Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як заробити на "зеленому" тарифі в Україні?

Автор: Таня
31.07.2020 20:05

 
Станом на квітень 2020 року 24 тисячі українських домовласників встановили у себе сонячні батареї. Одна з причин - бажання зменшити комунальні рахунки. Але є й інший, більш вагомий аргумент на користь установки фотоелектричної системи - "зелений" тариф. Що це таке? І як зробити так, щоб домашня СЕС стала джерелом доходу?
 
Перехід на поновлювані джерела енергії - загальносвітовий тренд і, як правило, пріоритет в національних енергетичних стратегіях. Щоб громадяни і підприємства охоче користувалися екологічно чистими електрогенеруючими потужностями, влади різних країн впроваджують "зелений" тариф. Так називається система підвищених ставок, за якою держава викуповує електрику, отримане з енергії сонця, вітру, води, біомаси. В Україні програма стимулювання прийнята дванадцять років тому, але на практиці повноцінно працює з 2015 - після того, як "зелений" тариф прив'язали до курсу євро. Якщо вас цікавить зелений тариф, то радимо перейти за даним посиланням https://kbenergy.com.ua/green-tarif вже зараз.
 
Дані виплати покладаються як юридичним, так і фізичним особам. Оформлення "зеленого" тарифу для населення має ряд переваг: відбувається за спрощеною процедурою з мінімальним пакетом документів, займає близько двох місяців. Власнику, яким установлено сонячні панелі в домогосподарстві, не потрібно розробляти проектну документацію, отримувати ліцензію на продаж електроенергії. Для отримання тарифу необхідно, щоб сонячна електростанція мала підключення до загальної мережі по погодженою схемою, а її потужність не перевищувала 30 кВт.
 
Виплати можна оформляти на будь-якому етапі реалізації проекту: до або під час будівництва, після запуску сонячної електростанції. У більшості випадків потрібно попередньо збільшити виділену домогосподарству потужність. Для цього потрібно звернутися в РЕМ з відповідною заявою, поміняти електролічильник і укласти новий договір. Заздалегідь можна також відкрити банківський рахунок, на який по завершенню кожного календарного місяця будуть надходити гроші від обленерго.
 
Електрогенеруюча установка під "зелений" тариф має бути мережевий або гібридної. Тип, а також потужність системи визначається по инвертору. Це слід враховувати при розрахунку кількості сонячних панелей. Справа в тому, що завжди є технологічні втрати електроенергії, а тому фотомодулі краще брати з 25-30% запасом по потужності. Тобто СЕС потужністю 30 кВт повинна складатися з інвертора на 30 кВт і панелей на 37-39 кВт. 
 
Придбавши сонячні панелі і інвертор, можете подавати в обленерго заяву на отримання ЗТ. До нього повинні додаватися копії цивільного паспорта, ідентифікаційного коду, документів, що підтверджують право власності на будинок та земельну ділянку, технічні паспорти на обладнання, договір з енергопостачальною компанією. До підключення СЕС до мережі потрібно узгодити однолінійну схему і встановити двонаправлений електричний лічильник. Заключний крок - підписання договору купівлі-продажу електроенергії з представником обленерго.
 
Слід зазначити, що програма підтримки власників сонячних електростанцій діє до кінця 2029 року. Але протягом усього терміну її дії відбувається поетапне зниження ставок "зеленого" тарифу. Для установок, введених в експлуатацію в 2020-2024 роках, кіловат-година коштує 16,3 євроцента. Виплати проводяться в гривневому еквіваленті за ставками, які щоквартально затверджує НКРЕКП. Дохід від продажу "сонячної" електрики оподатковується в розмірі 19,5%. Оформлення тарифу дозволяє скоротити терміни окупності устаткування до трьох-п'яти років.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99