Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Зарубіжні інвестиції: переваги і недоліки

Автор: Таня
02.05.2020 14:20

 
Однією з базових умов для успішних інвестицій є диверсифікація. Вкладення коштів в різні активи дозволить знизити, або взагалі уникнути можливих збитків. Формування інвестиційного портфеля - складна і важлива задача для будь-якого інвестора. В Україні він включає в себе, в основному, акції українських компаній. Однак ризики при цьому залишаються досить високими, оскільки ці папери знаходяться під тиском негативних чинників, як внутрішніх, так і зовнішніх. Знизити ризики можна за рахунок вкладення коштів в акції компаній з інших країн. Але закордонні інвестиції крім явних переваг, мають і недоліки. І сьогодні ми в цьому спробуємо розібратися.
 

Переваги інвестицій в зарубіжні активи

 
Їх досить багато, але ми зупинимося на найбільш важливих:
 
  • Інвестор, як зазначають експерти з Investmakler, може відчувати себе більш спокійно, якщо вкладає свої гроші в папери компаній з високим кредитним рейтингом. Більшість таких компаній знаходиться за кордоном, в розвинених країнах. Високий рівень рейтингу означає, що компанія здатна без проблем розрахуватися за борговими зобов'язаннями, а це скорочує інвестиційні ризики.
  • Розвинена система захисту коштів інвестора - ще одна перевага зарубіжних інвестицій. На жаль, у нас в Україні захищені тільки банківські депозити, тому ризики втрат дуже високі. А от закордонні інвестиції мають досить високий ступінь захисту. Наприклад, в Сполучених Штатах брокерські рахунки застраховані на 500 тисяч доларів, а в європейських країнах - на 100 тисяч євро.
  • У розвинених країнах кількість доступних інвестиційних інструментів в кілька разів перевищує можливості для інвестора в Україні. У США на біржі торгується близько 5000 акцій компаній. 
  • Інвестиції в закордонні активи менш витратні, оскільки комісії зовсім невеликі. Це пояснюється тим, що в керуючі компанії вкладені дуже великі суми коштів, тому вони можуть собі дозволити низькі комісійні збори.
 

Недоліки 

 
Недоліки інвестицій в зарубіжні активи:
 
  • Незважаючи на великий вибір іноземних інвестиційних інструментів, доступ українців до них обмежений. Деякі зарубіжні компанії не працюють з українськими інвесторами.
  • Інвестиції в закордонні активи вимагають наявності великої суми коштів. Нижній поріг може становити 10000 доларів і більше.
  • Мовний бар'єр також може стати проблемою, якщо інвестор не володіє, як мінімум, англійською мовою.
  • Крім цього, може виникнути спірна ситуація за вкладеними коштами. Вона може бути дозволена тільки в рамках законодавства тієї країни, в юрисдикції якої знаходиться компанія. Доведеться заплатити чималі гроші за наймання іноземного юриста для усунення конфлікту.
  • І нарешті, такі інвестиції виключають можливість скористатися податковими пільгами. До того ж, інвестору необхідно самому розраховуватися по податках з українськими податковими органами, так як зарубіжні компанії для українців не можуть бути податковими агентами.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99