Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Типи тензометричних датчиків та їх функціонування

Автор: Таня
22.04.2020 14:18

 
 
На різних виробництвах часто потрібно вимірювати різні критерії, габарити деталей, обладнання і т. п. Щоб вирішити такі завдання, знадобляться тензометричні датчики. Вони перетворюють ступінь спотворення в сигнал електричного типу. Це відбувається завдяки зниженню або підвищенню опору приладу в момент спотворення, зміни форми датчика через розтягнення і стискання. За підсумком виявляється значення спотворення.
 
Резистивний перетворюючий пристрій - основна частина максимально точного обладнання. Проводиться тензометричний датчик з чутливого тензорезистора, який виглядає як дріт або фольга з алюмінію, дуже тонка. За підсумком спотворення резистор змінює опір, дає сигнал на індикатор.
 

Типи тензометричних датчиків

 
У різних індустріальних сегментах застосовується величезна кількість видів тензометричних датчиків, які можна замовити за даним посиланням https://tenzomir.com/product-category/tenzometriya/flintec/ вже зараз. Основна відмінність полягає в функціях. Так, позначене оснащення підрозділяються на прилади:
  • пристрої, які здійснюють вимірювання навантаження і сили;
  • прилади, що контролюють тиск;
  • пристрої, що контролюють показник прискорення;
  • пристрої, що вимірюють переміщення;
  • тензометричні датчики, призначені для автомобільних двигунів, верстатів і схожого обладнання.
 
Модифікації тензометричних датчиків різноманітні, але, як правило, задіюється датчик, який відповідає за вимір ваговій категорії. Він проводиться в різних варіаціях. Це бочковий, шайбовий, S-подібний. Залежно від завдань, пропонується потрібний варіант.
 
Пристрій класифікується за формою і за специфікою виконання, що залежить від чутливої ​​частини.
 
Використовуються такі типи тензометричних датчиків, як плівкові, дротові, з фольги.
 
Пристосування з фольги задіюється тим, що наклеюється на поверхню. Являє собою стрічку з фольги. Частково плівка щільна, інша частина ґратчаста. Плівкові схожі на фольгу, тільки відповідно матеріал інший. Задіюються, щоб контролювати динамічне навантаження. Застосовуються при «мінусових» температурах. Дротові ще називають одноточечного, оскільки вимірювання відбувається в одній точці. За допомогою дротяних тензометричних датчиків можна контролювати стиснення і розтягнення.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99