція, грошова маса, золотовалютні резерви, розрив між офіційним і ринковим курсами, а також зовнішньоторговельний баланс.
 
Зміна обмінного курсу, необхідне для відновлення рівноваги платіжного балансу, оцінюється за допомогою форвардних обмінних курсів, курсів вільного ринку і принципу паритету купівельної спроможності. Здатність країни чинити опір або відкладати застосування коригувальних заходів оцінюється виходячи з можливості запозичувати тверді валюти і наявності золотовалютних резервів. Робляться також спроби спроектувати політику, яку може проводити уряд для виправлення становища країни.
 
Таким чином, прогнозуються обмінні курси валют для прийняття компаніями різних рішень, що вимагають наявності іноземної валюти. Ці прогнози складаються окремо для фіксованого і плаваючого курсу обміну за допомогою різних методів. Процентне зміна між прогнозованим і поточним обмінним курсом може бути розраховане для того, щоб дізнатися підвищення або зниження курсу валюти.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99