Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як інвесторові вибрати брокера: критерії вибору

Автор: Таня
19.09.2020 21:55

 
Інвестування стало більш доступним для звичайних людей. Сьогодні кожен, хто має вільні гроші, може вкласти їх в цінні папери, поклавши тим самим початок інвестиційній діяльності. Але далеко не всі початківці-інвестори згодом стають мільярдерами. Хоча якщо грамотно підійти до справи, з часом можна сколотити непоганий капітал. Одне з питань, якому варто приділити особливу увагу - це вибір брокера. Новачок на фондовій біржі ще не знає всіх нюансів і критеріїв, які враховуються при виборі посередника. Тому сьогодні ми розберемо, якого вибрати брокера і хто з представників ринку брокерських послуг більше підійде для початківця-інвестора.
 
 

Критерії вибору брокера

 

Як вибрати брокера? Щасливий той інвестор, який жодного разу не поставив собі це питання. Ринок брокерських послуг пропонує найрізноманітніші варіанти. Кожен з них має певний перелік послуг, має свої переваги та недоліки. Щоб підібрати для себе оптимальний варіант, необхідно оцінювати кожну пропозицію по ряду параметрів. До речі, якщо ви хочете почитати відгуки про компанію Альфа-Форекс, то радимо перейти за даним посиланням https://plusiminus.com/alfa_forex-otzyvy.html вже зараз.

 
Розглянемо найбільш значущі критерії оцінки:
 
  • Ліцензія. Найперше, на що потрібно звернути увагу при виборі брокера - це наявність ліцензії. Вона свідчить про надійність структури і відповідно високим стандартам. Перелік ліцензій можна подивитися на офіційному сайті, там же знаходяться списки з анульованими або припиненими ліцензіями.
  • Рейтинги та позиція брокера на ринку. Якщо наявність ліцензії говорить про відповідність законодавчим нормативам, то рейтинги свідчать про високий рівень довіри інвесторів. Так би мовити, інша сторона медалі. Списки найкращих брокерів складаються щорічно, так що можна подивитися зміна позицій в динаміці. На цьому критерії також варто загострити увагу. Як би хороший не був брокер з першого погляду, якщо інвестори не довіряють йому, значить, справа нечиста. Додатково варто вивчити відгуки, благо зараз існує безліч спеціалізованих сайтів.
  • Тарифні плани та комісії. Існує думка, що брокерське обслуговування - це дороге задоволення. Насправді це не так. Якщо правильно підібрати тариф і вивчити інформацію перед підписанням договору, то для інвестора не буде сюрпризів у вигляді несподіваних списань за обслуговування. В основному існує два види комісій: брокерська (за проведення операцій) і депозитарна (за зберігання цінних паперів). При виборі тарифного плану варто орієнтуватися на свою інвестиційну стратегію. Якщо плануються довгострокові інвестиції, то треба звернути увагу саме на депозитарну комісію, якщо трейдинг - то на брокерську.
  • Мінімальна сума інвестування і розбіг для зміни комісії. Зараз велика частина брокерів знизила мінімальну суму входу на ринок. Але деякі з них все ж встановлюють більш високий поріг або озвучують рекомендований розмір вкладень. Інвестор може зіткнутися з тим, що при маленькій сумі інвестування комісії будуть значно більше. Тому, розглядаючи варіанти для брокерського обслуговування, варто уважніше поставитися до мінімальної суми вкладу, а також вивчити пороги зниження або підвищення комісії.
  • Доступ до різних біржових майданчиків. Не всі брокерські компанії мають однакові умови, в тому числі доступ до ринків. Деякі працюють тільки на вітчизняних біржах, а інші на міжнародних. Якщо інвестор зацікавлений саме в іноземних активах, йому слід підбирати брокера з виходом до таких майданчиків. Якщо його цікавить біржа Форекс, то потрібно вибирати посередника з доступом до неї.
  • Доступність. Набагато зручніше, якщо в офіс своєї брокерської компанії можна потрапити особисто без особливих проблем. Компетентні співробітники проконсультують з основних питань, підкажуть найбільш вигідні тарифи, допоможуть розібратися з мобільним додатком (якщо воно є). Великі брокери мають філії в багатьох містах і готові своєчасно надати кваліфіковану допомогу, що буде не зайвим для новачка.
  • Мобільний додаток. З огляду на ритм роботи на фондовому ринку, важливо розуміти, що своєчасна реакція на зміни - це запорука успіху. Але неможливо бути прив'язаним до комп'ютера, тому інвестора дуже виручає мобільний додаток для покупки акцій, облігацій та інших цінних паперів. Досить мати під рукою смартфон з доступом до інтернету, і всі операції стають доступні в будь-який час і в будь-якому місці. Додаток одного брокера може бути більш функціональним і зручним у порівнянні з іншим. Тому спочатку краще провести невеликий тест-драйв.
 
Це основні критерії, на які потрібно спиратися при виборі брокерської компанії. Існує ще безліч додаткових, таких як адекватність служби підтримки, збіг графіка роботи і т.д. Інвестор повинен спочатку визначити для себе ключові моменти і акцентувати увагу саме на них. Тому на кожного брокера завжди знайдеться свій покупець, який буде вважати його найкращим.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99